Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Απάντηση Λ. Τερζή στο δημοσίευμα του Μ. Περάκη

http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/01/50428504_181805209445304_5710798566432178176_n-710x434.jpgΜε ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα, απο συμπολίτες μας το δημοσίευμα του προέδρου της Μ.Κ.Α.Ε. ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το πέρας της ανοικτής προς φορείς και πολίτες της ενημερωτικής συνάντησης για την εξέλιξη και τις ενέργειες των δράσεων του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ της Σητείας .

Στο πλαίσιο αυτό έγινε ενημέρωση και για την εμπλοκή που προέκυψε σχετικά με την ανέγερση του Πλανητάριου-Αστροσχολείου ενταγμένου στο διασυνοριακό πρόγραμμα INTEREGG με τίτλο GEOSTAR ,  απο την έκδοση απόφασης του ΣΤΕ για την δόμιση δημοσίων και δημοτικών ακινήτων εκτός σχεδίου πόλης το καλοκαίρι του 2018.
Τον κύριο Περάκη προφανώς τον ενόχλησε η αναφορά σε γεγονότα , ενέργειες και επίσημα έγγραφα .
Αντί να τοποθετηθεί επ´ αυτού , επέλεξε να αποχωρήσει ατάκτως και να συντάξει κείμενο που είτε λίγο πολύ με κατηγορεί ευθέως για ανικανότητα , ψευδώς , αλαζονεία ,αντιδημοκρατικό πνεύμα και αλλά .
Ερωτώ λοιπόν , είναι ψέμα το ότι ο κύριος Περάκης πολέμησε λυσσαλέα την χωροθέτηση της εγκατάστασης στα Έξω Μουλιανά;
Είναι ψέμα πως προσέβαλε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ιεράς Μονής Τοπλού, απο την πλευρά του με επιστολή τόσο στην κτιματική εταιρία του δημοσίου ,αλλά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης .
Είναι ψέμα πως με τις ενέργειες του εμφάνιζε ως καταπατητή τον Άγιο Ηγούμενο της Μονής Τοπλού , Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο που υπέγραφε το τοπογραφικό του ακινήτου ;
Είναι ψέμα , πως στο απαντητικό έγγραφο του το  Υπουργείο αποφαίνεται πως στην περιοχή δεν εχει ιδιοκτησία  το κράτος .
Αν οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις προς του φορείς απο την πλευρά μας για διαβούλευση  δεν είναι η επιτομή της δημοκρατίας , τότε τι είναι ;
Αν η παρουσίαση όλων των πεπραγμένων και η τεκμηρίωση της καθε φράσης δεν είναι διαφάνεια , τότε τι είναι ;
Προφανώς ο κύριος Περάκης τις αξίες  και τις αρχές τις αντιλαμβάνεται με ένα μοναδικό και δικό του τροπό.
Ευχή μου είναι , να προβεί στην αυτοκριτική του  για τον κίνδυνο που λυσσαλέα προκάλεσε , προκειμένου για την εξέλιξη του έργου και την απώλεια χρηματοδότησης 781.000 ευρω , για μια ιδιαίτερα πολύτιμη αναπτυξιακή υποδομή για την Σητεία.
Ωστόσο θα συμφωνήσω μαζί του σε ένα πράγμα , κι αυτο δεν είναι άλλο απο την προτροπή σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους " ψάξτε για ανθρώπους ευγενικούς και προπάντων δημοκράτες "
Τα στοιχεία και τα έγγραφα για την πορεία του έργου με τίτλο GEOSTAR  είναι στην διάθεση των υποψηφίων τους ποιους θα χαρώ να ενημερώσω .
Η ιστορία θα μας κρίνει όλους .

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
Αντιδήμαρχος Σητείας
Λεωνίδας Τερζής

Δείτε ΕΔΩ την δήλωση του Μ. Περάκη

 

Συνολικες προβολες σελιδας