Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Εκδηλωσεις στον «ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΕΥΧΏΝ»

 Καθημερινές δράσεις στα σπιτάκια του ‘’Κήπου’’
Ώρες έναρξης 5.00μ.μ. – 10.00 μ.μ.

  • Σπιτάκι του Αϊ Βασίλη
Τα παιδιά συναντούν τον Αϊ Βασίλη κουβεντιάζουν, βγάζουν φωτογραφίες και ακούν τις απίθανες ιστορίες του!!!
Μα όταν πάει να ξεκουραστεί….κάποιοι διαβάζουν παραμύθια…
Ανάγνωση παραμυθιού από τα ονειροπαρμένα ξωτικά του Άι Βασίλη, αλλά και την αδιόρθωτη παραμυθού κ. ΑγιοΒασίλενα (Οι επιλεγμένες ημέρες και ο τίτλος του παραμυθιού θα ανακοινώνονται από την ηλεκτρονική μας σελίδα τον πίνακα ανακοινώσεων του ‘’Κήπου»).
  • Ταχυδρομείο »Το Φτερό στον Άνεμο»
Στο σπιτάκι του ταχυδρομείου τα παιδάκια μπορούν να στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη και να ζητήσουν το δώρο τους! Ο Ξωτικοταχυδρόμος θα είναι εκεί με πολλές – πολλές εκπλήξεις!
  • Ζαχαρόσπιτο » Η Γλειφιτζουρία »
Διαφορετικές λιχουδιές για όλα τα παιδάκια, από τη γνωστή σε όλους ιδιοκτήτρια του ζαχαρόσπιτου κ. Μπλάντη Μαίρη και την υπάλληλο της Λούλα Γλυκούλα.

  • Το σπίτι του μυστηρίου ή αλλιώς το »Το εργαστήρι του Ηρακλή Πουρό»
Ο Ηρακλής Πουρό, ζητά τη βοήθεια των παιδιών για να λύσουν το μυστήριο της Φεγγαροπολιτείας. Μία αναζήτηση που θα κόψει την ανάσα και του πιο τολμηρού!
  • Ινστιτούτο αισθητικής » Medi ΖΕΝ(έ) Φρύνου» (με σήμα τον πράσινο φρύνο).
Face painting για τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα προσωπάκια με την καινοτομία »Frinos face painting for ever»
και φυσικά το καλύτερο μανικιούρ από τη γνωστή μανικιουρίστα ξωτικονεραϊδα Τούλα Ξωτικούλα για νυχάκια που τα ΄χουν ούλα!!!
  • Πειρατικός ραδιοφωνικός – τηλεοπτικός σταθμός Halley fm στους 100, 15 αστρόκυκλους
Τα παιδιά γίνονται ραδιοφωνικοί – τηλεοπτικοί παραγωγοί και δημιουργούν τις δικές τους εκπομπές – ρεπορτάζ! Μαζί τους ο γνωστός ξωτικός performer ο Νούλης (από το Κεραυνούλης).


  • Το σπίτι των κατασκευών »Σαντιάγο Καλά Σπρώχνε» .
Το σπιτάκι των δράσεων και των κατασκευών για τους μικρούς μας καλλιτέχνες. Κοντά μας τα ξακουστά ξωτικά από τη Χιλή, Σπρώχνε και Κάλα, μοιράζονται τις γνώσεις και τις ιδέες τους με όλα τα παιδιά!


  • Το Σπίτι της Νεραϊδοφύλακα Φούλας Φουφούλα….
Η πιο ηγετική ίσως φυσιογνωμία του Κήπου, βοηθά τα παιδιά να γράψουν τις ευχές τους στα αστέρια και να βρουν το δρόμο τους για το μαγικό πηγάδι!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ Ώρα έναρξης 6.00 μ.μ.
1) Σύλλογος Φίλων Μουσικής – Καλειδοσκόπιο – Σύλλογος Ρυθμικής Γυμναστικής Σητείας.
Παραμύθι. ‘’Ο Κήπος των αληθινών ευχών και ο άρχοντας της Φεγγαροπολιτείας’’.
Το πρώτο παιδί έριξε το αστέρι του στο πηγάδι και ψιθύρισε την ευχή του.
Το πηγάδι γουργούρισε σιγανά. Η Ελιά θρόισε, η Νεραϊδοφύλακας χαμογέλασε.
Όλα τα παιδιά άρχισαν να περνούν με τη σειρά τους, να ρίχνουν το αστέρι τους και να ψιθυρίζουν την ευχή τους. Τα ξωτικά άρχισαν το τραγούδι…
Ξαφνικά ένα τρομερό βουητό ακούστηκε, ενώ μία τεράστια κάπα σκοτείνιασε τον ουρανό.
Ο Φαμφαρόνος, ο Άρχοντας της Φεγγαροπολιτείας ήταν εκεί.
Τα ξωτικά πάγωσαν.
«Την πατήσαμε… » ψιθύρισε ο αρχηγός τους. Ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα…
Στην αφήγηση ο Ηρακλής Πουρό.
2)Φιλαρμονική Δήμου Σητείας και…η μεγάλη μάχη!
3) Φωταγώγηση του ‘’Κήπου των αληθινών ευχών’’
4) Άφιξη του Άι Βασίλη!
5)Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Σητείας υπό τη διεύθυνση της Τζούλιας Κρος
Τα παιδιά συνοδεύουν τον Άγιο Βασίλη και μας χαρίζουν με τις γλυκές φωνές τους, όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
6)Σχολή χορού baila
Οι κοπέλες της Σχολής Χορού BAILA (οι πανέμορφες ξωτικο-Βασιλίνες)  θα μας χαρίσουν δύο χαρούμενες, γιορτινές χορογραφίες, σκορπώντας το κέφι και τη λάμψη του χορού σ’ αυτή την όμορφη γιορτή!!!»
7) Music School Team
Μία ξεχωριστή πρώτη εμφάνιση από τον Δημήτρη Πολένα το Δημοτικό ωδείο και μαθητές τους με τραγούδια από καρδιάς…
8)Λύκειο Ελληνίδων
To Λύκειο των Ελληνίδων Σητείας, συμμετέχει στην έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου με χορευτές, καλαντιστές αλλά και με εκπλήξεις.
’Μουσική επιμέλεια, ο dj Καλικάντζαρος ‘’ Ταρατατζούμ’’
Μετά την φωταγώγηση θα ανοίξουν όλα τα σπιτάκια του κήπου με πολλές δράσεις για όλα τα παιδιά!


  • ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12
1)Αγώνες δρόμου ‘’ Ο γύρος της Σητείας’’ . Ώρα έναρξης 11.00 π.μ.
Η αθλητική διοργάνωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Γεωπάρκου και της δράσης «Αγώνας Δρόμου σε δημοσία οδό του Γεωπάρκου Σητείας»

SITIA geopark ROAD RACE
Για ακόμα μια χρόνια ο ΔΟΚΑΣ , με την αρωγή και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας , της περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου ,της ΕΑΣ Σεγας Κρήτης και σωματείων της πόλης διοργανώνει τον αγώνα δρόμου σε δημόσια οδό του Παγκόσμιου Γεωπάρκου της Σητείας
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1940975019532543&id=1932087977087914&__tn__=K-R

2) ΚΔΒΜ ‘’Ο μεγάλος ζωγράφος’’ Ώρα έναρξης 5.00μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Είστε έτοιμοι να καταπλήξετε όλο τον κόσμο του Κήπου μας και ειδικά τη μαμά και το μπαμπά; Μια μεγάλη Ξωτικίνα με τους μικρούς της βοηθούς θα σας δείξουν ένα υπέροχο μαγικό τρόπο να ζωγραφίσετε πολύ πολυ γρήγορα Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις … Στο τέλος μια έκπληξη θα περιμένει όλα τα παιδιά. Μια μικρή κίνηση και το έργο τους θα μοιάζει μαγικό !!!!!!!!!! Τι να ναι αυτή; Η δράση αυτή θα έχει σχέση με τη ζωγραφική. Η εισηγήτρια του τμήματος ζωγραφικής Αυγουστάκη Καλλιόπη μαζί με τους μαθητές της θα αναλάβουν να απασχολήσουν δημιουργικά και τα υπόλοιπα παιδιά βοηθώντας τα με τις γνώσεις τους να φτιάξουν χριστουγεννιάτικες παραστάσεις – εικόνες σε μορφή κάρτας. Οι μαθητές θα είναι τα μικρά της ξωτικά και θα φορούν όλα από ένα καπέλο. Όσοι συμμετέχουν στην δράση αυτή μπαίνουν σε κλήρωση για ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο δώρο προσφορά του ΚΔΒΜ. Θα σας περιμένουμε όλους με πολύ πολύ χαρά !
3) Κουκουβάγια Εργαστήριο φυσικής: «Μικροί επιστήμονες». Ώρα έναρξης: 5.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ.
Το εργαστήριο φυσικής μας μεταφέρεται στον Κήπο των Αληθινών Ευχών. Οι μικροί επιστήμονες προσεγγίζουν τον κόσμο των Φυσικών Επιστημών μέσα από τον θαυμαστό κόσμο των πειραμάτων

4)Νύχια στο σπιτάκι του Ινστιτούτου αισθητικής » Medi ΖΕΝ(έ) Φρύνου» (με σήμα τον πράσινο φρύνο). Ώρα έναρξης: 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Τα όμορφα μας ξωτικάκια, φτιάχνουνε και τα νυχάκια …. γκλίτερ και χιονονιφάδες Αγιοβασιλάκια και πολύχρωμα αστεράκια χρώματα, δεντράκια κι άλλα λαμπερά σχεδιάκια. Και όλα αυτά πού θα τα βρεις;; Στο ινστιτούτο αισθητικής…
Δράση στο σπιτάκι του face painting στον «Κήπο των Αληθινών Ευχών» από τη Μαρία Δελή.

5)Σύλλογος Όραμα Ελπίδας
Στον κήπο των αληθινών ευχών θα βρίσκονται και εθελοντές δράσης του συλλόγου Όραμα Ελπίδας για να ενημερώσουν και να εγγράψουν όποιον επιθυμεί Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών. Γίνε και εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών! Δώσε Ελπίδα-δώσε ζωή!

6) Παιδικό Φεστιβάλ. Ώρα έναρξης 6.00 μ.μ.- 8.00 μ.μ.
Συμφορά μου έχασα τα βρακιά μου… Θα βοηθήσεις τον Άι Βασίλη να βρει τα ρούχα του για να προλάβει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά? Μην το χάσεις…

7)Χορευτικό συγκρότημα ‘’Τραπεζόντα” Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.
Το χορευτικό συγκρότημα ‘’Τραπεζόντα’’ σας καλεί σε μία ξεχωριστή βραδιά! Θα σας πούμε τα κάλαντα του τόπου μας, θα σας παρουσιάσουμε τους χορούς μας και θα χορέψουμε όλοι μαζί με χορούς και τραγούδια του Πόντου. Σας περιμένουμε…
’Μουσική επιμέλεια, ο dj Καλικάντζαρος ‘’ Ταρατατζούμ’’

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 17/12
Κατασκευή στολιδιών Ώρα έναρξης: 5.00 μ.μ. – 9.00μ.μ.
Η Άσταναπάνε, η μισότρελη κοκκινομάλλα ντεκορατέρ του ‘’Κήπου των αληθινών ευχών’’ κατασκευάζει χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, συντροφιά με όλα τα παιδάκια του κήπου. Θα την αντέξετε;
  • ΤΡΙΤΗ 18/12
1)Sitia Santathlon
Σητειακός Αθλητικός Όμιλος. Ώρα έναρξης: 4.30 μ.μ.- 6.00 μ.μ.
Ο Σητειακός Αθλητικός Όμιλος το τμήμα των Ακαδημιών Στίβου σας προσκαλεί στον ‘’Κήπο των Αληθινών Ευχών’’. Σας περιμένουμε για να παίξουμε και να αθληθούμε με χριστουγεννιάτικη διάθεση!
Βάλε το χριστουγεννιάτικο αξεσουάρ σου, το χαμόγελό σου και έλα να περάσουμε τέλεια! Η δράση απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου έως και Γ’ τάξη Δημοτικού.

2) Σχολή χορού BAILA καιChristmas LATIN!!!! Ώρα έναρξης: 6.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ.
Mαθαίνουμε το βασικό βηματάκι στη salsa, στο cha cha cha, στην bachata και στο rock, και χορεύουμε σε χαρούμενους, χριστουγεννιάτικους ρυθμούς!!!

3)Κρητική μουσική, τραγούδια. Ώρα έναρξης:7.00 μ.μ.
Σας περιμένουμε σε ένα μοναδικό γλέντι με τους Θεόφιλο Μπαγορδάκη στη λύρα, Γιάννη Καζαμία στο λαούτο και Γιάννη Λυκάκη στα πλήκτρα!

Σας περιμένουμε…


  • ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12
1) Σώμα Ελληνικού οδηγισμού (ΣΕΟ) Ώρα έναρξης: 5.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ.
Ζαχαροδημιουργίες!
Οι οδηγοί θα περιμένουν όλα τα παιδάκια στο ζαχαρόσπιτο του κήπου μας, για να φτιάξουν παρέα γλυκές, μοναδικές, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

2) Ψυχαργώ Ώρα έναρξης: 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Γίνε εσύ ο καλλιτέχνης!
Υπέροχες κατασκευές και ζωγραφική με πρώτη ύλη τα γλωσσοπίεστρα.

3) Το Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας Δίκτυννα – Σχολή Παραδοσιακών Χορών Λίτσα Βεζυράκη. Ώρα έναρξης: 7.00 μ.μ. Το έθιμο με τις ζαχαρωτές μαντινάδες.
Εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους. Το Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας Δίκτυννα σε συνεργασία με την Σχολή Παραδοσιακών Χορών Λίτσα Βεζυράκη αναβιώνουν ένα παλιό έθιμο της Κρήτης..το έθιμο των ζαχαρωτών μαντινάδων.Το γλύκισμα της συντροφιάς , της παρέας ,των πανηγυριών, των μαντεμάτων και των αμφίσημων νοημάτων…ο λόγος για την Κρητική Μαντινάδα! Τίποτε το περίπλοκο δεν είχαν οι ταπεινές ζαχαρωτές μαντινάδες..ένα λεπτό φθηνό χαρτί κι ένα βωλαράκι ζάχαρη.Είχαν όμως κι αυτές το μυστικό τους…κι αυτό το μυστικό λεγόταν δραγάντι!
¨¨Έλα παιδί μου, να μου διαβάσεις κι εμένα τη μαντινάδα μου¨¨ Οι μαντινάδες που τυλίγονταν σε ζαχαρωτά δαχτυλίδια ήταν κυρίως ερωτικές…καλούσαν τους νεότερους της παρέας και φυσικά η ανάγνωση ( ή μάλλον απαγγελία) ήταν δημόσια! Η κάθε μαντινάδα προσφερόταν για σχολιασμό από την παρέα, τις τραγουδούσαν ,οι άνθρωποι γελούσαν, διασκέδαζαν..έτσι η μαντινάδα αποτελούσε σύμβολο της σχέσης του ατόμου με το σύνολο που μπορεί να ήταν η οικογένεια…η φιλική συντροφιά ..η παρέα!
Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες της Σχολής Παραδοσιακών Χορών της Ευαγγελίας Βεζυράκη με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κρήτης.
Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα του Νίκου Πρινιωτάκη Σημείο διεξαγωγής: Κεντρική Πλατεία Σητείας (Μνημείο πεσόντων ηρώων) Περιμένουμε και τις δικές σας μαντινάδες! (Συμμετοχή έως τις 14/12 στα 6976597935 & 6970078788)

  • ΠΕΜΠΤΗ 20/12
1)Δράση από το κέντρο κοινότητος Ώρα έναρξης: 6.00 μ.μ.- 9.00 μ.μ.
Το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σητείας θα βρίσκονται στον κήπο των Αληθινών Ευχών στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων συμμετέχοντας με τη δράση «Ελάτε να κάνουμε τα απλά, σημαντικά».
Σκοπός αυτής της δράσης είναι να δείξουμε σε μικρούς και μεγάλους, πώς τα καθημερινά πράγματα μετατρέπονται σε χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Σας περιμένουμε όλους εκεί!!!!

2)ΨΥΧΑΡΓΩ Ώρα έναρξης: 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Γίνε εσύ ο καλλιτέχνης!
Υπέροχες κατασκευές και ζωγραφική με πρώτη ύλη τα γλωσσοπίεστρα!

3)Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας Γλέντι στα Πλατανάρια! Ώρα έναρξης: 6.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.
Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι εδώ και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας . Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τα καταστήματα μέλη του συλλόγου μας, διοργανώνουν μια απίστευτη χριστουγεννιάτικη Παραδοσιακή Κρητική μουσικοχορευτική εκδήλωση στα Πλατανάρια . Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά στην Σητεία θα αγκαλιάσουμε χορεύοντας το σιντριβάνι της πόλης μας στα Πλατανάρια συνοδεία με καλή μουσική, από το συγκρότημα του Μιχάλη Σπυριδάκη για ένα εορταστικό γλέντι που θα μείνει αξέχαστο σε μικρούς και μεγάλους.
Εκ του ΔΣ του Συλλόγου

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/12
1) Junior masterchef Sitia Moms Ώρα έναρξης: 5.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ.
Αυτές τις γιορτές, γίνε εσύ ο πιο γλυκός masterchef των Χριστουγέννων! Έλα στον Κήπο των Αληθινών Ευχών για να παρακολουθήσεις ένα masterclass με θέμα την κατασκευή και την διακόσμηση ενός χριστουγεννιάτικου cake roll!
Και, στην συνέχεια, αν είσαι 7-12 ετών, πάρε μέρος στον διαγωνισμό αντιγραφής πιάτου* και ίσως να είσαι ο μεγάλος νικητής! Σε περιμένουμε!
*με προεγγραφή στον χώρο στις 17:00 – θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων .
Διοργάνωση: SitiaMoms Unite
2) Πρόγραμμα προαγωγής και αυτοβοήθειας (ΠΠΑ) Ώρα έναρξης: 5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.
Τα «Παιχνίδια του Κόσμου» είναι ξύλινα, παραδοσιακά, χειροποίητα παιχνίδια από διάφορες χώρες και ιστορικές περιόδους. Σας περιμένουμε για παιχνίδι και γνωριμία με άλλους πολιτισμούς!




3) Σύλλογος φίλων με άλογα στο εδώ και τώρα! Ώρα έναρξης:6.00 μ.μ.
«Το καλύτερο πάντα είναι να αφήσεις το άλογο να πάρει το δρόμο του και να προσποιηθείς ότι είναι ο δικός σου» (Robert S. Surtees, Βρετανός συγγραφέας). Φέτος ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας σε συνεργασία με το σύλλογο φίλων με άλογα στο εδώ και τώρα προσπαθεί να μας μυήσει στον υπέροχο κόσμο των ιπποειδών.
Τον κήπο των ευχών θα τον πατήσουν οπλές και δυο μεγάλα μάτια θα κοιτάξουν κατευθείαν στην καρδιά μικρών και μεγάλων παιδιών. Ειδικός στη θεραπευτική ιππασία θα είναι εκεί για να μας δείξει το δρόμο στη θεραπευτική και εκπαιδευτική επαφή με τα άλογα…
4) Χελώνες. Ώρα έναρξης: 6.00 μ.μ.
Οι αγαπημένες μας ‘’χελωνίτσες’’ ετοιμάζουν σούπερ δράσεις έκπληξη, για όλα τα παιδιά!
5)Το CORO SITIA στον ‘’Κήπο των αληθινών ευχών’’
Ώρα έναρξης: 7.00 μ.μ.
Ένα μικρό πρόγραμμα με γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια !
Η χορωδία Coro Sitia ξεκίνησε την δράση της το 2013. Η ομάδα απαρτίζεται από άτομα από 14 χρονών και πάνω που είναι κάτοικοι της περιοχής που έχουν αγάπη για τη μουσική αλλά όχι απαραίτητα και μουσική παιδεία η γνώση. Το ρεπερτόριο που παρουσιάζει η Coro Sitia κυμαίνεται από διεθνή και ελληνική μουσική από το προκλασικό, κλασικό, μοντέρνο, παραδοσιακό και έντεχνο ρεπερτόριο. Μέχρι τώρα έχουμε τραγουδήσει κομμάτια σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες και σκοπεύουμε σύντομα να παρουσιάσουμε την δουλειά μας σε ένα διεθνή διαγωνισμό χορωδιών και επίσης να συμπράξουμε με δύο χορωδίες από το εξωτερικό όπου θα μπορέσουμε να αντιπροσωπεύσουμε άξια την χώρα και την πόλη μας.
6)English for life Ώρα έναρξης: 7.30 μ.μ.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του English for life θα φέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων στον ‘‘Κήπο των αληθινών ευχών’’με Αγγλικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12
1)Σύλλογος Όραμα Ελπίδας
Στον κήπο των αληθινών ευχών θα βρίσκονται και εθελοντές δράσης του συλλόγου Όραμα Ελπίδας για να ενημερώσουν και να εγγράψουν όποιον επιθυμεί Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών. Γίνε και εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών! Δώσε Ελπίδα-δώσε ζωή!
2)Πρόγραμμα προαγωγής και αυτοβοήθειας (ΠΠΑ) Ώρα έναρξης: 5.00 μ.μ. – 8.00μ.μ.
Τα «Παιχνίδια του Κόσμου» είναι ξύλινα, παραδοσιακά, χειροποίητα παιχνίδια από διάφορες χώρες και ιστορικές περιόδους. Σας περιμένουμε για παιχνίδι και γνωριμία με άλλους πολιτισμούς.
3)Κουκουβάγια «Η κυρία Ορθογραφία» Ώρα έναρξης:5.00 μ.μ.
Η ορθογραφία ντύθηκε με νότες και τρυπώνει απ’ τα αυτιά για να φτάσει αμέσως στο μυαλό των παιδιών με διασκεδαστικό τρόπο! Θέλετε κι εσείς να μάθετε ορθογραφία τραγουδώντας;
4) Energy Studio Αθλοπαιδίες Ώρα έναρξης:6:00 μ.μ. – 7.00 μ.μ.
Το Energy FItness Studio θα φέρει τους μικρούς λιλιπούτειους κοντά στην ενόργανη μέσα από τρελό τρελό παιχνίδι…
5)Κατασκευές φιλοζωικός Ώρα έναρξης:6.00 μ.μ.
Ώρα για κατασκευές!! Για ελάτε μικρά ξωτικά!! Ώρα να πιάσουμε δουλειά!! Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας σε συνεργασία με μαθητές του ΕΠΑ.Λ που προσφέρθηκαν εθελοντικά, ανοίγει εργαστήριο!! Ξύλινα στολίδια, ζωγραφιστά ζωάκια, πλουμιστά δέντρα είναι μερικά μόνο από όσα θα γεμίσουμε το σάκο του Άη Βασίλη!!
6)Θέατρο Σητείας. Ώρα έναρξης:7.30 μ.μ.
‘’Οι Πειρατές της ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΑΙΚΗΣ’’
Από την Παιδική σκηνή του Θεάτρου Σητείας!
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει τρελό ξεφάντωμα από καλικαντζάρους και ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους!!!

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 23/12
1)Δωρεάν ζαχαρολιχουδιές στη Γλειφιτζουρία, από το ζαχαροπλαστείο ‘’ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ’’
Η Λούλα η Γλυκούλα εκμεταλλεύεται την απουσία του αφεντικού της και χαρίζει όλα τα γλυκά της Γλειφιτζουρίας… Θα προλάβει να κεράσει όλα τα καλικαντζαράκια ,ή θα την ανακαλύψουν;

2)Σύλλογος Όραμα Ελπίδας
Στον κήπο των αληθινών ευχών θα βρίσκονται και εθελοντές δράσης του συλλόγου Όραμα Ελπίδας για να ενημερώσουν και να εγγράψουν όποιον επιθυμεί Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών. Γίνε και εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών! Δώσε Ελπίδα-δώσε ζωή!

3)Σκυλοκαλικαντζαrun Ώρα έναρξης: 5.00μ.μ.
Οι καλικάντζαροι συνοδεύονται!! Λάβετε θέσεις! Έτοιμοι; Ξαμοληθείτε! Όλοι περιμένουν και φέτος τους καλικαντζάρους! Αυτό που δεν περιμένουν όμως είναι τα κατοικίδιά τους! Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας με τη βοήθεια του εικαστικού Αλέξη Κομνηνάκη σας περιμένει τη μεγάλη αυτή μέρα (και νύχτα!!) για να σας μεταμορφώσει με face painting στα πιο ζουμπουρλούδικα καλικαντζαροζωάκια

4) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑRUN!!!  Ώρα έναρξης: 6.00 μ.μ.
Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας – Καλειδοσκόπιο – Ομάδα Κρουστών – Ποδηλάτρες. Συμμετέχει ο Σύλλογος Γυμναστικής Σητείας.
Όταν οι όλοι κάνουν Santa RUN, εμείς κάνουμε ΚαλικαντζαRUN
Το ΚαλικαντζαRUN τρέχει στα στενά της πόλης, και ενισχύει τα κοινωνικά μας παντοπωλεία! Όροι Συμμετοχής!
1ο Καλή διάθεση 2ο πολύ κέφι 3ο 1 ευρώ (προαιρετικά) στο Καλικαντζαροκουτί μας!
Ντυνόμαστε όλοι καλικάντζαροι με όποιο τρόπο θέλουμε! Δημιουργούμε τη δική μας Καλικαντζαρο- οικογένεια, η τη δική μας φυλή καλικαντζάρων!
Διαλέγουμε το καλικαντζαρο –όνομα μας, ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο (κατσαρόλες, κουτάλες κτλπ) και έτοιμοι να τρέξουμε παρέα με τα κρουστά, τις ντουντούκες και τις γαϊδούροφωνάρες μας!
Παίρνουμε μέρος στο ΚαλικαντζαRUN με την συμβολική- προαιρετική συνεισφορά του 1 ευρώ.
Το καλικαντζαροκουτί μας θα βρίσκετε στο χώρο έναρξης του RUN.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι καλικάντζαροι του κουτιού πειράζουν όποιον βρεθεί μπροστά τους (συνήθως εφαρμόζοντας το μαρτύριο του γαργαλητού). Ηρεμούν, μόνο άμα ρίξεις στο καλικαντζαρο- κουτί, 1 ευρώ!
Εξολοκλήρου τα έσοδα από το 1ευρώ, θα διατεθούν στα δύο κοινωνικά παντοπωλεία της πόλης μας, γιατί ‘’φασούλι, το φασούλι γεμίζει το σακούλι!
Μετά το πέρας του RUN…
PARTY ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑRUN!!!
Θα ΄χει μπόλικες ρακές και όλο τρέλα μουσικές!!!
’Μουσική επιμέλεια, ο dj Καλικάντζαρος ‘’ Ταρατατζούμ’’
Oμάδα διοργάνωσης, Καλικαντζαrun οι ‘’Ότι ‘ναν’’.
» Ούδι, ούδι, ούδι θα καεί το πελεκούδι!!!
5) ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕΕΕΕΕΕ!!!
Οι FURIOSA LIVE!!!Kαι…ΝΑΙ! Θα γίνει ΧΑΜΟΣ!!!
Blues – funk -rock και μία μοναδική συναυλία αμέσως μετά το Καλικαντζαrun!!!

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 24/12
1)Φιλαρμονική στα στενά της πόλης Ώρα έναρξης: 12.00 το μεσημέρι.
Η Φιλαρμονική της πόλης μας με τη βοήθεια των μικρών μουσικών της (όλα τα παιδάκια με τα τριγωνάκια τους) γυρίζει της γειτονιές και μας χαρίζει όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
2)Μεγάλη γιορτή στο ζαχαρόσπιτο με δωρεάν γλυκά από το ζαχαροπλαστείο ‘’ ΤΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΑ’’!
Η ιδιοκτήτρια της Γλειφιντζουρίας κ. Μπλάντη Μαίρη κερνάει όλα τα παιδιά του ‘’Κήπου’’ γιορτάζοντας για δέκατη συνεχή φορά, τα εικοστά πρώτα γενέθλιά της!
3) Η ώρα της Κούκλας. Ώρα έναρξης:5.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ.
Κατασκευή χειροποίητης κούκλας από την καταπληκτική Αγιο Βασιλίνα Ευαγγελία Κουτουκιάδου.

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 26/12
1) Δωρεάν ζεστή σοκολάτα στη Γλειφιτζουρία, από το
‘’COZY espresso bar’’
Η ιδιοκτήτρια της Γλεφιτζουρίας κ. Μπλάντη Μαίρη προσπαθώντας να γοητεύσει τον dj του party καλικάντζαρο Ταρατατζούμ κερνάει όλο τον κήπο το πασίγνωστο και βραβευμένο ρόφημα σοκολάτας ‘’ΑστερΙΟΝ’’ γάλακτος!

2) ΝΤΥΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΛΑ! PARTYYYYYY!!! Ώρα έναρξης: 7.00 μ.μ.
Ντύσου Χριστούγεννα κι έλα (ότι είναι για σένα τα Χριστούγεννα)! Έλα να περάσουμε σούπερ σε ένα τρελό χριστουγεννιάτικο πάρτι!
Χορός , κέφι, διαγωνισμοί και πολλές- πολλές εκπλήξεις! Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη, φτιάξε τη πιο πρωτότυπη στολή και κατέπληξε τους πάντες γύρω σου! Τα ξωτικά και όλοι οι κάτοικοι του ‘’Κήπου’’ θα είναι εκεί και θα σε περιμένουν!
’Μουσική επιμέλεια, ο dj Καλικάντζαρος ‘’ Ταρατατζούμ’’
Σε περιμένουμε!!!

  • ΠΕΜΠΤΗ 27/12
1)Παιχνιδοζυμαράκι Ώρα έναρξης: 5.00 μ.μ.- 8.00 μ.μ.
Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες φιγούρες με χειροποίητο μη τοξικό παιχνιδοζυμαράκι!

2) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ώρα έναρξης: 5.30 μ.μ. (στις πλάκες έναντι τελωνίου).
Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σητείας.
Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων σε ένα απόγευμα… Ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας σε συνεργασία με τις καφετέριες και τα ρακάδικα της Ελευθερίου Βενιζέλου διοργανώνει ένα απόγευμα γεμάτο χριστουγεννιάτικες ιστορίες, μαγεία και χαμόγελα για τους μικρούς μας φίλους! Ελάτε να κάνουμε αληθινή την κάθε χριστουγεννιάτικη ιστορία!
3) Παιδιά της γης Ώρα έναρξης:6.00μ.μ. – 6.30μ.μ.
Τα Παιδιά Της Γης θα είναι κοντά μας χριστουγεννιάτικο χωριό της Σητείας.
Θα γεμίσουμε ολόκληρο το χωριό με σαπουνόφουσκες – μικρές, μεσαίες αλλά και τεράστιες!
Θα χορέψουμε, θα παίξουμε μαζί τους κ θα τις κυνηγήσουμε σε ολόκληρο το χριστουγεννιάτικο χωριό.Τέλος όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν και αυτά μικρές αλλά και μεγάλες σαπουνόφουσκες.

4)Παπαδάκης στο Sitia beach Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.
Βραδιά Μπουάτ. Μέλη του coro sitias θα παρουσιάσουν βραδιά μπουάτ με τραγούδια του νέου κύματος από τη δεκαετία του 1960 και 1970!
Η χορωδία Coro Sitia ξεκίνησε την δράση της το 2013. Η ομάδα απαρτίζεται από άτομα από 14 χρονών και πάνω που είναι κάτοικοι της περιοχής που έχουν αγάπη για τη μουσική αλλά όχι απαραίτητα και μουσική παιδεία η γνώση. Το ρεπερτόριο που παρουσιάζει η Coro Sitia κυμαίνεται από διεθνή και ελληνική μουσική από το προκλασικό, κλασικό, μοντέρνο, παραδοσιακό και έντεχνο ρεπερτόριο. Μέχρι τώρα έχουμε τραγουδήσει κομμάτια σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες και σκοπεύουμε σύντομα να παρουσιάσουμε την δουλειά μας σε ένα διεθνή διαγωνισμό χορωδιών και επίσης να συμπράξουμε με δύο χορωδίες από το εξωτερικό όπου θα μπορέσουμε να αντιπροσωπεύσουμε άξια την χώρα και την πόλη μας

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/12

1)Παιχνιδοζυμαράκι . Ώρα έναρξης:5.00 μ.μ.- 8.00 μ.μ.
Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες φιγούρες με χειροποίητο μη τοξικό παιχνιδοζυμαράκι!
2) Αρωδαμός Ώρα έναρξης: 5.00 μ.μ.- 9.00μ.μ
Στη Γλυφειτζουρία θα γίνει χαμός!
Ελάτε να φτιάξουμε εύκολες και υγιεινές συνταγές με αγνά υλικά για όλα τα παιδάκια! Θα ξετρελαθείτε!!!
3)Χελώνες Ώρα έναρξης: 6.00 μ.μ.
Τα αγαπημένα μας χελωνάκια μας χαρίσουν σούπερ στιγμές έκπληξης!!!
Εσύ; Θα είσαι εκεί;
4)Παντελή Δέσποινα (Ωδείο Μακρύ Γιαλού) Ώρα έναρξης:6.30 μ.μ.- 8.00 μ.μ.
Μια ιστορία θα σας πω ημέρα Χριστουγέννων!
Μια μουσική παράσταση με αφήγηση από την παιδική χορωδία και χορωδία ενηλίκων του ωδείου Φραγκίσκος Λεονταρίτης.
Μουσική συνοδεία από τους Στειακός Σήφης στη λύρα Μοσχάκης Μανώλης στο βιολί Λιναρδάκης. Γιάννης στο λαούτο Μπαγορδάκης Θεόφιλος στο μαντολίνο και πιάνο ακορντεόν διεύθυνση χορωδιών Παντελή Δέσποινα.

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12
1)Σύλλογος Όραμα Ελπίδας
Στον κήπο των αληθινών ευχών θα βρίσκονται και εθελοντές δράσης του συλλόγου Όραμα Ελπίδας για να ενημερώσουν και να εγγράψουν όποιον επιθυμεί Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών. Γίνε και εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών! Δώσε Ελπίδα-δώσε ζωή!
2)ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΣΟΟΥ Ώρα έναρξης:5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας, φέρνει κοντά σας για πρώτη φορά τους γνωστούς σε όλους Flow Art Illusions. Μπείτε στον κόσμο της μαγείας με τον Μοναδικό Μάγο Λούκο.
Χορέψτε ξέφρενα με την Έλφη, και για όσους δεν φτάνουν όλα αυτά … ένα σόου που βάζει φωτιά στη πίστα!!!Μαζί μας φυσικά και σούπερ ξυλοπόδαροι!!!
Οργάνωση Εμπορικός Σύλλογος Σητείας…
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 30/12
Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) Ώρα έναρξης:5.00 μ.μ.- 7.00 μ.μ.
Γίνε μέγας χειροτέχνης!!!  Οι οδηγοί μας θα σας περιμένουν στο χριστουγεννιάτικο χωριό να σας βοηθήσουν να φτιάξετε όμορφες χειροτεχνίες!!

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 31/12
1) Φιλαρμονική στα στενά της πόλης Ώρα έναρξης:12.00 το μεσημέρι
Η Φιλαρμονική της πόλης μας με τη βοήθεια των μικρών μουσικών της (όλα τα παιδάκια με τα τριγωνάκια τους) γυρίζει της γειτονιές και μας χαρίζει όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

2) Η άφιξη του Άι Βασίλη 1.00 μ.μ.
Τι;;;;;; (τσιρίδα) Δεν πιστεύεις στον Αϊ Βασίλη; Έλα στο λιμάνι της Σητείας και θα δεις!!!
Ο Άγιος Βασίλης φτάνει στο λιμάνι της πόλης μας με τη μαγική του βάρκα (την συγκεκριμένη ημέρα ζήτησαν ρεπό οι τάρανδοι) και θα μοιράσει σε όλα τα παιδάκια σούπερ δώρα!

Σας περιμένουμε με πολλές μαγικές εκπλήξεις!
Αγαπημένοι μας φίλοι… Να ξέρετε πως στον ‘’ Κήπο των αληθινών ευχών’’ τίποτα δεν είναι αδύνατο. Όλα μπορούν να συμβούν. Εσείς κλείστε τα μάτια, πάρτε βαθιά ανάσα και κάντε μια ευχή. « Κοίτα! Είδες; Τα πάντα μπορεί να συμβούν» ψιθύρισε η Νεραϊδοφύλακας του πηγαδιού και κούνησε το μαγικό της ραβδάκι.
Τα Χριστούγεννα έφταναν…

Ευχαριστούμε τους εθελοντές, τους φορείς, τους συλλόγους, τους χορηγούς και όλους όσους βοήθησαν με την καρδιά τους για να κάνουμε τις γιορτές μας μαγικές!!!
Από τον Αντιδήμαρχο – Πρόεδρο Δ.Ο.Κ.Α.Σ. Λεωνίδα Τερζή, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ελένη Πλατανάκη και την ομάδα διοργάνωσης ‘’Ο Κήπος των αληθινών ευχών’’,
καλές γιορτές και…
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ 2019….

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας