Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γεωπάρκο της Σητείας



http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/06/IMG_20190607_103943-710x434.jpgΟι μαθητές της 4ης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα το Γεωπάρκο της Σητείας ,  επισκέφτηκαν την Παρασκευή 7 Ιουνίου, την Ζάκρο και το τοπικό μουσείο φυ
σικής  ιστορίας, τα μουσεία νερού  και το ψηφιακό μουσείο.


Έτσι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος εκπαιδευτικών επισκέψεων και δράσεων που στόχο είχε την ενημέρωση, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Γεωπάρκου, των μικρών μαθητών για το τι είναι τα Γεωπάρκα και την σημασία τους στην διατήρηση της γεωλογικής μας κληρονομιάς και την προστασία της σπάνιας βιοποικιλότητας του τόπου που ζούνε. Τα Γεωπάρκα αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα των νέων παιδιών.



Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την συνεργασία τους. Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο 22 Ιουνίου στο άλσος Χλουβεράκη , όπου στα πλαίσια του 2ου παιδικού φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σπήλαια μέσα από το παιχνίδι. Μια νέα εκπαιδευτική δραστηριότητα σχεδιασμένη από την  Κωνσταντίνα Αρετάκη, που μας παραχωρήθηκε για να εμπλουτίσουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Γεωπάρκου.
Γεωπάρκο Σητείας

davdavdav


Συνολικες προβολες σελιδας