Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας για τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή

Οι πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Σητείας το τελευταίο διάστημα προκάλεσαν καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Τα καιρικά φαινόμεναήταν έντονα και η περιοχή ανοχύρωτη στην ασυνήθιστη βροχόπτωση. Από τύχη ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Στον 21ο αιώνα που η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν κάνει άλματα είναι απολύτως εφικτό να αποφεύγονται  οι καταστροφές από καιρικά φαινόμενα όπως είναι οι πλημμύρες, οι σεισμοί κ.ά. Προγνώσεις για καταιγίδες και οι σφοδρές βροχοπτώσεις γίνονται και αν υπήρχε σχεδιασμός από το κεντρικό κράτος, την περιφερειακή και τοπική διοίκηση  οι καταστροφικές επιπτώσεις θα είχαν αποφευχθεί στο μεγαλύτερο μέρος.
Η δημοτική αρχή Σητείας πιστή στην υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής της τωρινής κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων  και στις επιταγές της Ε.Ε σχεδιάζει και υλοποιεί έργα μακριά και έξω από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.  Στα πλαίσια αυτά και η  κατασκευή των πεζοδρομίων όπως και η αλλαγή του δημοτικού φωτισμού με led. Αυτά  τα έργα  είναι επιλέξιμα και χρηματοδοτούνται, γιατί ταιριάζουν με την καπιταλιστική ανάπτυξη και  εξυπηρετούν τις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών και εργολάβων. Αντίθετα οσχεδιασμός για έργα που θα προστάτευαν την ζωή και το βιός των λαϊκών οικογενειών από πλημμύρες και από άλλα φυσικά φαινόμενα είναι ανεπαρκής ενώ η χρηματοδότησή τους ελάχιστη.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας διεκδικούσε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο περισσότερα κονδύλια να διατεθούν για την αντιπλημμυρική προστασία και καταψήφιζε τα τεχνικά προγράμματα γιατί ήταν γυμνά από έργα πολιτικής προστασίας και δεν κάλυπταν τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε έργα υποδομής. Αυτές οι διεκδικήσεις δεν  είχαν ούτε καν την υποστήριξη της μείζονος αντιπολίτευσης .
Η Λαϊκή  Συσπείρωση Σητείας ζητά να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων, την διεκδίκηση της  αποκατάστασης των ζημιών στο οδικό δίκτυο, άμεσο σχεδιασμό για αντιπλημμυρικά έργα με ευθύνη του κράτους.

ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ


Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας