Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον κ. Δημητροπουλάκη

Ο κ. Δημητροπουλάκης  επαληθεύει την παροιμία «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».
Κατέφυγε στα social media  όπου με λαθροχειρίες απέφυγε να απαντήσει στην τοποθέτηση  της  δημ. Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας  όπως έκανε και κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. Είναι τόσο θρασύς που πιάνει στο στόμα του τον κομμουνιστή Δήμαρχο της Πάτρας  και την πρώην Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αποσπώντας τις τοποθετήσεις τους από το πλαίσιο που αυτές έγιναν. Προσπαθεί  με κοπτοραπτική να τις φέρει στα μέτρα του όπως αρέσκονται οι απανταχού οπορτουνιστές.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στους Δήμους έχουν ξεκάθαρη αντίληψη για την κατεύθυνση της ΕΕ και της κυβέρνησης για τον εθελοντισμό , για τον χαρακτήρα που θέλουν να έχει  και γιατί τον χρησιμοποιούν όπως  και οι δυνάμεις τους στους Δήμους. Κάθε καλόπιστος λαϊκός άνθρωπος θα προβληματιζόταν αν ήταν παρών στο δημοτικό συμβούλιο όπου εμποδίστηκε η  Σταυρούλα Καράμπελα να ολοκληρώσει την τοποθέτησή  της , δεχόμενη προσωπικές επιθέσεις τόσο από την συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση αλλά  μπορεί να καταλάβει απόλυτα την θέση μας  αν διαβάσει  την τοποθέτηση της δημ.συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης  που ακολουθεί.
Ο  κ. Δημητροπουλάκης  και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι  ας   πουν στις λαϊκές οικογένειες    πού διαφωνούν  με την τοποθέτηση της Στ.Καράμπελα.  Επειδή  o   κ. Δημητροπουλάκης  πέρα από θρασύς είναι και αμετανόητος ας εξηγήσει τι σχέση έχει η εισήγησή του  στο Δημ.Συμβούλιο  με  αυτά που θέλει να την συνδέσει με την παράθεση κάποιων   « link» . Από τον τρόπο που τα χρησιμοποίησε φαίνεται ότι δεν μπήκε στον κόπο ούτε να τα ανοίξει  και μάλλον αρκέστηκε μόνο στον τίτλο τους  αφού «γκούγκλαρε»  τις ανάλογες λέξεις.
Κ.Δημητροπουλάκη όταν είσαι οπορτουνιστής  ο κατήφορος δεν τελειώνει ούτε στον εναγκαλισμό σου με  τους δηλωμένους νεοδημοκράτες.
Η τοποθέτηση της  Σταυρ.Καράμπελα
«Η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό και στα πλαίσια αυτά πολλοί  υποψήφιοι  χρησιμοποιούν κάθε τρόπο να βρίσκονται στη  τοπική δημοσιότητα και να χαϊδεύουν αυτιά . Κατά την άποψή μου στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόταση του κ.Δημητροπουλάκη  για την βράβευση των εθελοντών στη Σητεία την οποία ευχαρίστως απεδέχθη ο κ.Πατεράκης.
Οι εθελοντές είναι κατά βάση ευαίσθητοι άνθρωποι, δραστήριοι που τους αγγίζουν τα προβλήματα ανθρώπων που  δυσκολεύονται ή και υποφέρουν.  Θυσιάζουν προσωπικό χρόνο και κόπο , πολλές φορές και χρήματα για να βοηθήσουν τον διπλανό τους. Τις περισσότερες φορές αυτό συνδέεται με την ανωνυμία που θέλουν να διατηρήσουν για  αυτές τις δραστηριότητες. Μάλιστα ιδιαίτερα στην Κρήτη αυτό συνέβαινε και σε παλιότερες εποχές που το επίπεδο ζωής ήταν διαφορετικό και τα πράγματα   ήταν  δυσκολότερα .
Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμιά σχέση με όλους αυτούς  που προσπαθούν μέσα από μια τέτοια δομή να αναρριχηθούν , να φανούν , να ξεχωρίσουν μέσα στις αντίστοιχες  εθελοντικές οργανώσεις  για δικό τους όφελος  , η Σητεία είναι μικρή πόλη και όλοι γνωριζόμαστε.
Η πραγματικότητα είναι ότι η Ε.Ε έχει σαν κατεύθυνση την ενίσχυση των ΜΚΟ  και για αυτό εξάλλου τις χρηματοδοτεί . Είναι τυχαίο ότι ενώ χρηματοδοτεί αδρά τις ΜΚΟ δεν χρηματοδοτεί δομές όπως είναι η δημόσια υγεία και η δημόσια  παιδεία  αλλά αντίθετα  επιβάλλει περικοπές στην χρηματοδότησή τους από τις κυβερνήσεις;   Κυβερνήσεις που βεβαίως  έχουν συνδιαμορφώσει και συμφωνήσει σε όλα αυτά.
Η κατεύθυνση λοιπόν είναι η πρόνοια ακόμη και  λειτουργίες που θα έπρεπε να είναι ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο  πρόγραμμα ενός δωρεάν δημοσίου συστήματος υγείας  να περάσουν σε ΜΚΟ , στον εθελοντισμό . Έτσι το κράτος θα απαλλαγεί από το κόστος λειτουργίας αυτών των δομών και θα πετύχει και με αυτόν τον τρόπο το ματωμένο πλεόνασμα  για να μπορεί να χρηματοδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους επενδυτές.
Τι σημαίνει όμως αυτό για τα λαϊκά στρώματα και την κάλυψη των συγχρόνων αναγκών τους σε υγεία ,παιδεία , αθλητισμό και πολιτισμό; Σημαίνει ότι θα έχουν αντίστοιχες υπηρεσίες υποβαθμισμένες με αόριστο χρονικό ορίζοντα. Θα είναι υποβαθμισμένες γιατί ο εθελοντισμός   δεν μπορεί να καλύψει  ούτε την ποιότητα  ούτε την απαιτητικότητα που θα έπρεπε να υπάρχει για τις αντίστοιχες υπηρεσίες όταν είναι ευθύνη του κράτους. Και το κύριο είναι ότι το κόστος αυτών των υπηρεσιών θα πέσει πάλι στις πλάτες  όσων λαϊκών οικογενειών   μπορούν  ακόμη να επιβιώνουν. Είναι οι λαϊκές  οικογένειες   που με την φοροληστεία  δίνουν το 95% των φορολογικών εσόδων  και πρέπει για να μπορούν να λειτουργούν νοσοκομεία , πολιτιστικές εκδηλώσεις , σχολεία  να  στερούνται το ήδη πενιχρό εισόδημά τους.
Ξέρω ότι οι περισσότεροι από εδώ μέσα είσαστε πιστοί στις  «αξίες » της Ε.Ε  και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις  , υπηρετείτε την κυρίαρχη πολιτική της κυβέρνησης και των προηγούμενων , εξάλλου δεν σας χωρίζει και τίποτα σημαντικό,  πιστεύετε στην καπιταλιστική ανάπτυξη  που πάει χέρι-χέρι με την εξαθλίωση των εργαζομένων  και για αυτό θέλετε ο εθελοντισμός να περάσει στην συνείδηση του λαού , να  θεωρεί υποχρέωσή του  την λειτουργία του νοσοκομείου  και άλλων δομών. Τον θέλετε παθητικό αποδέκτη του υποβαθμισμένου νοσοκομείου και άλλων  δημοσίων δομών,  μακριά από αγώνες για την διεκδίκηση των υπηρεσιών που έχει ανάγκη.
Ο κ.Δημητροπουλάκης που μπήκε στον κόπο να φέρει την εισήγηση , απέφυγε να μας εξηγήσει γιατί το κράτος αδυνατεί να προσφέρει δημόσια αγαθά σε επαρκή ποσότητα και ποιότητα όπως ο ίδιος λέει  και γιατί εμείς θα έπρεπε να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό χωρίς  να ενισχύσουμε τις διεκδικήσεις  για τα δημόσια αγαθά που έχουμε ανάγκη. Πότε ενισχύσατε την ενεργό συμμετοχή σε αγωνιστικές διεκδικήσεις  ;
Γιατί θα πρέπει να υπάρχει μόνιμη επιτροπή  που θα πρέπει κάθε χρόνο να βραβεύει τους εθελοντές; Πιστεύετε δηλαδή ότι ο λαός θα μείνει για πάντα παθητικός θεατής της εξαθλίωσης της ζωής του που θα έχει ανάγκη τον εθελοντισμό για να επιβιώσει;
Εγώ πιστεύω ότι ο λαός θα αντιδράσει , δεν θα δεχτεί την συνέχεια της εξαθλίωσης της ζωής του, θα σηκώσει το κεφάλι να διεκδικήσει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του, θα μπορέσει να  ανοίξει τον δρόμο για μια κοινωνία που δεν θα έχει ανάγκη τον εθελοντισμό για την επιβίωσή του  αλλά για την βελτίωση  του.
Εξάλλου η αλληλεγγύη μεταξύ των λαϊκών ανθρώπων  υπήρχε πάντα  , υπάρχει τώρα και ιδιαίτερα στην επαρχία  και δεν μπαίνει στον ίδιο κορβανά με τον εθελοντισμό της  κάθε Βαρδινογιάννη  που αφού στερούν τους εργάτες από τον τεράστιο  πλούτο που οι ίδιοι παράγουν τους  πετάνε ένα ξεροκόμματο για να δείξουν την κοινωνική ευαισθησία τους  αλλά και για να προσαρμόσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
Οι λαϊκοί άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη από τον ανταγωνισμό , ούτε από τα βραβεία των δημοτικών αρχών  για να βοηθήσουν τον διπλανό τους  , έχουν ανάγκη από δημοτικά συμβούλια που τους συμπαραστέκονται  όταν αγωνίζονται .  Κάθε λαϊκός άνθρωπος της Σητείας  πρέπει να αρνηθεί να πάρει βραβείο για την αλληλεγγύη που  απλόχερα δίνει στον διπλανό του , ειδικά όταν το βραβείο προέρχεται από ανθρώπους που έχουν βάλει πλάτη για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική  που εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή   δεν θέλω να ενισχύσω τον χαρακτήρα που δίνετε στον εθελοντισμό  θα καταψηφίσω την συγκεκριμένη πρόταση.»

ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας