Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

"Τελεσίγραφο" στους δήμους να στείλουν τα αποθεματικά τους στην ΤτΕ

https://cdn.cretalive.gr/_largeImage/apothematika.jpg?mtime=20190208171156Συνάντηση τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή Πατούλη, Χαρίτση, Χουλιαράκη
Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου, το ΦΕΚ, που ζητάει από τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού να ανοίξουν - όσοι δεν έχουν - λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος για να μεταφέρουν εκεί τα αποθεματικά τους.

Ενημερώνει το ΦΕΚ επίσης, ότι πλέον δε θα εκταμιεύονται οι ΚΑΠ μέσω των λογαριασμών στους οποίους ως τώρα πιστώνονταν, αλλά θα πιστώνονται στους λογαριασμούς στην ΤτΕ, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους δήμους και τις Περιφέρειες.
Όπως αναφέρει στο Cretalive, ο αντιδήμαρχος οικονομικών και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, Γ.Καραντινός, επικρατεί αναβρασμός σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας, καθώς μια τέτοια εξέλιξη, όπως επισημαίνει, μετατρέπει τους δήμους από ΟΤΑ σε ... απλούς θεατές των αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης.
Μάλιστα η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα προκαλέσει προβλήματα στις πληρωμές και στις συμβάσεις.

Ο κ.Καραντινός εκτιμά ότι θα υπάρχουν προβλήματα και μικροκαθυστερήσεις ακόμη και στις πληρωμές των υπαλλήλων.
Το θέμα είναι τόσο σοβαρό, ώστε για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλη, τον υπουργό Εσωτερικών Αλ.Χαρίτση ο οποίος φέρεται να είναι κοντά στη λογική των δήμων αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Γ.Χουλιαράκη, που φαίνεται να είναι ο "σκληρός" της υπόθεσης που αφορά στη μεταφορά των αποθεματικών στην ΤτΕ.
Ο δήμος Ηρακλείου, πάντως, στέκεται απέναντι σε αυτή τη λογική που πάει χρόνια πίσω την τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα, προτίθεται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην προχωρήσει.


Συνολικες προβολες σελιδας