Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Σύσκεψη ΚΟ Σητείας ΚΚΕ στις 12.6.19 στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας

Συμεωνίδης Συμεών
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου το  απόγευμα η σύσκεψη της ΚΟ Σητείας του ΚΚΕ στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας.


Η σύσκεψη είχε θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Φίλοι και οπαδοί του Κόμματος που παρευρέθηκαν στην σύσκεψη άκουσαν με ενδιαφέρον την εισηγητική ομιλία της ΚΟ Σητείας που έγινε από τον Σίμο Συμεωνίδη. Οι παρευρισκόμενοι με πείσμα και αισιοδοξία συμμετείχαν στην συζήτηση που ακολούθησε και υπήρξε προβληματισμός πως θα φτάσουν οι θέσεις του Κόμματος όσο πιο πλατιά γίνεται στο λαό της περιοχής μας.

Ο Συμεωνίδης Σίμος στην παρέμβαση του σημείωσε πως:

«(…)Μέχρι και τις εκλογές θα φουντώσουν τα ψευτοδιλλήματα και η πόλωση από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ με κοινό στόχο τον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων σε επιλογές αδιέξοδες για το λαό που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά προβλήματα.
(…)Πρέπει να δοθεί μάχη ενάντια στην λογική του “μικρότερου κακού”, στον χαμηλό πήχη των απαιτήσεων και στην απογοήτευση που φουσκώνει λόγω του ότι ο λαός δεν έχει πιστέψει στη δύναμη του. Να μην δώσει ο λαός κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να μην επιστρέψει σε παλιές δοκιμασμένες και χρεοκοπημένες επιλογές. Πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του από τις αυταπάτες, τις ψεύτικες προσδοκίες και την πολιτική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
(…)Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται κυρίως τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στον λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων.
(…)Τα προγράμματα όλων των αστικών κομμάτων ενσωματώνουν όλα τα μνημονιακά μέτρα που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και για αυτό καταδικάζουν τον λαό στην μιζέρια. Ενσωματώνουν την μόνιμη εποπτεία από την ΕΕ και τις δεσμεύσεις σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Τσακώνονται ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για την πρωτοτυπία και πατρότητα των προγραμματικών τους θέσεων, αλληλοκατηγορούνται ότι ο ένας “κλέβει από τον άλλο” τις προτάσεις του, θέλοντας να κρύψουν την κοινή αντιλαϊκή τους πολιτική αφού πρόκειται για συνοδηγούς του ίδιου αντεργατικού οδοστρωτήρα.
(…) Την 8η Ιουλίου θα είναι παρόντα τα 3 μνημόνια, τα μνημόνια διαρκείας-μηχανισμοί εποπτείας ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι πολιτικές υπέρ του Κεφαλάιου που βαφτίζονται “μεταρρυθμίσεις”, οι δεσμέυσεις σε ΕΕ-ΝΑΤΟ. Άλλωστε η ανάκαμψη προϋποθέτει ελαστικές εργασιακές σχέσεις, συνθήκες γαλέρας στους χώρους δουλειάς, δουλειά μέχρι τα γεράματα, εμπορευματοποίηση της Υγείας και Παιδείας, πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας, νέα προνόμια για το Κεφάλαιο. Αυτό κάνει ανταγωνιστική την καπιταλιστική οικονομία στην Ελλάδα, αυτό είναι ο κοινός στόχος όλων τους»

Στη συνέχεια της παρέμβασης του ανέδειξε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ παρουσιάζοντας το πλαίσιο πάλης του Κόμματος:
«(…)Το ΚΚΕ:
  • Αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε και στήριξε τους αγώνες και, τις διεκδικήσεις του λαού.
  • Είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους.
  • Είναι το Κόμμα που στέκεται και θα σταθεί δίπλα στον άνεργο, στον απολυμένο, στον βιοπαλαιστή, στον επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη, στη νεολαία, στον συνταξιούχο, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.
  • Είναι εκείνο που αποτέλεσε πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού. Καταθέτει προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων.
Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία. Θα διεκδικήσουμε:
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, δωρεάν αναβαθμισμένες κοινωνικές παροχές για όλους και όλες.
  • Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, στους οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης, γενικά στις κοινωνικές υπηρεσίες και οργανισμούς.
  • Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Οχι άλλους φόρους.
  • Πάγωμα των χρεών για όλο το διάστημα της ανεργίας. Απαγόρευση πλειστηριασμού κύριας κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους στο ύψος του 80% του βασικού μισθού.
  • Παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Κατάργηση των τροφείων.
  • Επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων στο αφορολόγητο όριο, όπως ισχύει για μισθωτούς και αγρότες. Κατάργηση των χαρατσιών, όπως το τέλος επιτηδεύματος. Διαγραφή τόκων και προστίμων καθώς και του 30% των υπολοίπων χρεών τους σε εφορία – τράπεζες – δήμους. Αντίστοιχα, για τα χρέη προσωπικής ασφάλισής τους στον ΕΦΚΑ, τη διαγραφή τόκων, προστίμων όπως και των χρεών για την εισφορά Υγείας, με παράλληλη απόδοση συντάξεων χωρίς περικοπές.
  • Μείωση του κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Κατώτατες εγγυημένες τιμές. Προστασία της παραγωγής από κάθε καταστροφή και πλήρη αποζημίωση στους αγρότες – κτηνοτρόφους.
  • Αύξηση των δαπανών για την Πρόνοια, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας. Δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία αναπήρους.
  • Πλήρεις και δωρεάν θεραπείες, φάρμακα, εξετάσεις και τεχνολογικά βοηθήματα για όλους τους αναπήρους χρόνια πάσχοντες.
  • Δημόσιες και δωρεάν δομές διάγνωσης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες.
  • Ειδικά για τις γυναίκες: Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ, άδεια μητρότητας για όλες τις μισθωτές, με πλήρεις αποδοχές και Ασφάλιση, ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις. Επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Δίκτυο δωρεάν παιδικών κατασκηνώσεων.
  • Μέτρα και δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την αντισεισμική θωράκιση, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, σε όλες τις περιοχές της χώρας κ.ά.

(…)Το ΚΚΕ είναι εκείνο που παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του λαού μειώνουν τον αναγκαίο ημερήσιο χρόνο εργασίας. Παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες.
(…)Οι εκλογές δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Μπορούν όμως να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα σήμερα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας το δρόμο της ανατροπής. Η σημερινή βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος.
(…)Η Ελλάδα έχει έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Εχει τεράστιες δυνατότητες βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, που μπορούν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή ευημερία, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου.
Αυτές, όμως, είτε υποτάσσονται στην κερδοφορία του κεφαλαίου, είτε παραμένουν αναξιοποίητες, γιατί δεν αποτελούν «συγκριτικά πλεονεκτήματα» μέσα στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό, δεν προσφέρονται, δηλαδή, για μεγάλο και γρήγορο κέρδος.
Αυτές οι δυνατότητες υπονομεύονται και από τους ευρωενωσιακούς περιορισμούς και καταμερισμούς.
(…)Η κοινωνία μπορεί να ζήσει χωρίς τους καπιταλιστές, να βάλει σε κίνηση την παραγωγή, τις υπηρεσίες με άλλες κοινωνικές σχέσεις, τον σοσιαλισμό.
(…)Οι κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες αλλά τους αγώνες, με συνέπεια, στηρίζει μόνο το ΚΚΕ.»

Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας