Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ξεκινούν τη Δευτέρα και στο νομό Λασιθίου οι δηλώσεις ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο

«Ανοίγει» τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, η προθεσμία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε ακόμα επτά περιφερειακές ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο νομός Λασιθίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Ελληνικό Κτηματολόγιο.
Οι έχοντες ακίνητη περιουσία στις νέες περιοχές, καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.
Η προθεσμία της υποβολής δηλώσεων θα κλείσει στις 18 Μαρτίου του 2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 18 Ιουνίου του 2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο. Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική. Προειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι αν δεν τα δηλώσουν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, αυτά θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.
Οι περιοχές για τις οποίες ξεκινά συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία στο νομό Λασιθίου είναι:
Στους καλλικρατικούς δήμους:
A) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Β) ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Γ) ΣΗΤΕΙΑΣ
Δ) Από το Δήμο ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, οι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗΣ, ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ, ΒΡΥΣΩΝ, ΈΞΩ ΛΑΚΚΩΝΙΩΝ, ΈΞΩ ΠΟΤΑΜΩΝ, ΖΕΝΙΩΝ, ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΡΥΔΙΟΥ (ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟΥ), ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΦΟΥΡΝΗΣ, ΚΡΙΤΣΑΣ, ΚΡΟΥΣΤΑ, ΛΑΤΣΙΔΑΣ, ΛΙΜΝΩΝ, ΜΕΣΑ ΛΑΚΚΩΝΙΩΝ, ΜΙΛΑΤΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ, ΝΙΚΗΘΙΑΝΟΥ, ΠΡΙΝΑΣ, ΦΟΥΡΝΗΣ και ΧΟΥΜΕΡΙΑΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: ‘Αγιος Νικόλαος: Καστέλλου Μεραμπέλου 5 (πρώην υποθηκοφυλακείο). Τηλέφωνα: 28410 90626 και τηλ. κέντρο: 8011010800. E-mail: ktima.agiounikolaou@gmail.com. Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 20:30

Πηγή : Ανατολή



Συνολικες προβολες σελιδας