Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Συμμετοχή του Γεωπάρκου Σητείας στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ της Σητείας

Το Γεωπάρκο της Σητείας,  στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων, συμμετείχε στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στη Σητεία από 21 έως 23 Ιουνίου, παρουσιάζοντας το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Γεωπάρκου: «Ο Μαγικός Κόσμος των Σπηλαίων».


Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε  από την κ. Κωνσταντίνα Αρετάκη και έχει παραχωρηθεί στο γεωπάρκο Σητείας για να εμπλουτίσει  τα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Πρόκειται για μια καλοδουλεμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα που φέρνει σε επαφή τα παιδιά με το μαγικό και άγνωστο κόσμο των σπηλαίων, ώστε να γνωρίσουν το άγνωστο και δυσπρόσιτο στους πολλούς, κλειστό οικοσύστημα.

Επιδίωξη είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών  σε θέματα που σχετίζονται με αυτά τα ιδιαίτερα μνημεία φυσικής και Γεωλογικής κληρονομιάς, όπως είναι τα σπήλαια,  την ιστορία του τόπου τους, γενικότερα το φυσικό πλούτο της περιοχής τους και τέλος τη σωστή προσέγγιση του υπόγειου αυτού πλούτου, ώστε να αναπτυχθούν υπεύθυνες στάσεις που θα συμβάλουν στην προστασία του και στην αειφόρο διαχείρισή του.

Μέσα από τα διαδραστικά παιχνίδια τα παιδιά ενημερώνονται για το πώς δημιουργούνται τα σπήλαια, ο κύκλος του νερού και ο ρόλος των σπηλαίων, ο σχηματισμός σπηλαιοδιάκοσμου, τα είδη των σπηλαίων, η σχέση του ανθρώπου με αυτά, η σπάνια και μοναδική βιοπολικιλότητα τους, αλλά και πως πρέπει να συμπεριφερθούν σε ένα τόσο μοναδικό οικοσύστημα όπως είναι το σπήλαιο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κ. Αρετάκη για την βοήθεια της, όλες και όλους τους εθελοντές που στήριξαν με την παρουσία τους την δράση αυτή, την Ελισάβετ, την  Ιωσηφίνα, την Μαριλένα, την Χαρά, την Κατερίνα την Χρύσα, την Δήμητρα και τον Θύμιο.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οργανωτική επιτροπή του 2ου  Παιδικό Φεστιβάλ της Σητείας για την πολύ καλή και ουσιαστική δουλειά που προσφέρουν στα παιδιά της πόλης μας, αλλά  και για την ευκαιρία που μας έδωσαν  να συμμετέχουμε για δεύτερη χρονιά σε αυτό, παρουσιάζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Γεωπάρκου.

Η ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γεωπάρκων 2019,  που οργανώνει το Γεωπάρκο της Σητείας και η επιτροπή διαχείρισης του Γεωπάρκου, συνεχίζεται  με ενημερωτικές εκδηλώσεις,  μουσικές βραδιές σε Γεώτοπους και δράσεις στο Γεωπάρκο.

H δράση  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ – GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS»-«GEO-IN» που υλοποιείται από τον Δήμο Σητείας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020

 http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/06/DSCN2997.jpg
 http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/06/DSCN2979.jpg

 http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/06/DSCN2969.jpg


http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/06/DSCN2956.jpg

Συνολικες προβολες σελιδας