Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Στην κορυφή των επικίνδυνων παραβάσεων οι οδηγοί στην Κρήτη

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/2/files/Image/201801/doc_20180104_1901465_5.jpgΑποκαρδιωτικά στοιχεία - Μακραίνει διαρκώς η μακάβρια λίστα των θυμάτων - Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης το 2019

Εφτακόσιοι τριάντα έξι οδηγοί σε ολόκληρη τη χώρα, στο διάστημα από 14 έως 20 Ιανουαρίου, τιμωρήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία γιατί δε σεβάστηκαν τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες και πάρκαραν παράνομα κλείνοντας τις ράμπες διάβασης, καθώς και καταλαμβάνοντας με τα αυτοκίνητά τους θέσεις ατόμων με αναπηρία. Ήταν η “Παράβαση της εβδομάδας” για την ΕΛ.ΑΣ., που συνεχίζει το στοχευμένο πρόγραμμά της.
Έτσι, την εβδομάδα που μας πέρασε, δηλαδή από τις 14 έως τις 20 Ιανουαρίου, η ΕΛ.ΑΣ. διενήργησε ελέγχους σε 2.261 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στις ράμπες διάβασης και στη στάθμευση σε θέσεις ατόμων με αναπηρία, βεβαιώνοντας συνολικά 736 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια!
Τους ελέγχους διενήργησαν συνολικά 566 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (158), των Χανίων (47), του Ηρακλείου (40), της Θεσσαλονίκης (35), της Αρκαδίας (35), της Λάρισας (31) και των Σερρών (25).
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
«Ματωμένος» Ιανουάριος
Στο μεταξύ, ως ο πιο “αιματηρός” Γενάρης της τελευταίας 5ετίας εξελίσσεται αυτός που διανύουμε από άποψη τροχαίων δυστυχημάτων. Τα στοιχεία προκαλούν ανατριχίλα και σίγουρα δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Πλέον οι νεκροί στον βωμό της ασφάλτου από αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα φτάνουν του 7 και χωρίς βέβαια ο μήνας να έχει ολοκληρωθεί.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με στοιχεία του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων “ΕΣΥΠΡΟΤΑ”, τον Ιανουάριο του 2016 οι νεκροί ήταν 4, όπως 4 ήταν και τον Ιανουάριο του 2017, ενώ τον Ιανουάριο του 2018, έπειτα από τροχαία δυστυχήματα, 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν, χωρίς ουδείς να ξεχνάει το πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική οδό, στον κόμβο της Αγίας Πελαγίας, με τους τρεις νεκρούς αρχές Ιανουαρίου του 2018.
Επίσης για το 2019, σε σύνολο τροχαίων δυστυχημάτων, τα 3 έχουν λάβει χώρα στον νομό Λασιθίου, δύο στα Χανιά και δύο στο Ηράκλειο. Οι νεκροί στο σύνολό τους είναι άντρες, μεταξύ των οποίων τρεις δικυκλιστές, ένας πεζός και τρία άτομα που επέβαιναν σε οχήματα.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Αποχαιρετούν τον αδικοχαμένο Γιώργο
Τελευταίο θύμα της ασφάλτου ένας 52χρονος, πατέρας δύο παιδιών και εργαζόμενος στον ΟΤΕ, που άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, έπειτα από σφοδρή σύγκρουση του οχήματος που οδηγούσε, τύπου κλούβας, με νταλίκα, στον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας-Σητείας με κατεύθυνση τον Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας και εν ώρα υπηρεσίας.
Ο ίδιος εγκλωβίστηκε στη θέση του οδηγού και παρά την άμεση κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων, ήταν ήδη αργά, αφού είχε υποκύψει στα βαρύτατα τραύματά του και οι διασώστες τον ανέσυραν νεκρό από μια άμορφη μάζα σιδερικών, στην οποία και είχε μετατραπεί το υπηρεσιακό του όχημα.
Το σωματείο του Ομίλου ΟΤΕ Νομού Ηρακλείου σχετικά με το εργατικό ατύχημα στον Μακρύ Γιαλό εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία και αναφέρεται: «Τα τοπικά σωματεία εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ Νομού Ηρακλείου θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού μας συναδέλφου Ξανθάκη Γεωργίου, που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας. Πραγματικά έχουμε συγκλονιστεί όλοι από αυτή την τραγωδία!
Δυστυχώς ένα ακόμα εργατικό δυστύχημα, από τα πολλά που έχουν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε άλλους κλάδους στο νησί. Για ακόμα μια φορά στο ίδιο θλιβερό έργο θεατές.
Αναμένουμε το πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών για τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά οφείλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή στους συναδέλφους μας, ότι πάνω απ’ όλα μετρά η υγεία και η ζωή μας. Δε θα επιτρέψουμε καμία εντατικοποίηση εργασίας ούτε καμία στοχοθεσία να μας στερήσει το πολυτιμότερο αγαθό που λέγεται ζωή.
Συλλυπητήρια και πάλι στους συγγενείς και φίλους του Γιώργου. Η οικογένεια του ΟΤΕ είναι δίπλα σας και σας ευχόμαστε κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας