Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Προτάσεις για να αποτραπούν νέες καταστροφές από πλημμύρες στη Σητεία

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας υπό την προεδρία του κ. Νίκου Τσαντάκη συζητήθηκαν η καταγραφή ζημιών και προτάσεις με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 6ης Απριλίου και ο καθαρισμός των κοιμητηρίων της Σητείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαντάκης «με την συνδρομή των μελών της Κοινότητας και ιδιαίτερα της πρώην Προέδρου αυτής κ. Ελένης Πλατανάκη βάσει της εμπειρίας της και αφού καταγράφηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αποφασίστηκε να προταθούν παρεμβάσεις τόσο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, που επλήγη ιδιαίτερα, στις οδούς Βαρθολομαίου, Ιτάνου, παραλιακή ζώνη καθώς και στον ποταμό Παντέλη.
Προτείνονται η μελέτη- κατασκευή νέας γέφυρας στον Άγιο Ιωάννη στα Λειβάδια Σητείας, η κοιτοποίηση του ποταμού και άνοιγμα διόδων εισροής του νερού.
Επίσης μελέτη για αποφυγή πλημμύρων στην περιοχή του ξενοδοχείου «Sitia Beach», εκατέρωθεν του ποταμού σε απόσταση από 300 έως 500 μ., μέχρι το Δημαρχείο. Αλλά και έλεγχος και καθαρισμός φρεατίων στην πόλη και κατασκευή νέων στα σημεία όπου δεν «φεύγουν» τα νερά, π.χ. στην οδό Βαρθολομαίου και όπου αλλού χρειάζεται.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας