Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Η ανάπλαση των πλατειών Τελωνείου και Λεθιωτάκη

Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Σητείας κ. Νίκου Κοζυράκη συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σητείας.

Τα μέλη της Επιτροπής γνωμοδότησαν θετικά επί των προτάσεων που αφορούσαν την ανάπλαση της πλατείας Τελωνείου, την ανάπλαση της πλατείας Λεθιωτάκη, την διαμόρφωση πεζόδρομου στα Κόκκινα, τη σύνδεση της οδού Τουρτούλων με την οδό Κανένε και της πρότασης για το πεζοδρόμιο στην οδό Ρουσσελάκη, σύνδεση με λιμάνι Σητείας.
«Πρόκειται για ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις που έγιναν από τον κ. Σπυριδάκη μέσω και διαφανειών, όπου παρουσιάστηκε η υπάρχουσα κατάσταση και εκείνη που θα προκύψει μετά την ανάπλαση. Ομόφωνα γνωμοδοτήσαμε θετικά και προτείναμε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, αυτής της διαβούλευσης, τελικής γνωμοδότησης εκ νέου από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και ακολούθως ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο», ανέφερε ο κ. Κοζυράκης.

Οι πλατείες
Στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Λεωνίδας Τερζής.
«Παρουσιάστηκε», σημείωσε, «ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των δύο αναπλάσεων. Η μία αφορά τον χώρο μπροστά από το Τελωνείο Σητείας. Η πλατεία αυτή θα αλλάξει όψη και μορφή. Η παρέμβαση αφορά την δημιουργία ενός σκιάστρου στην περιοχή, καθίσματα τα οποία θα έχουν μέτωπο προς την θάλασσα αλλά και την πλευρά της Σητείας και πίνακες, οι οποίοι θα αποτυπώνουν με πληροφοριακό υλικό όλα τα δεδομένα της περιοχής.
Άρα ο επισκέπτης ή ο περιπατητής θα έχει τη δυνατότητα πέρα από το να απολαύσει τη θέα να μπορεί να αναγνώσει κείμενα και στοιχεία, να δει φωτογραφίες που θα είναι αποτυπωμένες πάνω στους πίνακες, οι οποίοι θα βρίσκονται σε χαμηλό ύψος από την πλευρά της θάλασσας προς την πλευρά της πόλης. Είναι μία αξιόλογη προσπάθεια που έχει γίνει από τους αρχιτέκτονες προκειμένου να προσδώσει μία αισθητική υπεραξία στην περιοχή δεδομένου ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια για να εξωραϊστούν και να βελτιωθούν οι υποδομές και ο αστικός ιστός της πόλης.
Στην πλατεία Λεθιωτάκη που βρίσκεται στην περιοχή Κόκκινα, πάνω από το Λιμεναρχείο προβλέπεται και από το σχέδιο πόλης η δημιουργία ενός πεζοδρόμου. Την στιγμή αυτή που συζητούμε την προτεινόμενη λύση, η περιοχή έχει μία δίοδο χωμάτινη με βράχους και κάποια φυτά. Εκεί θα εξομαλυνθεί το οδόστρωμα, θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι και θα δημιουργηθεί μία σκάλα, που θα ενώνει τους δύο κάθετους δρόμους προς το λιμάνι.
Αισθητικά αναβαθμίζεται η περιοχή και θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα στην κοστολόγηση και τη δημιουργία του προϋπολογιστικού μέρους της δαπάνης προκειμένου να προχωρήσουμε και στην δημοπράτηση».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας