Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

To Ρυμοτομικό σχέδιο στη Σητεία

Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ.Νίκου Κοζυράκη συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σητείας.Συζητήθηκε η άρση ασυμφωνίας ρυμοτομικού σχεδίου
και διαμορφωμένης κατάστασης μεταξύ των οικοδομικών τετραγώνων 191 και 193 στη Σητεία. Στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Νίκος Τσουκνάκης, που ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής.
«Είναι», ανέφερε ο κ. Κοζυράκης, «σημαντικό ζήτημα. Έχει να κάνει με προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εντός της πόλης με βάση το ρυμοτομικό σχέδιο.Μας απασχόλησε η άρση ασυμφωνίας μεταξύ εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και υφιστάμενης διαμορφωμένης κατάστασης επί της οδού Μάξιμου Μαρκαντωνάκη στα οικοδομικά τετράγωνα 191 και 193. Είναι ένα από τα αρκετά προβλήματα που υπάρχουν μέσα στην πόλη όπου υπάρχει μία υφιστάμενη κατάσταση, η οποία κατά κάποιο τρόπο αντιβαίνει όσον αφορά το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο.
Με παρεμβάσεις του Δ.Σ. μπορεί να ρυθμίζεται αυτή η ασυμφωνία ώστε και οι πολίτες να εξυπηρετούνται και να μην δημιουργούνται θέματα σε μία περίοδο που η οικοδομή δεν κινείται. Εφόσον υπάρχουν οικοδομικές άδειες, θα πρέπει να υπάρχει συμβολή στο πλαίσιο όμως πάντα της νομιμότητας. Μετά λοιπόν και την ενημέρωση από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του θέματος αποφασίστηκε ομόφωνα από την Επιτροπή η άρση της ασυμφωνίας και η απόφαση αυτή θα διαβιβαστεί στο Δ.Σ. για την οριστική απόφαση».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή
 

Συνολικες προβολες σελιδας