Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Διαφαίνεται μία ανοδική τάση για τα τουριστικά καταλύματα, εκπρόσωποι της Σητείας στο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας

Στη Αθήνα πραγματοποιήθηκε το 23ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας.
Την περιοχή εκπροσώπησαν από την Ένωση Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Σητείας η Αντιπρόεδρος Μαρία Βουτυράκη και ο Γραμματέας Κων. Λυμπερίου, αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Μακρύ Γιαλού και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανατολικής Κρήτης Νίκος Τζιρβελάκης.
Ο κ. Τζιρβελάκης εστίασε στην παρουσία της Σητείας που συμμετείχε ενωμένη στην κατεύθυνση αύξησης και προώθησης του τουρισμού. Σημείωσε ότι «κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς. Μεταξύ άλλων ετέθησαν ζητήματα, όπως η κατηγοριοποίηση των διαμερισμάτων και ο τρόπος που θα γίνεται.
Επίσης το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και της καρτέλας ενημέρωσης πελατών και η προμήθεια από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων. Στο συνέδριο συμμετείχε και η Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά, παρουσία της οποίας αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα και για κάποια από αυτά υπήρξε η δέσμευση για άμεσες παρεμβάσεις εντός του Απριλίου, όπως για παράδειγμα οι καρτέλες ενημέρωσης πελάτη.»

Το νέο Δ.Σ.
Στην διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και οι αρχαιρεσίες της ΣΕΤΚΕ.
«Μάλιστα σημαντικό», επισήμανε ο κ. Τζιρβελάκης, «είναι το γεγονός ότι για το Δ.Σ. στην τρίτη θέση, σε πανελλαδικό επίπεδο εξελέγη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανατολικής Κρήτης Μανώλης Αγιομιργιαννάκης.
Επίσης στην Εξελικτική Επιτροπή εξελέγη τρίτος ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ανατολικής Κρήτης Μιχάλης Σπανάκης».

Άνοδος στις κρατήσεις
Ερωτηθείς για τα μηνύματα εν όψει της νέας σαιζόν ο κ. Τζιρβελάκης ανέφερε ότι «είναι θετικά, τόσο βάσει των όσων ειπώθηκαν στην διάρκεια του συνεδρίου, όσο και από την εικόνα που καταγράφεται αυτή τη στιγμή από τους επαγγελματίες του κλάδου σχετικά με τις κρατήσεις. Διαφαίνεται μία ανοδική τάση για τα καταλύματα. Εμείς έχουμε διαφορετικά επίπεδα κρατήσεων από τα ξενοδοχεία, όπου προβλέπεται κάποια μείωση.
Όσον αφορά τα καταλύματα, σύμφωνα και με τα όσα ειπώθηκαν στο συνέδριο από εκπροσώπους Ομοσπονδιών, τα μηνύματα είναι θετικά για φέτος και αναμένεται οι κρατήσεις να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και με μία ανοδική μικρή πορεία.
Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του Μακρύ Γιαλού αν και αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να έχουμε απόλυτα στοιχεία όμως βάσει και των αναφορών συναδέλφων, οι κρατήσεις είναι πολύ καλές».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας