Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως), 31 Mαρτίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στην τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως,
και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ζάκρου Σητείας.
Στην ομιλία του ο Σεβ. μίλησε για το ευαγγελικό ανάγνωσμα, υπογραμμίζοντας το μήνυμα της εκούσιας και χωρίς καταναγκασμό αυταπαρνήσεως του εαυτού μας, θυσιάζοντας την εύκολη ζωή του κόσμου, και της άρσης του προσωπικού μας σταυρού, που είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να ακολουθήσουμε τον Χριστό. Όπως τόνισε, στο μέσον της περιόδου της Μεγ. Τεσσαρακοστής η Εκκλησία μας προβάλλει τον Σταυρό του Χριστού, προκειμένου να τον προσκυνήσουμε και να λάβουμε ενίσχυση και ενθάρρυνση για να μπορούμε να σηκώσουμε το σταυρό μας και να ακολουθήσουμε το Χριστό ατενίζοντας τον Σταυρό που Εκείνος σήκωσε για να μας σώσει, και συνεχίζοντας τον πνευματικό αγώνα μας μέσα στο «στάδιο των αρετών», μιας σταυρικής πορείας που διαδέχεται το φως της Αναστάσεως. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλό και ευλογημένο υπόλοιπο στάδιο των αρετών και να αξιωθούμε να εορτάσομε τα άχραντα Πάθη και την αγία Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας