Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Συζήτηση για τα προβλήματα του Μακρύ Γιαλού, ανάγκη προετοιμασίας για τη νέα τουριστική περίοδο

Με σκοπό τη  συζήτηση και την δρομολόγηση επίλυσης των προβλημάτων της περιοχής του Μακρύ Γιαλού εν όψει της έναρξης της νέας τουριστικής σαιζόν πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ξενοδοχείο Villea Village.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Μακρύ Γιαλού και του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Κουτσουρά- Ανάληψης -Μακρύ Γιαλού. Είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι Σητείας και Ιεράπετρας, οι Αντιδήμαρχοι καθώς και οι αρμόδιοι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων. Σκοπός ήταν να αναπτυχθούν όλα τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ώστε η περιοχή να είναι έτοιμη να υποδεχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες στο πλαίσιο της νέας τουριστικής περιόδου.
«Πρόκειται», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Μακρύ Γιαλού κ. Νίκος Τζιρβελάκης, «για μία δράση που έγινε και πέρυσι. Η περιοχή του Μακρύ Γιαλού είναι μία τουριστική περιοχή και θα πρέπει να έχει την απαιτούμενη καλή εικόνα. Στην κατεύθυνση αυτή χρειάζεται σωστή προετοιμασία, λήψη αποφάσεων και δράση για την υλοποίηση άμεσων ενεργειών».

Για τη δημοτική αρχή Ιεράπετρας
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις που ελήφθησαν και το ενδιαφέρον που υπήρξε από την πλευρά του Δήμου Σητείας κατά την συνάντηση της Παρασκευής, στην οποία όμως δεν παρέστησαν εκπρόσωποι από τον Δήμο Ιεράπετρας. Αναμένεται, όπως έχει ζητήσει δημοτική αρχή Ιεράπετρας, να πραγματοποιηθεί χωριστή συνάντηση τις επόμενες ημέρες.
Ο κ. Τσιρβελάκης πάντως σημείωσε ότι «θα ήταν σαφώς καλύτερα να υπήρχε συμμετοχή στην συγκεκριμένη συνάντηση όλων των εμπλεκομένων διότι τα προβλήματα που καταγράφονται αφορούν το σύνολο της περιοχής, είναι κοινά, άρα απαιτείται συνεργασία για να αντιμετωπιστούν συνολικά. Για παράδειγμα η παραλία του Μακρύ Γιαλού στο σύνολό της χρήζει αποκατάστασης μετά και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν φέτος και τα προβλήματα που δημιούργησαν.
Στην συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης και οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Λαντζανάκης και Νίκος Κοζυράκης και ελήφθησαν αποφάσεις για τον καθαρισμό της παραλίας, ωστόσο στο τμήμα της περιοχής που ανήκει στο Δήμο Σητείας.
«Αν υπήρχαν εκπρόσωποι», όπως ανέφερε ο κ. Τζιρβελάκης, και από τον Δήμο Ιεράπετρας θα υπήρχε προγραμματισμός για την συνολική αντιμετώπιση του θέματος, όπως και άλλων. Ο Μακρύ Γιαλός είναι μία ενιαία τουριστική περιοχή, ένας προορισμός. Τον επισκέπτη δεν τον αφορά αν το ένα κομμάτι ανήκει στην Σητεία και το άλλο στην Ιεράπετρα, ζητούμενο για εκείνον είναι όλη η περιοχή να έχει την εικόνα που πρέπει, όλη η παραλία, ο δρόμος κλπ. Αυτό για να επιτευχθεί χρειάζεται συνεργασία και κοινή δράση. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να ισχύει, δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση συνεργασίας.
Στόχος μας δεν είναι να αλλάξουμε τον Μακρύ Γιαλό, αλλά να επιλύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για να υποδεχθούμε τους επισκέπτες της νέας τουριστικής περιόδου. Γι’ αυτό πραγματοποιήσαμε την συνάντηση σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο όπως κάναμε εξάλλου και πέρυσι».
Στην συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας Γιάννης Κακουράκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πεύκων Στέργιος Ρουσάκης καθώς και τα Δ.Σ. και αρκετά μέλη και των δύο Συλλόγων της περιοχής του Μακρύ Γιαλού. Επίσης παρέστη ο υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας Νίκος Κουρουπάκης.

Η καθαριότητα
Τα ζητήματα επικεντρώνονται στην παραλία, που πρέπει να αποκτήσει την απαιτούμενη εικόνα μέχρι τα μέσα Απριλίου, όπως αναφέρθηκε.
Θα τοποθετηθούν νέοι κάδοι για συμβατικά απορρίμματα, αλλά και ανακύκλωσης προκειμένου να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής.
Στον τομέα της καθαριότητας θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και με την συνδρομή εργατών, που τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα θα φροντίζουν για τον καθαρισμό των δρόμων, ενώ μία φορά την εβδομάδα στην περιοχή θα επιχειρεί και η σκούπα του Δήμου. Επίσης ειδικά για το σημείο, όπου είναι αναρτημένη η Γαλάζια Σημαία -επειδή πέρυσι υπήρξε σχετικό θέμα- η αποκομιδή των απορριμμάτων θα είναι εντατική, ενώ γενικότερα, όπως επισημάνθηκε, συνεχής θα είναι ο έλεγχος και η παρακολούθηση για την αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή.

Ο αγωγός και η βλάστηση
Ακόμη θα προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση του αγωγού της ύδρευσης, που -όπως τονίστηκε- είχε τοποθετηθεί σε λάθος σημείο επί παλαιοτέρων δημοτικών αρχών, στον αιγιαλό -από όπου και θα μεταφερθεί.
Επιπλέον ελήφθη απόφαση για την συνδρομή προσωπικού του Δήμου ώστε να γίνει αποψίλωση θάμνων, σκίνων, δέντρων κλπ. που εμποδίζουν την κυκλοφορία στον κεντρικό, αλλά και στους παράπλευρους δρόμους του Μακρύ Γιαλού, στο κομμάτι της Σητείας, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Μέχρι το Πάσχα
«Ζητούμενο είναι να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη νέα σαιζόν με όσον το δυνατόν αξιοπρεπέστατο τρόπο. Το χρονοδιάγραμμα που ετέθη για την συντριπτική πλειοψηφία των παρεμβάσεων είναι να έχουν γίνει μέχρι το Πάσχα. Η καλή εικόνα, η σωστή προβολή του Μακρύ Γιαλού έχει θετικό αντίκτυπο για όλους. Είναι λοιπόν σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Το ενδιαφέρον για τα ζητήματα της περιοχής, των μελών των συλλόγων και γενικότερα των πολιτών της περιοχής του Μακρύ Γιαλού είναι αυξανόμενο και αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ θετικό δεδομένου ότι η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των κόσμου είναι καθοριστική για να γίνουν περισσότερα πράγματα στον τόπο μας», κατέληξε ο κ. Τζιρβελάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας