Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Νέοι αγωγοί σε Παλαίκαστρο, Μόχλο, Καλό Νερό

Υπέγραψαν χθες η ΔΕΥΑΣ και η ανάδοχος εταιρία τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Νέοι αγωγοί μεταφοράς νερού στους οικισμούς Παλαίκαστρο, Μόχλος και Καλό Νερό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας».

«Ο προϋπολογισμός του έργου», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Νίκος Λογκάκης, «είναι 410.000 € και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του 12 μήνες. Το έργο αφορά την μεταφορά νερού με νέους αγωγούς από τις γεωτρήσεις της Λάστρου στο Μόχλος. Επίσης στην παραλιακή ζώνη Παλαικάστρου, Κουρεμένου, Χιόνας και την μεταφορά νερού από την Ανάληψη στην ευρύτερη περιοχή Λαγκάδας και στον οικισμό Καλό Νερό. Το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικό και αντιμετωπίζει προβλήματα λειψυδρίας, που τα τελευταία χρόνια είχαμε στην περιοχή μας».
«Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να ολοκληρωθεί νωρίτερα από την λήξη του χρονοδιαγράμματος, ενδεχομένως έως τέλη Οκτωβρίου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κ. Κων. Τσιμιτάκης.
Η ειδική συγγραφή υποχρεώσεων βάσει της μελέτης προβλέπει ότι άμεση προτεραιότητα έχει το Καλό Νερό. Από εκεί θα ξεκινήσει το έργο με την κατασκευή του πρώτου τμήματος, για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας που υπάρχει στην περιοχή. Θα ακολουθήσουν και τα άλλα τμήματα στις υπόλοιπες περιοχές.
Για «μία ευχάριστη εξέλιξη μέσα στον κυκεώνα των μεγάλων προβλημάτων της θεομηνίας που αντιμετωπίζει ο Δήμος τις τελευταίες ημέρες» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης. «Όμως και ο Δήμος και η ΔΕΥΑΣ εξακολουθούν να λειτουργούν και να παρέχουν τις υπηρεσίες τις οποίες πρέπει να παρέχουν, αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα. Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι αποτέλεσμα μίας διαδικασίας που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2018. Πέρασαν πολλοί μήνες μέχρι να φτάσουμε στην υπογραφή της, κάτι που αναδεικνύει για άλλη μία φορά το μέγεθος της γραφειοκρατίας που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις, το οποίο βρίσκει αντίθετη όλη την αυτοδιοίκηση», τόνισε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας