Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Επίσκεψη του Ν. Καραμανωλάκη στο σύλλογο Ταξί

Συνάντηση με τον πρόεδρο των  Ιδιοκτητών Ταξί Σητείας ΧαμηλάκηΓιώργο και μέλη του Σωματείου είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας Νίκος Καραμανωλάκης, συνοδευόμενος από το Μπάμπη Σπυριδάκη, πρόεδρο του συλλόγου Πολυτέκνων Σητείας, τον Γιάννη Καρνιαδάκη, αστυνομικό και το Θωμά Προβατά, μέλος του Σωματείου.

Στη συζήτηση που επακολούθησε πήραν όλοι το λόγο και αναφέρθηκαν σε θέματα που απασχολούν το Σωματείο τα οποία είναι πάρα πολλά και αφορούν κυρίως τα κυκλοφοριακά προβλήματα, τα οποία  ταλαιπωρούν τους ίδιους, όπως βέβαια ταλαιπωρούν όλους τους πολίτες, αλλά και τη προοπτική ανάπτυξης του Δήμου μας.
Συμφώνησαν όλοι ότι τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ποδηλατόδρόμοι και τα πεζοδρόμια που στένεψαν τους δρόμους δεν έχουν λυθεί.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, η κυκλοφοριακή μελέτη που θα λύσει πολλά προβλήματα ενώ έχει παραληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο  εδώ και τρία χρόνια δεν έχει ακόμα εγκριθεί.
Κατά συνέπεια η οδική σήμανση (πινακίδες ΚΟΚ) δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι επικίνδυνα ελλιπής, δεν έχουν γίνει οι μονοδρομήσεις, τα τροχαία είναι αυξημένα, ιδιαίτερα στη περιοχή Ξεροκαμάρες και η ταλαιπωρία όλων είναι απίστευτη.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα που σχετίζονται με έργα υποδομής που εάν γίνουν θα απογειωθεί η ποιότητα ζωής όλων, όπως η σύνδεση με νέα χάραξη της οδού Πραισού (ο δρόμος που βρίσκεται το super market Χαλκιαδάκη) με τον εθνικό δρόμο προς Ηράκλειο ώστε να αποσυμφορηθεί η Παπαναστασίου, η σύνδεση της οδού Ι.Καποδίστρια (συνέχεια της Ανθέων) με την Παπανδρέου, η σύνδεση της οδού Πλαστήρα με την Εθνική οδό και το Λιμάνι, ηεπανεξέταση της κυκλοφοριακής μελέτης της Πάνω Γειτονιάς, θέματα που αφορούν πεζοδρομήσεις δρόμων και πλατειών και βέβαια πως, ο όποιος σχεδιασμός  πρέπει να γίνει συντεταγμένα αφού προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη εμπεριστατωμένη που ‘’να βλέπει’’ σε βάθος χρόνου.
Από τη συζήτηση δεν ήταν δυνατόν να απουσιάσει και το φλέγον θέμα που αφορά το ΤΕΙ Σητείας και το πόρισμα της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, που αφήνει ανοικτό το θέμα της μετακίνησης του ΤΕΙ στο Ηράκλειο. Συμφώνησαν όλοι ότι ο Δήμος μας και γενικότερα το Λασίθι έχει αδικηθεί σε όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, στα οδικά έργα ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ, στα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα αλλά και στη κατανομή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όχι μόνο δεν πρέπει να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο, αντιθέτως πρέπει να διεκδικήσουμε, μάλιστα σε επίπεδο Νομού, νέα τμήματα τα οποία προβλέπονται κατά την αναβάθμιση του ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο.
Απο το γραφείο τύπου

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας