Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Τα Ιερά Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Ευστρατίου και Μανουήλ του εκ Σφακίων στην Ενορία Μέσα Μουλιανών

Μέσα σε κλίμα ιερής κατάνυξης και ιδιαίτερης συγκίνησης το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2019 τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Ευστρατίου και του Αγίου Μανουήλ του εκ Σφακίων στα Μέσα Μουλιανά Σητείας.
Τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης  Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, παρουσία του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και με τη συμμετοχή Εφημερίων και κατοίκων της περιοχής.
Ακολούθησε η ευλόγηση των προσφερόμενων άρτων και στο τέλος τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των μακαριστών Εμμανουήλ, Ευαγγελίας, Άννης και Ζηνοβίας Σφακιανάκη, που πριν από λίγα χρόνια απεβίωσαν σε τροχαίο δυστύχημα στον Β.Ο.Α.Κ. έξω από το Ηράκλειο, οι οποίοι κατάγονταν από τα Μέσα Μουλιανά και ήταν κατά σάρκα συγγενείς της οικογένειας των κτιτόρων του ναΐσκου.
Το πετρόκτιστο ναύδριο των Αγίων Ευστρατίου και Μανουήλ του εκ Σφακίων ανηγέρθη σε ένα πανέμορφο χώρο με δαπάνες της οικογένειας του καταγόμενου από τα Μέσα Μουλιανά Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου κ. Νικολάου Σπυριδάκη, ο οποίος το έκτισε εις μνήμη του παππού του Ευστρατίου και των συγγενών του, θυμάτων του φοβερού τροχαίου δυστυχήματος.
Μετά την Ακολουθία χαιρετισμό απηύθυναν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πέτρας και Ιεραπύτνης, οι οποίοι συνεχάρησαν τον κ. Σπυριδάκη για την πρωτοβουλία του αυτή και ευχήθηκαν διαρκή την πρεσβεία των Αγίων στη ζωή και την οικογένειά του.


Παρέστησαν πλήθος πιστών από την Ενορία Μέσα Μουλιανών, από την περιοχή του Μεραμβέλλου και του Ηρακλείου, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης και πολλά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας