Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ο Ερυθρός Σταυρός θα προσφέρει και φέτος την «Τσάντα της Αγάπης»

Αιμοδοσία διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο προαύλιο του γραφείου στον οικισμό των Εργατικών Κατοικιών Β΄ στην Σητεία.
Ήταν η δεύτερη για το τρέχον έτος, και η ανταπόκριση του κόσμου πολύ θετική. Σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκαν 58 φιάλες αίματος.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Παντελής Ανδρουλιδάκης αναφέρθηκε τόσο στην συγκεκριμένη δράση όσο και στην πρόσφατη παγκρήτια συνάντηση εκπαίδευσης των Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών, που φιλοξενήθηκε στην Σητεία. Πρόκειται για τις πρώτες δράσεις μετά τις αρχαιρεσίες που προηγήθηκαν και τη σύσταση του νέου Δ.Σ. του Τμήματος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον απερχόμενο Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας πατέρα Γεώργιο Γουλιέλμο, στην καθοριστική του παρουσία και προσφορά του, από την ίδρυση του Τμήματος στη Σητεία και για πάρα πολλά χρόνια μέχρι σήμερα. «Προσπαθούμε όλοι εμείς να συνεχίσουμε το έργο του πατρός Γεωργίου Γουλιέλμου. Του οφείλουμε πάρα πολλά για την όλη δράση του Τμήματος», τόνισε ο κ. Ανδρουλιδάκης.
Η εκπαίδευση
Στάθηκε και στην πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δ.Σ. στις 13 και 14 Απριλίου, «μία σημαντική δράση που αφορούσε ένα διήμερο εκπαίδευσης των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών, από όλη την Κρήτη. Μας φιλοξένησε και η Περιηγητική Λέσχη στο κτίριο που έχει ανακαινίσει. Εκτός από την θεωρητική κατάρτιση, έγινε και πρακτική εξάσκηση.
Ιδιαίτερα την Κυριακή το μεσημέρι, στην παραλία της Σητείας έγινε επίδειξη του τρόπου διάσωσης των κινδυνευόντων στη θάλασσα. Ήταν πολύ αξιόλογη και η ενημέρωση και η πρακτική εξάσκηση που έγινε σε όλους τους εθελοντές.
Ήταν παρών και ο πρώην Πρόεδρος του ΕΕΣ κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος και τον ευχαριστούμε για την παρουσία του. Συμμετείχαν οι Αρχηγοί και οι Υπαρχηγοί όλων των Περιφερειακών Τμημάτων της Κρήτης και οι εθελοντές Σαμαρείτες όλου του Νομού Λασιθίου, Σητείας, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας».
 Τα προβλήματα
Στη δεύτερη δράση του Τμήματος, στην αιμοδοσία η προσέλευση ήταν ικανοποιητική. Ο κ. Ανδρουλιδάκης εστίασε ωστόσο στην αναγκαιότητα ανταπόκρισης, αλλά και απηύθυνε κάλεσμα για τους ανθρώπους που έχουν δανειστεί αίμα στο παρελθόν και δεν το έχουν επιστρέψει. Η επόμενη αιμοδοσία είναι προγραμματισμένη στις 13 Ιουνίου. Με την ανταπόκριση θα συνεχιστεί η προσπάθεια και θα δοθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης κι άλλων συνανθρώπων μελλοντικά.
Επίσης μίλησε για τον περιορισμένο χρόνο που διεξάγονται πλέον οι αιμοδοσίες. Επεσήμανε ότι θα γίνει νέου κάθε προσπάθεια για να πραγματοποιούνται οι αιμοληψίες όχι μόνο πρωινές, αλλά και απογευματινές ώρες όπως γινόταν και στο παρελθόν, ώστε να μπορούν να δώσουν αίμα περισσότεροι άνθρωποι.
«Αυτό γινόταν παλιά. Είναι κρίμα σήμερα να προσέρχονται εθελοντές αιμοδότες και να μην προλαμβάνουν να δώσουν αίμα. Θα προσπαθήσουμε μήπως και καταφέρουμε να αλλάξει το σύστημα που εφαρμόζεται πλέον ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς αίματος από περισσότερους εθελοντές», τόνισε.
Η Τσάντα της Αγάπης
«Η προσφορά της Τσάντας της Αγάπης από το Περιφερειακό Τμήμα, είναι μία δραστηριότητα, μία προσπάθεια που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Είμαστε ήδη στο στάδιο της προετοιμασίας. Ευελπιστούμε ότι κι αυτή την φορά θα ανταποκριθεί ο κόσμος και θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή προσφέροντας τρόφιμα ή χρήματα για να αγοραστούν τρόφιμα, τα οποία θα προσφερθούν την Μ. Τρίτη σε συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη.
Είναι αρκετοί αυτοί οι άνθρωποι, ξεπερνούν κάθε φορά τις 100 οι τσάντες της αγάπης με όσα μπορούμε περισσότερα τρόφιμα κι ελπίζουμε να βοηθήσουν όλοι όπως μπορούν και να ευοδωθεί η προσπάθεια κι αυτή την φορά και να περάσουν καλύτερα οι συνάνθρωποι μας αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας