Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Κοπή πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/kopi-pitas-pe-lasithiou2_radiolasithi.gr_.jpg«Προετοιμαζόμαστε για σημαντικά έργα και για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου μέσα από την άριστη συνεργασία που έχουμε  με την Αντιπεριφέρεια,
με τους δημάρχους ,τους τοπικούς φορείς και την εκκλησία» ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο του νέου  μεγάλου έργου οδικής ασφάλειας για το επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης που έχει  προϋπολογισμό 35 εκ. ευρώ , στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου θα αποκατασταθούν 150 προβληματικά σημεία από τα συνολικά 452 που υπάρχουν σε όλη την Κρήτη. Επίσης έκανε αναφορά σε σημαντικά συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αναφορικά με τον Βόρειο Οδικό άξονα  που έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία ο κ. Αρναουτάκης τόνισε για ακόμη φορά ότι για την Περιφέρεια Κρήτης , Βόρειος Οδικός Άξονας νοείται από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία ,σημειώνοντας πως η Περιφέρεια συνεχίζει να διεκδικεί παρά το γεγονός πως η αρμοδιότητα παραμένει στο κεντρικό κράτος.
Κατά τη διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε  με τις ευλογίες των Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ.Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη αντάλλαξαν ευχές για υγεία ,πρόοδο, δύναμη  και ευημερία με τους εκπροσώπους της εκκλησίας των πολιτών των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης καθώς και με τους υπαλλήλους της Π.Ε.Λασιθιου.
Ο κ. Αρναουτάκης ευχήθηκε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία, ελπίδα δύναμη και αισιοδοξία για τον νέο χρόνο .Όπως σημείωσε «Μέσα από την ενότητα που έχουν σφυρηλατήσει ως αιρετή Περιφέρεια θεωρούμε ότι μπορούμε αρκετά πράγματα ακόμα να προχωρήσουμε».

Από την πλευρά της ,η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη ευχήθηκε  χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη προκοπή και δημιουργικότητα. «Ο χρόνος που αποχαιρετήσαμε ήταν ακόμα μια απαιτητική και δύσκολη χρονιά για τον τόπο και τους πολίτες. Πολλοί άνθρωποι δοκιμάστηκαν παρά τις προσπάθειες του κράτους της αυτοδιοίκησης και άλλων συλλογικών και εθελοντικών φορέων και όλοι μαζί προτάξαμε την προστασία των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων  και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Επίσης η αυτοδιοίκηση πιέστηκε από έλλειψη πόρων τόσο οικονομικών όσο και από ανθρώπινο δυναμικό, της δημοσίας διοίκησης και το πρόβλημα της υπονόμευσης του ρόλου της. Αλλά με πείσμα και καλή θέληση, όλοι μαζί με προσπάθεια ξεπεράσαμε πολλά και με αισιοδοξία κοιτάμε το 2019.» σημείωσε η κα. Πετράκη
Ευχές απεύθυναν  παράλληλα με τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη  ο Μητροπολίτες  Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμος  και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για την σύναψη της  προγραμματικής σύμβασης για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής  Παναγιά της Φανερωμένης καθώς και για τα άλλα έργα που έχουν προωθηθεί στην Π.Ε.Λασιθίου.
Παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης  , οι δήμαρχοι ,Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης Σητείας Θοδωρής Πατεράκης  και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μανώλης Κλώντζας, Γιάννης Γουλιδακης, ,Γιώργος Ζερβάκης και Μαρία Βάρδα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν  με τιμητικές πλακέτες ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαμαντόπουλο τον οποίο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας κ. Νίκος Παπαδάκης καθώς και οι  Εθελοντικές Ομάδες του Λασιθίου . Ειδικότερα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Αγίου Νικολάου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ιεράπετρας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Σητείας , η Ομάδα Διάσωσης Αγίου Νικολάου, η Λέσχη 4Χ4 Λασιθίου, οι  Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων αναγκών Κρήτης και οι Εθελοντές Διασώστες Κρήτης για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.
Ο Περιφερειάρχης τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την προσφορά τους ενώ εξέφρασε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο έργο που επιτελούν.
Να σημειωθεί τέλος ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν σχολικά δώρα στα παιδιά της Παιδόπολης Νεάπολης.

Συνολικες προβολες σελιδας