
Με την μεγαλύτερη παραγωγή παγκοσμίως σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, η Κρήτη παρότι έχει το προβάδισμα φαίνεται πως διαχρονικά το χάνει, στην διαδρομή από το χωράφι μέχρι και το ράφι των διεθνών αγορών. Ποια είναι τα μοιραία λάθη. Πως η υπερεκτίμηση δυνατοτήτων σε συνδυασμό με την έλλειψη γνώσης επιδρούν καταλυτικά στην διαφύλαξη της ποιότητας σε όλα τα στάδια. Τα παιχνίδια των αγορών. Το μεγάλο κόσμος παραγωγής. Ο ανταγωνισμός που γιγαντώνεται. Τα απλά βήματα, που μπορούν να απογειώσουν την παραγωγή.
Γνωστά και άγνωστα μυστικά που προστατεύουν και ενισχύουν την υψηλή διατροφική αξία του Κρητικού ελαιόλαδου. Αναζητούμε απαντήσεις.
Συζητούν στο πλατό της εκπομπής:
Ελευθερία Γερμανάκη, Γευσιγνώστρια Ελαιόλαδου – Υπεύθυνη Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Α.Σ Ρεθύμνου
Γιώργος Ανδρεαδάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιόλαδου Κρήτης
Όλες οι απαντήσεις την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 21:45 στο Direct με την Στέλλα Τερζάκη.
Πηγή : Nέα Κρήτη