Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Χρηματοδότηση για την επισκευή του παλιού τμήματος στο λιμένα Σητείας

Η αποδοχή χρηματοδότησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας
και Νησιωτικής Πολιτικής της ΣΑΕ 189 ετέθη κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας.
Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, κατόπιν αίτησης που υπεβλήθη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με την οπαία ζητούνταν το ποσό των 124.000 € για την επισκευή του παλιού τμήματος του λιμένα Σητείας. Έχει υποστεί σπηλαίωση, ενώ προκύπτουν κι άλλα προβλήματα, έχουν «ανοίξει» αρμοί σε κάποια σημεία κλπ.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Αντωνιδάκης, «έγινε μελέτη προκειμένου να μπορούν να υλοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις κι επισκευές. Η μελέτη έχει εγκριθεί, θα αποσταλεί στο Υπουργείο, το οποίο έχει εγκρίνει το ποσό της πρώτης- είναι τρεις- φάσης, που αφορά τα 124.000 €. Κάναμε αποδοχή της χρηματοδότησης, ορίσαμε διαχειριστή, τον ταμία του Δήμου και του Ταμείου, για την εκταμίευση του ποσού από την Τράπεζα της Ελλάδας. Έχει κατατεθεί μέρος του ποσού -62.000- και αναμένεται το υπόλοιπο με το νέο έτος.
Εκτιμούμε ότι εντός του 2019 -θα γίνει διαγωνισμός- θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την επισκευή του πρώτου μέρους που αφορά την σπηλαίωση, που έχει δημιουργηθεί στο βυθό, στο πλάι του λιμανιού, που είναι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα κι όσο περνάει ο καιρός εντείνεται. Είναι θέμα ασφάλειας του λιμένα πρωτίστως».
Τα υπόλοιπα θέματα ήταν διαδικαστικά. Εγκρίθηκαν η 5η αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων για το 2018 και παραχωρήσεις χώρων της χερσαίας ζώνης του λιμένα Σητείας για το επόμενο έτος, μία διαδικασία που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας