Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ Σητείας: Έκπληξη και θυμός την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης

https://cdn.cretalive.gr/_largeImage/syriza_160411_101554.jpg?mtime=20160411101549
Έκπληξη και θυμό προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της πόλης μας η πρόταση της επιτροπής για την μετεξέλιξη και ανάπτυξη του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο.

Στην πρόταση της επιτροπής προς τον Υπουργό Παιδείας αναφέρεται ότι : «ενδύκνειται» η υπαγωγή του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στις Ιατρικές Επιστήμες 4ετούς φοίτησης λόγω συνάφειάς του με αυτές, από τον κλάδο της Γεωπονίας που θα είναι 5ετούς φοίτησης, πράγμα που θεωρούμε ότι αποτελεί μελλοντική απειλή για το τμήμα.
Προτείνεται παράλληλα η λειτουργία διετούς φοίτησης Πανεπιστημιακών Κέντρων Επιμόρφωσης, δηλαδή Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης επισιτισμού και διασωστών που είναι αμφιβόλου ζήτησης.
Η συγκεκριμένη σχολή στην Σητεία βοηθάει τα μέγιστα στην κοινωνική, μορφωτική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ανάπτυξη της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
Την παραμονή και την αναβάθμιση της σχολής στην πόλη της Σητείας, και την ίδρυση δεύτερου τμήματος, συναφούς του ήδη υπάρχοντος, θέση η οποία πάρθηκε ομόφωνα και υποστηρίξαμε στην ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε στο Δημαρχείο της Σητείας την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσία του Συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ σ. Αλούμπη Κων/νου που την ανέπτυξε.
Δεν κατάφεραν να μας πάρουν το τμήμα με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΤΕΙ με το νόμο Αρβανιτόπουλου, επί συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι συντεχνίες.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ 

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας