Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Δημιούργησαν πλωτό εργοστάσιο αφαλάτωσης και διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ρομποτικής

Τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας που διακρίθηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO Ελλάς στο Ρέθυμνο, υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης.

Οι μαθητές Γιώργος Γκιόλφας, Πέτρος Δερμιτζάκης, Γιώργος Γεωργίεφ, Μάνος Παπαδάκης, Βαγγέλης Ραχίλης και Πέτρος Τζιρβελάκης με την στήριξη και καθοριστική καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Αλεξάνδρας Λεμονιά, ασχολήθηκαν επί ένα τρίμηνο σε εβδομαδιαία βάση και δημιούργησαν ένα πλωτό εργοστάσιο αφαλάτωσης. Με αυτό συμμετείχαν στον διαγωνισμό όπου κι απέσπασαν διάκριση για την πρωτοτυπία της δημιουργίας τους.
Όπως ανέφερε η κ. Λεμονιά, «το πλωτό εργοστάσιο αφαλάτωσης είχε μία συγκεκριμένη λειτουργία και πραγματοποιήθηκε με απλά υλικά, όπως ένα σφουγγάρι που είχε τον ρόλο της θάλασσας. Το κάθε παιδί δούλεψε ένα ξεχωριστό κομμάτι. Είχαν όλα δημιουργικές ιδέες, πρωτότυπες και απόλαυσαν την όλη διαδικασία».
Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία για τα παιδιά δήλωσε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, αλλά και οι μαθητές, όταν ερωτήθηκαν σχετικά από τον Δήμαρχο. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν για πρώτη φορά και, όπως πρόσθεσαν, ήταν μία καλή αρχή.
Ο κ. Πατεράκης καλωσόρισε θερμά τα παιδιά στο γραφείο του και τα συνεχάρη για την προσπάθειά τους και το θετικό αποτέλεσμα αυτής. Συνεχάρη επίσης την υπεύθυνη δασκάλα και συνολικά την διοίκηση του σχολείου.
Απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε ότι «το γεγονός της διάθεσης για συμμετοχή μετράει πάνω από όλα. Κι εφ’ όσον εσείς με την καθοδήγηση της δασκάλας σας είχατε αυτή την διάθεση, σημαίνει ότι πετύχατε ένα σωστό ξεκίνημα σε αυτό που θέλατε να κάνετε, την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό. Το αποτέλεσμά του είναι πολύ θετικό. Η συμμετοχή σας στην εξάδα διάκρισης είναι πολύ σημαντική και για εσάς και για τους εκπαιδευτικούς σας που αισθάνονται ότι η προσπάθεια που κάνουν βρίσκει ανταπόκριση μέσα κι από αυτή την διαδικασία.
Όμως κάνει κι εμάς όλους που ζούμε στην Σητεία περήφανους γιατί κάποια παιδιά από την Σητεία είχαν το θάρρος να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό, που έγινε μακριά από την πόλη μας, που και αυτό είναι σημαντικό, διότι η μεταφορά σημαίνει κούραση, κόστος, πολλά πράγματα. Εσείς συμμετείχατε κι επιστρέψατε και νικητές. Αυτό μας κάνει όλους περήφανους διότι και την Σητεία διαφημίσατε κι αναδείξατε το γεγονός ότι εδώ εργάζονται σωστοί εκπαιδευτικοί, που δουλεύουν με εσάς και παράγουν ένα σωστό έργο».
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά, τα προέτρεψε να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς. Τόνισε ότι «η συμμετοχή είναι που μετράει, η ευγενής άμιλλα. Το αποτέλεσμα, όταν υπάρχει διάθεση συμμετοχής, έρχεται. Κι όσο πιο πολλοί συμμετέχετε, τόσο πιο θετικό θα είναι και το αποτέλεσμα και στους διαγωνισμούς και στη ζωή σας». Τους προσέφερε κι από ένα βιβλίο.
Τα παιδιά συνόδευσαν επίσης η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μαριάνθη Μπονοφά και οι γονείς τους, που ευχαρίστησαν τον κ. Πατεράκη για την υποδοχή και τα θερμά λόγια.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας