Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

“Φούσκωσε” ο ποταμός Σκλαβεδιάκος στη Σητεία και κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν σπίτια

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή του Δήμου Σητείας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Από χθες το απόγευμα αλλά και μέχρι αυτήν την ώρα επί ποδός βρίσκονται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα.
Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί κατά μήκος του ΒΟΑΚ από την Σητεία και μέχρι την Λάστρο αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο από τις Λιθίνες, την Μαρωνιά, Παπαγιαννάδες  μέχρι τον Γούδουρα κι άλλες περιοχές
Στον Κουρεμένο στην περιοχή Πλακοπούλες – υδροβιότοπος – έχει σχηματιστεί μία τεράστια λίμνη με θαλασσινό νερό ενώ προβλήματα σημειώθηκαν χθες το βράδυ σε αρκετές περιοχές σε αυτήν κάτω από την «Κληματαριά» δεδομένου ότι ο ποταμός  Σκλαβεδιάκος «φούσκωσε» και κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν σπίτια.  Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής και μηχανημάτων του Δήμου ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.

Επίσης στην Κάτω Επισκοπή υπήρξε υπερπήδηση του νερού από μικρό ρέμα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δύο σπίτια όπου και πάλι επενέβη η Πυροσβεστική και μηχανήματα του Δήμου.
Η κατάσταση εξακολουθεί και σήμερα να είναι πολύ δύσκολη όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ Νίκος Κοζυράκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας