Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η επέκταση του σχεδίου πόλεως Σητείας

O Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης επισκέφθηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος θέτοντας τα ζητήματα που αφορούν την επέκταση του σχεδίου πόλης στο Κολονέλο και αυτό της δυνατότητας απαλλαγής από την έκδοση τοπικού ρυμοτομικού στην περιοχή της Αγιάς Φωτιάς, όπου προγραμματίζεται η δημιουργία του Αστεροσχολείου-Πλανηταρίου.

«Περιμέναμε να γίνει μία νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει “περπατήσει”. Έχει όμως δημιουργηθεί ένα θέμα, διότι περιλαμβάνει δημοτικά κτήρια μόνο εντός οικισμού κι εντός σχεδίου πόλης κι όχι εκτός. Η απαλλαγή από το τοπικό ρυμοτομικό αφορούσε δύο δομές, το Αστεροσχολείο- Πλανητάριο και το Κέντρο Υγείας στην Ανάληψη, στον Μακρύ Γιαλό. Με την σχετική νομοθετική ρύθμιση, όπως προωθείται, καλύπτεται το θέμα του Κέντρου Υγείας, όμως εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα για το Αστεροσχολείο», εξήγησε ο κ. Πατεράκης.
Ο Δήμαρχος τόνισε κατά την συζήτηση ότι πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το θέμα και η δυνατότητα να συμπεριληφθεί και η περίπτωση των εκτός σχεδίου υποδομών στα δημοτικά κτήρια, ενδεχόμενο, όπως αναφέρθηκε, θα εξεταστεί από την αρμόδια υπηρεσία.
«Δυστυχώς, όπως για άλλη μία φορά αποδεικνύεται, η γραφειοκρατία για όλα αυτά τα θέματα είναι τεράστια και δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση την υλοποίηση των σχεδιασμών -όχι μόνο για το δικό μας Δήμο- όλων των Δήμων που καλούνται να υλοποιήσουν ανεγέρσεις κτηρίων, απορροφώντας χρήματα από το ΕΣΠΑ, όπως εμείς για το Αστεροσχολείο -Πλανητάριο που πρέπει να απορροφήσουμε χρήματα από το Interring», κατέληξε ο Δήμαρχος μην κρύβοντας την απογοήτευση και τον έντονο προβληματισμό του.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας