Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

«Πληγή» για την Κρήτη οι μπαλωθιές και οι «αδέσποτες» σφαίρες

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/2/files/Image/201209/doc_20120926_992627_newego_large_t_1101_54026004_1_.jpg Η σοβαρή περιπέτεια 57χρονου θύμισε τον εφιάλτη με τις μπαλωθιές στην Κρήτη
“Φτηνά” τη γλίτωσε ένας συμπολίτης μας ο οποίος το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς τραυματίστηκε από σφαίρα, την ώρα που κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό του!
Ο τυχερός μέσα στην ατυχία του άνδρας τραυματίστηκε στον ώμο την ώρα που έβγαινε από συγγενικό του σπίτι, μετά την έλευση του 2019...
Το συμβάν - το οποίο κάτω υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τον συντοπίτη μας - σημειώθηκε μετά την αλλαγή της χρονιάς, στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου. Ο “πρωταγωνιστής” της απίστευτης αυτής ιστορίας, ηλικίας 57 ετών, βρισκόταν το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε συγγενική του οικία, προκειμένου να γιορτάσει οικογενειακά την αλλαγή της χρονιάς.
Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ο 57χρονος άνδρας αποχωρούσε από το σπίτι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, αφού εξήλθε από το συγγενικό του σπίτι και λίγο πριν μπει στο αμάξι του, ένιωσε ένα έντονο κάψιμο στον ώμο του. Το κάψιμο δεν υποχωρούσε και λίγες στιγμές αργότερα ο 57χρονος διαπίστωσε ότι αιμορραγούσε!

Όπως είναι λογικό, ο 57χρονος αναστατώθηκε, καθώς δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί. Ενημέρωσε, πάντως, τους συγγενείς του, οι οποίοι τον μετέφεραν τάχιστα στο εφημερεύον νοσοκομείο. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει βληθεί από σφαίρα...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος φέρεται να δέχτηκε σφαίρα από πυροβόλο όπλο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φορά της σφαίρας ήταν από πάνω προς τα κάτω, γεγονός που - κατά πάσα πιθανότητα - μαρτυρά ότι επρόκειτο για άσκοπο πυροβολισμό. Ευτυχώς, πάντως, η “αδέσποτη” σφαίρα που έπληξε τον 57χρονο δεν τον τραυμάτισε σοβαρά.
Συχνό φαινόμενο στην Κρήτη
Δυστυχώς, οι άσκοποι πυροβολισμοί αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Κρήτη. Σε εορταστικές περιόδους (π.χ. Πάσχα ή Πρωτοχρονιά), αλλά και σε οικογενειακές “χαρές”, όπως είναι οι γάμοι και τα βαφτίσια, ακόμη και στις μέρες μας, αρκετοί συντοπίτες μας ρίχνουν μπαλοθιές για το... καλό.

Δεν είναι λίγες οι φορές, εξάλλου, που κάποιος συμπολίτης μας τραυματίζεται από άσκοπους πυροβολισμούς, ενώ δυστυχώς έχουν καταγραφεί και θάνατοι από μπαλοθιές. Τον Νοέμβριο του 2017, μια 44χρονη γυναίκα τραυματίστηκε από “αδέσποτη” σφαίρα την ώρα που καθόταν αμέριμνη στην αυλή του σπιτιού της, στα Σφακιά! Η 44χρονη δεν κινδύνεψε, ωστόσο χρειάστηκε να διακομιστεί για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Εξάλλου, δεν έχουν περάσει παρά 4,5 χρόνια από το Πάσχα του 2014, οπότε και ο 25χρονος Γιώργος Γυπαράκης τραυματίστηκε θανάσιμα από μπαλοθιά, στην Ασή Γωνιά Χανίων, βυθίζοντας σε ανείπωτο πένθος την ευρύτερη περιοχή. Αξίζει να τονίσουμε, πάντως, ότι το “έθιμο” των άσκοπων πυροβολισμών δεν... ευδοκιμεί μόνο στην Κρήτη: Τον Ιούνιο του 2017, ένας 11χρονος μαθητής τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα - η οποία όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια προήλθε από γλέντι που γινόταν σε γειτονικό σπίτι - την ώρα που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου του, στο Μενίδι της Αττικής.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας