Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Η απάντηση του συνδυασμού του νύν δημάρχου Σητείας κυρίου Θοδωρή Πατεράκη ΣΗΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ στον Νίκο Κουρουπάκη


Όσο πλησιάζουν οι δημοτικές αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 η μάχη σε κάθε περιοχή της Ελλάδας φουντώνει με ένθεν και ένθεν αντιπαραθέσεις.
Σε άρθρο του πρώην δημάρχου Σητείας κυρίου Νίκου Κουρουπάκη που δημοσιεύσαμε στις 2 Ιανουαρίου 2019 απάντησε με σχετική ανακοίνωση στο Φέισμπουκ ο συνδυασμός του νύν δημάρχου Σητείας κυρίου Θοδωρή Πατεράκη ΣΗΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Η πραγματική αλήθεια για την κατάσχεση των 2.320.000€ στον ΔήμοΣητείας

Προσπαθείτε κ. Κουρουπάκη να ωραιοποιήσετε τον τρόπο που χειριστήκατε το θέμα που αφορά τις απαλλοτριώσεις στα Κόκκινα αλλά δυστυχώς με τα γραφόμενά σας επιβαρύνετε και άλλο τη θέση σας. Τα πράγματα είναι απλά και αντί να πλατιάζουμε σε κείμενα, οι απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα δίνουν την πραγματική διάσταση των πραγμάτων.




1. Μας λέτε ότι μας συμβουλεύσατε το 2012 να διεκδικήσουμε χρήματα από το Υπουργείο; Αλήθεια γιατί τόσα χρόνια που είχατε την ευθύνηδιαχείρισης δεν το κάνατε εσείς; Σας θυμίζουμε ότι η τελεσίδικη απόφασητου Εφετείου είναι η 157/2007 και η επιταγή για την εκτέλεση τηςπληρωμής εκδόθηκε στις 4/12/2007. Αδυναμία; Ανικανότητα; Κάτι άλλο;Αν το είχατε καταφέρει, θα πλήρωνε το Δημόσιο 1.415.000€ και όχι2.320.000€.
2. Αν υποθέσουμε ότι εμείς οι «κακοί διαχειριστές» δεν το καταφέρναμε, τι θα γινόταν στον Δήμο; Πτώχευση. Ευτυχώς για τον Δήμο αποδειχτήκαμεκαι πιο διεκδικητικοί και σίγουρα αποδοτικοί, σε αντίθεση με σας, και σώθηκε ο Δήμος.
3. Με την αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου το χρέος των 1.415.000€ είχεγίνει 1.950.000€. Γιατί κάνατε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, αφού ξέρατεότι το ποσό της αμετάκλητης απόφασης του Εφετείου δε θα άλλαζε; 4. Ποιος κέρδισε από την αναίρεση στον Άρειο Πάγο;Φυσικά μόνο οι 10 δικαιούχοι, των οποίων το ποσό της αποζημίωσηςαυξήθηκε κατά 400.000€ (χρήματα του Ελληνικού λαού ή κάνω λάθος;)για εκτάσεις στην ουσία άχρηστες για τον Δήμο. (Πιστεύουμε ότι δεν διαφωνείτε και εσείς για αυτό). Συμπέρασμα: 1) Δείξατε αδυναμία στο να εισπράξετε τα χρήματα τηςαπαλλοτρίωσης (πριν προστεθούν οι τόκοι των 900.000€) για τη συγκεκριμένη περίπτωση, βάζοντας σε περιπέτειες τον Δήμο, σε αντίθεση με μας που σώσαμε τον Δήμο.
2) Κάποιοι πήραν 900.000€ τόκους (χρήματα του Ελληνικού λαού), ταοποία δεν έπρεπε να πάρουν.
3) Στερήσατε για ένα έτος στον Δήμο τηδυνατότητα δημοπρατήσεων αφού, λόγω της κατάσχεσης, δεν υπήρχαν χρήματαστους αντίστοιχους κωδικούς. Αλήθεια γιατί επιμένετε ότι έχουμε τη διακυβέρνηση του Δήμου 9 χρόνια; Απότο 2011 έως το 2018 είναι 8 (οκτώ) χρόνια και αν λάβουμε υπόψη και το ένα έτοςπου, λόγω της κατάσχεσης, ήμασταν σε προφανή αδυναμία υλοποίησης έργου,μήπως απομένουν 7 (επτά) χρόνια; Μεγάλη η διαφορά από τα 16 (δεκαέξι) χρόνια1
που εσείς είχατε την ευθύνη στον Δήμο και μάλιστα 7 μνημονιακά χρόνια σε αντίθεση με τα 16 της δικής σας θητείας σε εποχή «παχιών αγελάδων».
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΣΗΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ"

Πηγή : Sitiakanea

Συνολικες προβολες σελιδας