Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ζητείται η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας

Την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ΄ τάξης ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας. Το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Δήμου Σητείας -και φυσικά του Κλιμακίου- επανέρχεται με την πρόσφατη απόφαση του σώματος.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης ανέφερε ότι «στο πλαίσιο εξέλιξης διαδικασίας διοικητικής αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και κατόπιν επικοινωνίας με τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλο Καπετανάκη, αλλά και υπευθύνους του αρμόδιου Υπουργείου, τίθεται η αναβάθμιση του Κλιμακίου της Σητείας.
Και στο παρελθόν είχα αποστείλει επιστολές στο Υπουργείο -και είχα ενημερώσει και σχετικά το Δ.Σ.- με τις οποίες γινόταν γνωστή η βούληση και η δέσμευση του Δήμου για την συνέχιση της κάλυψης του ενοικίου για την στέγαση της Υπηρεσίας.
Τώρα, πέραν της προαναφερθείσας επιστολής, μας ζητείται η λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία θα επιβεβαιώνεται ότι ζητάμε την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας και ότι θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε το κόστος στέγασης -βάσει της δυνατότητας που δίδει ο νόμος- της υπηρεσίας αυτής. Το γεγονός ότι ζητήθηκε απόφαση Δ.Σ., δείχνει, όπως φαίνεται, ότι η πίεση που ασκείται πολιτικά, από το Δήμο και διοικητικά από το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκει μία ανταπόκριση.
Είναι θετικό αυτό, διότι αναβαθμιζόμενη η Υπηρεσία μπορεί να παρέχει και καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών. Δεν θα χρειάζεται -για παράδειγμα- να μεταβαίνουμε στην Ιεράπετρα για να λαμβάνουμε βεβαίωση πυρασφάλειας. Και βέβαια αυτό είναι και μία επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η περιοχή μας με το Αεροδρόμιο, το Λιμάνι, την αύξηση της τουριστικής κίνησης των τελευταίων ετών κλπ., δικαιούται να έχει αναβάθμιση και στις υπηρεσίες που προσφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας