Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση Νίκου Καραμανωλάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Καραμανωλάκης με το Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση ήταν παρούσα η δικηγόρος και υποψήφια δημοτικός σύμβουλος  κ. Ελένη Σταυρακάκη.

Στη μακρά συζήτηση που έγινε μάλιστα σε άκρως φιλικό κλίμα,  ετέθησαν διάφορα θέματα από τον κ. Καραμανωλάκη με κυρίαρχο την αναγκαιότητα παραχώρησης στο Δήμο Σητείας του κτιρίου του Απεντομωτηρίου που βρίσκεται στη χερσαία ζώνη λιμένα -δίπλα στο Λιμεναρχείο Σητείας- και ανήκει στη Περιφέρεια. Όπως εξήγησε ο κ. Καραμανωλάκης,  «το  Απεντομωτήριο είναι ένα κτίριο εγκαταλελειμμένο εδώ και δεκαετίες, αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και η  στέγη του που είναι αμίαντος,  πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα. Στο κτίριο αυτό, εάν  παραχωρηθεί στο Δήμο Σητείας και η ανάπλαση του ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, μπορεί να μεταστεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας που στεγάζεται τώρα σε ακατάλληλο κτίριο, αλλά και το Λιμεναρχείο Σητείας ώστε το Δημοτικό  κτίριο στο οποίο στεγάζεται  να μετατραπεί σε επιβατικό σταθμό στα πλαίσια αναβάθμισης των υποδομών της χερσαίας ζώνης του λιμένα Σητείας». Ο κ. Αρναουτάκης συμφώνησε ότι είναι άμεση η ανάγκη απομάκρυνσης του αμιάντου και θα υπάρξει χρηματοδότηση για αυτό, διαβεβαίωσε δε ότι βλέπει θετικά και θα εξετάσει άμεσα τη πρόταση παραχώρησης του κτιρίου του Απεντομωτηρίου.
Στη συνέχεια ο κ. Καραμανωλάκης έκανε αναφορά στην αναγκαιότητα αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου της Σητείας που το θεωρεί πολύ μεγάλο «αναπτυξιακό φιλέτο», την αποκατάσταση της παραλίας και την πολεοδόμηση της περιοχής Πετρά και την ένταξή της  σε σχέδιο πόλης, πράγμα που θα εκτινάξει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Αρναουτάκης υποσχέθηκε την αμέριστη συνεργασία του στο θέμα αυτό.
Συζητήθηκαν ακόμα θέματα όπως ο δρόμος Σητεία-Μακρύς Γιαλός, έργο κομβικής σημασίας  που πρέπει να τεθεί άμεσα σε προτεραιότητα, ο κ. Αρναουτάκης  ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση τμήματος του έργου αυτού στη περιοχή Πιλαλήματα με 7.000.000 ευρώ, συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, σχετικά με τη πολύπαθη γέφυρα Χαμεζίου , για το φαινόμενο Μαρία Μπελιμπασάκη και την αδυναμία στήριξης της προσπάθειάς της όπως έγινε στο παρελθόν – παρά την καλή θέληση της Περιφέρειας- διότι η αθλήτρια ανήκει πλέον στο Πανναξιακό Αθλητικό Όμιλο της Νάξου (!!!!) κ.α.
Από το γραφείο τύπου

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας