Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ζητούμενο η προεκλογική αντιπαράθεση με ήθος

Η προσπάθεια αποδόμησης των θέσεων των αντιπάλων είναι φυσικό χαρακτηριστικό της πολιτικής αντιπαράθεσης, πρέπει όμως να διέπεται από αλληλοσεβασμό.
Υπάρχει ανάγκη για ηθική στη δημόσια αντιπαράθεση, από τους υποψηφίους.

Ασφαλώς η πρώτη ευθύνη, πέφτει στους έχοντες ήδη την τοπική εξουσία.
Είναι προφανές ότι η τωρινή δημοτική αρχή τυχαίνει πάνδημης αρνητικής αξιολόγησης και δυσαρέσκειας για την αναποτελεσματικότητα της αλλά ορισμένοι Αντιδήμαρχοι, αντί να απολογηθούν, να δικαιολογήσουν τις υστερήσεις, ξεκίνησαν τη λασπολογία, με προσωπική στοχοποίηση συμπολιτών που συμμετέχουν σε άλλους συνδυασμούς, θεωρώντας ίσως ότι έτσι θα καταφέρουν να αποπροσανατολίσουν.
Όμως ο πόλεμος λάσπης δηλητηριάζει το προεκλογικό κλίμα, ενισχύει την αντιπολιτική νοοτροπία, πλήττει το θεσμό του Δήμου, που ήδη είναι αδύναμος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, πλήττεται επίσης η αξιοπιστία όλων των εμπλεκομένων και αποδυναμώνεται η συμμετοχική διάθεση των Δημοτών.
Είναι ορατός ο κίνδυνος για την τοπική κοινωνία να βρεθεί, ακόμα μια φορά, στη δύνη μιας άγονης αντιπαράθεσης διαπροσωπικού περιεχομένου που πρακτικά θα υπονομεύσει κάθε διαδικασία προς την, απαραίτητη πια, μετεκλογική συνεννόηση.
Κάνω έκκληση σε όσους ήδη επιχειρούν την άγονη πόλωση να αλλάξουν «τροπάρι».


26-3-19
Δημητροπουλάκης Πέτρος, Δημοτικός σύμβουλος Σητείας


 

Συνολικες προβολες σελιδας