Με στόχο την ανατροπή ενός αποτελέσματος αρνητικού, και επιχειρήματα
για να πείσει τους ψηφοφόρους που στράφηκαν σε μικρότερα κόμματα,
κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και στο Λασίθι με το βλέμμα στις εθνικές εκλογές που
θα γίνουν στις 7 Ιουλίου.Ο κ. Καλλιντέρης από τη νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, κάνοντας μια εκτίμηση για το τι δεν πήγε καλά στις ευρωεκλογές που πέρασαν και τους στόχους για τον επόμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τους υποψηφίους, το μόνο βέβαιο είναι πως θα είναι ξανά υποψήφιος ο Μανόλης Θραψανιώτης, κάτι που προβλέπεται και στο καταστατικό του κόμματος, και αυτό το διάστημα γίνεται συζήτηση τόσο στη νομαρχιακή οργάνωση όσο και σε κεντρικό επίπεδο, για να βρεθούν οι κατάλληλοι υποψήφιοι εξετάζοντας πολλές παραμέτρους.
Οι ιδιαιτερότητες του νομού και η θέληση κάθε πόλης και περιοχής να εκπροσωπείται είναι ένα «πρόβλημα» που πρέπει να λυθεί ώστε σύντομα να παρουσιαστούν οι υποψήφιοι του νομού.
Στο Λασίθι όπως είπε φάνηκε πως υπήρξε μια διαρροή ψηφοφόρων προς μικρότερα κόμματα, ενώ αντίθετα η Νέα Δημοκρατία, κέρδισε τους ψηφοφόρους του Ποταμιού και ενδεχομένως του κόμματος που είχε ιδρύσει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης και συμμετείχε στις Ευρωεκλογές του 2014.
Η μεγάλη διαφορά που καταγράφηκε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, και ήταν ο λόγος που προκηρύχθηκαν οι πρόωρες εκλογές, είναι κάτι που σαφώς μπορεί να ανατραπεί όπως είπε φτάνει να γίνει ξεκάθαρο το δίλημμα που προκύπτει σε κάθε πολίτη, σχετικά με το ποια θα είναι η κατεύθυνση της επόμενης κυβέρνησης, ανάμεσα σε δύο κόμματα με πολύ διαφορετικό προσανατολισμό.
Πηγή : Ράδιο Λασίθι
