Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Απορρίφθηκε η προσφορά ακινήτου για τη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σητείας

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας συζητήθηκε η έγκριση ή μη πρακτικού Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών της επαναληπτικής δημοπρασίας μίσθωσης ιδιωτικού ακινήτου για την στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σητείας.

Η Επιτροπή έκανε δεκτή την απόφαση της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών, η οποία απέρριπτε το μίσθιο που προτεινόταν από τον ιδιοκτήτη του χώρου που στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος Νίκος Λαντζανάκης «για μία ακόμη φορά ζητήθηκαν περισσότερα χρήματα, πενταπλάσια μάλιστα από την αντικειμενική αξία, όπως προβλέπει ο νόμος. Προκαλεί εντύπωση ότι προσέρχεται σε ένα διαγωνισμό κι αποδέχεται τους όρους. Κι αν αυτό δεν έχει γίνει κατανοητό μία φορά, την τρίτη φορά νομίζω ότι έχει γίνει πλέον.
Επομένως η προσφορά που κατετέθη ήταν απαράδεκτη, δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή. Την απορρίψαμε σαν Οικονομική Επιτροπή. Θα έλθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα λάβει την τελική απόφαση. Κανείς δεν μπορεί να δώσει χρήματα που δεν θα εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές».
Για το τί μέλει γενέσθαι μετά τους τρεις άγονους διαγωνισμούς ο κ. Λαντζανάκης ανέφερε: «Δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσει η διαδικασία της απ’ ευθείας διαπραγμάτευσης. Να ερευνήσουμε για άλλο κτήριο, όπου και πάλι προβλέπεται διαδικασία, αλλά δεν χρειάζεται διακήρυξη. Το κτήριο εννοείται πρέπει να πληροί τους όρους και ακολουθείται η ίδια λογική».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας