Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ από τον Κήπο των Αληθινών Ευχών - Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Σητείας 2018 - 2019

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν τα Χριστούγεννα. Τα ταξίδευε ο Χρόνος, τα πήγαινε στην αγκαλιά της αγάπης και εκείνη με τη σειρά της, στα όνειρα των παιδιών. Στο δρόμο, όσο μακρινός κι αν ήταν, συναντούσαν το παραμύθι και όλοι μαζί, έκαναν τη μεγαλύτερη ευχή του χρόνου ...

Γιατί Χριστούγεννα θα πει θαύματα. Και ναι! Ακόμα μπορεί να συμβούν ...
Ο Κήπος των Αληθινών Ευχών και ο Άρχοντας της Φεγγαροπολιτείας ήταν ένα θαύμα, μια ευχή που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Για πρώτη χρονιά τολμήσαμε και τελικά τα καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στον Δημοτικό Κήπο της πόλης μας. 17 ημέρες γεμάτες δωρεάν δράσεις για τα παιδιά, 17 ημέρες γεμάτες χαρά, χαμόγελα και παιδικές φατσούλες να αποκτούν υπέροχες Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις.
Ήταν μια οργάνωση του ΔΟΚΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης τον Δήμο Σητείας και την Δημοτική Κοινότητα Σητείας.
Ευχαριστούμε την Αθηνά Μπικάκη που ήταν εκείνη η οποία μας έβαλε την σπίθα ... για να ξεκινήσουμε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα.
Μαζί της η Βέρα Περράκη, η Πόπη Αυγουστάκη και η Μάγδα Γιαλιτάκη που είχε την οργάνωση του προγράμματος των εθελοντών όπως επίσης και τον συντονισμό των εκδηλώσεων όλου του προγράμματος μέσω διαδικτύου.
Στην ζωγραφική, στις κατασκευές του Κήπου και στην διακόσμηση των σπιτιών βοήθησαν οι: Αθηνά Μπικάκη, Πόπη Αυγουστάκη, Βέρα Περράκη, Νεκταρία Καστανάκη, Μαρία Αντωνιδάκη, Αριστέα Γαλανάκη. Ευχαριστούμε τον Γιώργο Δασκαλόπουλο για τη γενικότερη βοήθειά του αλλά και για την κατασκευή του "πηγαδιού των ευχών
Η έναρξη έγινε στις 15 Δεκεμβρίου και συμμετείχαν οι: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, Καλειδοσκόπιο, Σύλλογος Ρυθμικής Γυμναστικής Σητείας, Φιλαρμονική Δήμου Σητείας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Φουρναράκη, Δημοτικό Ωδείο Σητείας υπό την διεύθυνση της Julia Cross, Σχολή χορού Baila, Music School Team και Λύκειο Ελληνίδων Σητείας
Ευχαριστούμε τον Άρχοντα της Φεγγαροπολιτείας Τάσο Γιαννακέα και την Μαρία Σταυρακάκη για το θεατρικό σκετσάκι της έναρξης όπως και όλα τα παιδιά του Συλλόγου Φίλων Μουσικής που συμμετείχαν σε αυτό.
Την φωταγώγηση του δέντρου την έκαναν οι πρωταθλήτριες από την Σητεία Μαρία Μπελιμπασάκη και Ελευθερία Πετρουλάκη.
Ευχαριστούμε τους: Δρακάκη Αντώνη και Κωνσταντίνα Στέλλα που προσέφεραν δωρεάν μαλλί της γριάς σε όλα τα παιδιά!
Ευχαριστούμε την επιχείρηση Κρητικός. Τα έσοδα της βραδιάς διατέθηκαν στο ΕΕΕΕΚ Σητείας και στα ΑΜΕΑ Σητείας.
Τον DJ Kαλικάντζαρο Ταρατατζούμ (Μάκη Αρακλιώτη) που ήταν εκεί, όπως και σε όλες τις Χριστουγεννιάτικες βραδιές μας.
Τον Λέανδρο Μαλλιαρουδάκη για την βοήθειά του στην προβολή του βίντεο αντίστροφης μέτρησης την ημέρα της έναρξης όπως και την Ελεάννα Γιαννακέα για την δημιουργία του βίντεο.
Ευχαριστούμε τις κυρίες Κουβαράκη Αικατερίνη, Ρένα Λαντζανάκη και Μαρία Αχλαδιανάκη για το χρώμα που έδωσαν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας!
Ευχαριστούμε την Ελευθερία Κουμεντάκη για την πολύτιμη βοήθειά της.
Eυχαριστούμε τον Δημήτρη Δρετάκη στα ηλεκτρολογικά και το συνεργείο του, όπως επίσης και τον Διονύση Κριθαράκη για την κάλυψη του ήχου.
Ευχαριστούμε για την προβολή και την διαφήμιση μέσω φωτογραφιών, βίντεο και διαδίκτυο τους: Derek Boyd, Liz Drummond, Mitato Films https://www.facebook.com/MitatoFilms/videos/2301534843400011/UzpfSTEwMDAwMzYwNzYzNDM0MToxNDUzMTIyNzM4MTUxMzAw/?comment_id=1453123774817863&notif_id=1546604010131414&notif_t=feed_comment Style 100 fm, 95.5 fm, εφημερίδα Ανατολή, εφημερίδα Νέα Επαρχία, Εφημερίδα Σητειακά, Sitia on line, Σητειακά Νέα.
Για ακόμα μια χρονιά ο ΔΟΚΑΣ, με την αρωγή και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, της περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, της ΕΑΣ Σεγας Κρήτης και σωματείων της πόλης διοργάνωσε τον αγώνα δρόμου σε δημόσια οδό του Παγκόσμιου Γεωπάρκου της Σητείας
Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας
Μέγας Χορηγός: Μητσακάκης
Χορηγοί: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, Προϊόντα Aρωδαμός, Κουνελάκης Ζαχαροπλαστική, Τάκης Βούλα Ζαχαροπλαστείο, Μαρία Δελή, Οινώ Κοκολάκης, Αρετάκης Ξηροί Καρποί, Cozy Espresso Bar, Εμπορικός Σύλλογος Σητείας, Γεωπονικό Κέντρο Σητείας Παπαδάκης Χριστόφορος, Ρένα Αχλαδιανάκη κομμώσεις, Χαλκιαδάκης και Happy Home.
Eυχαριστούμε την εταιρεία "Ικτίνος Ελλάς" για την χορηγία της!
Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν αγοράζοντας λαχνούς και εκείνους που προσέφεραν δώρα για την κλήρωση: the wall, Αποσπερίτης, Διόνυσος, Sitia Beauty Spa, Da Giorgio, Sitia Beach και Κρητικό Σπίτι.
Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες με τις υπέροχες Χριστουγεννιάτικες δράσεις τους !
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και Ξένων Γλωσσών "Ο μεγάλος ζωγράφος"
Κουκουβάγια Κέντρο Σχολικής Μελέτης "Εργαστήριο φυσικής - Μικροί επιστήμονες και η κυρία Ορθογραφία"
To Δημοτικό Ωδείο Σητείας για την "Χριστουγεννιάτικη Συναυλία" με την συμμετοχή όλων των τμημάτων και του εκπαιδευτικού του προσωπικού.
"Νυχάκια για κοριτσάκια" στο σπιτάκι του Ινστιτούτου αισθητικής Medi ΖΕΝ(έ) Φρύνου με την Μαρία Δελή και τις βοηθούς της.
Ευχαριστούμε τους εθελοντές δράσης του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας που ήταν μαζί μας.
Την διοργανώτρια ομάδα του Παιδικού Φεστιβάλ Σητείας με τη δράση: "Συμφορά μου έχασα τα βρακιά μου!"
Την κοκκινομάλλα ντεκορατέρ του Κήπου των αληθινών ευχών Βίκυ Τσαγκαράκη για την κατασκευή στολιδιών.
Τον Σητειακό Αθλητικό Όμιλο με το "Sitia Santathlon"
Τον Θεόφιλο Μπαγορδάκη στη λύρα, τον Γιάννη Καζαμία στο λαούτο και τον Γιάννη Λυκάκη στα πλήκτρα για την βραδιά με την κρητική μουσική και τα τραγούδια.
Το Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας Δίκτυννα και την Σχολή Παραδοσιακών Χορών Λίτσα Βεζυράκη για την δράση "το έθιμο με τις ζαχαρωτές μαντινάδες"
Το Σώμα Ελληνικού οδηγισμού (ΣΕΟ) με τις ζαχαροδημιουργίες και τις κατασκευές του!
Το Νοσοκομείο ημέρας Σητείας με τη δράση: "Γίνε εσύ ο καλλιτέχνης"
Το Κέντρο Κοινότητας με τη δράση: "Ελάτε να κάνουμε τα απλά σημαντικά"
Μαζί μας και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας με τις δράσεις: "Αγκαλιάζουμε το συνριβάνι" που έγινε για πρώτη φορά και συμμετείχε και το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας και τις "Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στην Ελ. Βενιζέλου"
Κοντά μας ήταν και η ομάδα Sitia MomsUnite με το υπέροχο "Junior Master Chef"
Nα ευχαριστήσουμε και το Πρόγραμμα Προαγωγής και Αυτοβοήθειας Σητείας με τα "Παιχνίδια του Κόσμου"
Τον Σύλλογο Φίλων με άλογα στο εδώ και τώρα με την παρουσία πόνυ στον Κήπο μας!
Ευχαριστούμε τους υπέροχους εθελοντές προστασίας θαλάσσιας χελώνας Σητείας.
Τους Coro Sitia με τις υπέροχες φωνές τους και την "βραδιά Μπουάτ" με τον κ. Παπαδάκη στο Sitia Βeach
Τους μαθητές και τις μαθήτριες του English for life που μας τραγούδησαν "Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα Αγγλικά"
Τις "αθλοπαιδιές" του Energy FΙtness Studio.
Toν Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας και την Καλλιόπη Κοντολαιμάκη με τις κατασκευές τους και την οργάνωση του Σκυλοκαλικαντζαράν. Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Κομνηνάκη και την Ελένη Πετροπούλου για την "μεταμόρφωση" των παιδιών μας!
Το Θέατρο της Σητείας και την Φανή Σύρπου με τους "Πειρατές της Καλικαντζαραϊκής"
Ευχαριστούμε πολύ τα ζαχαροπλαστεία "Κουνελάκης" και "Τάκης Βούλα" για τις δωρεάν ζαχαρολιχουδιές τους στη Γλειφιτζουρία.
Την ομάδα "Οτι ναν" για την οργάνωση του φετινού Καλικαντζαράν στο οποίο συμμετείχαν οι: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, Καλειδοσκόπιο, Ποδηλάτρες, Ομάδα κρουστών Φιλαρμονικής και ο Σύλλογος Ρυθμικής Γυμναστικής Σητείας.
Τα έσοδα της βραδιάς διατέθηκαν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της πόλης μας
Ευχαριστούμε τους FURIOSA για την συναυλία που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Τον Νίκο, τον Κώστα, τον Ηρακλή και τον Αντρέα
Την Φιλαρμονική του Δήμου μας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Φουρναράκη για την παρουσία τους με Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες στον Κήπο μας!
Την καταπληκτική Αγιοβασιλίτσα Ευαγγελία Κουτουκιάδου για την κατασκευή χειροποίητης κούκλας.
Το COZY espresso bar για την δωρεάν ζεστή σοκολάτα που προσέφερε στη Γλειφιτζουρία για όλους εμάς και τους επισκέπτες του Κήπου. Ήταν ότι έπρεπε για τις κρύες νύχτες!
Το Παιχνιδοζυμαράκι και την Κατερίνα Βαρδάκη.
Τα παραδοσιακά προϊόντα Αρωδαμός με τις εύκολες, υγιεινές συνταγές με αγνά υλικά για όλα τα παιδάκια!
Την Παντελή Δέσποινα και το Ωδείο Μακρύ Γιαλού που μας μάγεψαν με την εκδήλωση "Μια ιστορία θα σας πω ημέρα Χριστουγέννων"
Τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας με το καταπληκτικό μαγικό σόου. Έφερε για πρώτη φορά κοντά μας τους γνωστούς σε όλους Flow Art Illusions, το Μάγο Λούκο, την Ξυλοπόδαρη Έλφη και το ξωτικό Φούκι.
Ευχαριστούμε τον Αη Βασίλη Μανώλη Σιλλιγνάκη που για 33η χρονιά έρχεται με το καΐκι και κάνει χαρούμενα όλα τα παιδιά προσφέροντας τους αγάπη, χαρά και πολλά δώρα
Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Μιαούλη με το καΐκι του
Πλήθος εθελοντών πλαισίωσαν την προσπάθεια αυτή που από την πρώτη στιγμή την πίστεψαν και τελικά τα κατάφεραν και έγιναν μια αγαπημένη δεμένη παρέα. Γνωστοί και άγνωστοι μεταξύ τους με ένα κοινό σκοπό, να ζήσει όλη η πόλη και όλα τα παιδάκια μαγικά Χριστούγεννα.
Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές και τις εθελόντριες στα σπιτάκια
Σπιτάκι Face painting ή αλλιώς "Ινστιτούτο αισθητικής Medi ΖΕΝ(έ) Φρύνου":
Πόπη Αυγουστάκη, Βίκυ Τσαγκαράκη, Ιωάννα Λάκα, Άννα Σοσίνοβιτς, Βίκυ Βοβατζάκη, Αθηνά Μπικάκη, Έφη Γιαλεσάκη, Σοφία Σακκαδάκη
Σπιτάκι Ταχυδρομείου "Το Φτερό στον Άνεμο"
Ευχαριστούμε θερμά τις ξωτικοταχυδρόμους: Βίκυ Τσαγκαράκη, Έφη Γιαλεσάκη, Σοφία Χρυσουλάκη, Μαρία Λιανουδάκη, Σοφία Λεβαντάκη και Δέσποινα Τσιριλάκη
Ζαχαρόσπιτο: "Η Γλειφιτζουρία" με αρχηγό την Βλάντυ Μαίρη Ζαχάροβιτς (Αθηνά Μπικάκη). Την βοήθειά τους εκεί προσέφεραν η Βίκυ Τσαγκαράκη, η Ηλιάννα Χανιωτάκη οι μικρές Νικολέτα Φυγετάκη, Ιωάννα Kαρζή και Ελένη Μετζάκη
Το σπίτι του μυστηρίου ή αλλιώς "το εργαστήρι του Ηρακλή Πουρό" Εκεί είχαμε την Κατερίνα Δρανδάκη, την Ειρήνη Καναβάκη, τον μικρό Κωστή Μιχελάκη, την Μαρία Ελληνικάκη, τη Σοφία Σακκαδάκη και την μικρή Ελένη Μετζάκη
Το σπιτάκι του "πειρατικού ραδιοφωνικού - τηλεοπτικού σταθμού Halley fm στους 100, 15 αστρόκυκλους" Ο Πειρατικός ραδιοφωνικός σταθμός λειτούργησε από τις: Βέρα Περράκη, Ειρήνη Κρασαδάκη, Μάκη Αρακλιώτη, Eιρήνη Καναβάκη, Σταυρακάκη Μαρία και τον μαέστρο μας Φουρναράκη Γιώργο.
Το σπίτι των κατασκευών "Σαντιάγο Καλά Σπρώχνε" φιλοξένησε κυρίως συλλόγους, ομάδες και σχολές για τις δράσεις τους. Bοήθησαν όμως στις κατασκευές οι: Σοφία Λεβαντάκη, Σοφία Σακκαδάκη, Αλεξία Δήμα, Μαρία Φραγκουλάκη, Βίκυ Τσαγκαράκη, Νικολέτα Σακκαδονικολάκη και η Ηλιάννα Μετζάκη
Από το μαγικό νεραιδένιο σπίτι της "Νεραϊδοφύλακα Φούλας Φουφούλα" μας βοήθησαν πάρα πολύ τα κορίτσια: Ραφαέλα Μονιού, Μαρία Καραντώνη, Ελένη Πιρόλη, Αριστέα Κακουράκη, Ιωάννα Λάκα, Κωνσταντίνα Φυλλαδάκη, Σοφία Σακκαδάκη, Μαρία Σακκαδονικολάκη και Μαρία Μετζάκη.
Και τέλος το "σπιτάκι του Αη Βασίλη" φιλοξένησε την Αγιοβασιλίτσα Ευαγγελία Κουτουκιάδου, τον Αη Βασίλη Αριστοτέλη Γαλανάκη και τα ξωτικά τους ήταν οι: Ελένη Πιρόλη, Ραφαέλα Μονιού, Όλγα Κωνσταντουράκη, Μάντα Κίτσογλου, Κωνσταντίνα Φυλλαδάκη, Βάλια Πατεράκη, Ελευθερία Κουμεντάκη, Μαρία Καμπανάκη, Ειρήνη Καναβάκη
Παραμύθια στο σπιτάκι διάβασαν οι: Ευαγγελία Κουτουκιάδου, Κατερίνα Δρανδάκη, Μαρία Καμπανάκη, Κωνσταντίνα Φυλλαδάκη, Μαρία Ελληνικάκη και η Βέρα Περράκη.
"Mπάτλερ" και στην υποδοχή του κόσμου είχαμε τις: Όλγα Κωνσταντουράκη, Μαρία Κατριτζιδάκη, Ειρήνη Κρασαδάκη, Ειρήνη Καναβάκη, Μαρία Σακκαδονικολάκη, Βέρα Περάκη και Ελένη Πιρόλη.
Σας ευχαριστούμε όλους και όλες για την συμμετοχή και την καλή σας διάθεση να προσφέρετε όλες αυτές τις ημέρες αγάπης. Χωρίς την τεράστια συμβολή σας τίποτα δεν θα ήταν εφικτό! Ευχαριστούμε που το αγκαλιάσατε μαζί μας!
Ευχαριστούμε την ΕΔΕΑΚ Σητείας και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σητείας, το Λιμενικό Ταμείο, την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο
Και τέλος ευχαριστούμε την Δημοτική Αρχή, το Δήμαρχο Θοδωρή Πατεράκη, τον Δ.Ο.Κ.Α.Σ. και τον Αντιδήμαρχο - Πρόεδρο Λεωνίδα Τερζή, την Δημοτική Κοινότητα Σητείας και την Πρόεδρο Ελένη Πλατανάκη τον ΟΑΣ και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου όπως και το εργατικό προσωπικό για την καλή διάθεση και την συνεχή στήριξή τους.
Στον Κήπο μας φέτος υπήρχε κουτί στήριξης για τον συμπολίτη μας Γιώργο Ψαράκη με την ευχή όλων μας να γίνει καλά ...
Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι που ζήσαμε όλοι μαζί, ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι για όλα τα παιδιά
Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.
Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και πολλές μα πολλές στιγμές δημιουργίας, αγάπης και προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας!
Ομάδα διοργάνωσης του Κήπου των Αληθινών Ευχών 2018 - 2019.

Πηγή : Sitiakanea.gr

Συνολικες προβολες σελιδας