Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Θολό ακόμη το τοπίο για τη νέα τουριστική σαιζόν

«Θολό είναι το τοπίο» για την νέα τουριστική σαιζόν λίγο πριν την έναρξή της στην περιοχή που δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Επιχειρηματιών και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου και περιλαμβάνει το Παλαίκαστρο, τη Ζάκρο, τον Ξερόκαμπο.

«Η νέα σαιζόν», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων. Κοξαράκης, «αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του μήνα, μετά τις 15 Μαΐου, οπότε θα υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα. Τις ημέρες του Πάσχα, υπήρξε μία μικρή κινητικότητα, η κίνηση όμως ήταν υποτονική με Έλληνες κυρίως επισκέπτες που επέλεξαν την περιοχή για να απολαύσουν διήμερα. Βέβαια στην περιοχή διαμένουν αυτήν την εποχή και επισκέπτες από το εξωτερικό, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ωστόσο σε σπίτια που έχουν αγοράσει».
Στο ξεκίνημα λοιπόν της νέας σαιζόν η κίνηση είναι σχεδόν ίδια με την περυσινή, αλλά και όπως διαμορφώνεται σχεδόν κάθε χρόνο στην περιοχή. Μέχρι τώρα δεν καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον μέσα από τις πλατφόρμες για το αμέσως προσεχές διάστημα κάτι που αλλάζει σε ό,τι αφορά την φουλ σαιζόν.

Προβλέψεις και ευχές
«Ζητούμενο», συνέχισε ο κ. Κοξαράκης, «είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σε διάρκεια τουριστική σαιζόν δεδομένου ότι ο τόπος έχει όλες τις προϋποθέσεις (καιρικές συνθήκες κλπ.). Ιδιαίτερα φέτος που η ελαιοκομική χρονιά συνολικά για το Δήμο Σητείας δεν ήταν καλή -μικρή παραγωγή κι ακόμα υπάρχουν αδιάθετες ποσότητες προϊόντος- με αποτέλεσμα να έχει πληγεί η τοπική οικονομία.
Το άνοιγμα ανταγωνιστριών αγορών (Τουρκία, Τυνησία κλπ ), το σταμάτημα των πτήσεων από Γερμανία στο αεροδρόμιο της Σητείας, οι αλλαγές σε ό,τι αφορά τις πτήσεις χαμηλού κόστους στην Κρήτη είναι σημαντικοί λόγοι που επηρεάζουν την κίνηση στην περιοχή. Επίσης η δραστηριοποίηση μέσω της Airbnb επηρεάζει τους επαγγελματίες του κλάδου.
Τα μηνύματα λοιπόν για τη νέα σαιζόν στην περιοχή, αυτήν την ώρα δεν είναι ιδιαίτερα θετικά. Ωστόσο είναι νωρίς ακόμη για απόλυτες προβλέψεις. Στα θετικά για την περιοχή εξάλλου είναι το γεγονός ότι προσελκύει επαναλαμβανόμενους επισκέπτες που προτιμούν εδώ και πολλά χρόνια, κάθε χρόνο τον τόπο για τις διακοπές τους, κάτι που φαίνεται θα ισχύσει και φέτος».
Τόσο ο κ. Κοξαράκης, όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο εύχονται για μία καλή σαιζόν, καθώς πολλοί άνθρωποι όπως και η οικονομία της περιοχής κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξαρτώνται και επηρεάζονται από τον τουριστικό τομέα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας