Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ο καθαρισμός του παραλιακού και των γεφυριών στη Σητεία

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κοζυράκης ενημέρωσε το σώμα για ένα θέμα στο οποίο αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Καραμανωλάκης, τον καθαρισμό του παραλιακού και των γεφυριών που βρίσκονται κατά μήκος αυτού.

Ο καθαρισμός, είπε, έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου αν και υπεύθυνη επί τούτου είναι η Περιφέρεια. Η μεγάλη ποσότητα άμμου που συγκεντρώθηκε από το γεφυράκι πριν τον Πετρά δεν μεταφέρθηκε ακολούθως στην παραλία, αλλά σε άλλο σημείο, στην περιοχή των πρώην σφαγείων.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοζυράκης, από τότε που ανέλαβε την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας εστίασε στο θέμα του καθαρισμού των ρεμάτων, με επιστολή στην Περιφέρεια τον Σεπτέμβριο ζήτησε τον καθαρισμό αυτών σύμφωνα με την υποχρέωση που έχει η Περιφέρεια. Σε απάντησή της η Περιφέρεια τον Οκτώβριο γνωστοποίησε ότι θα αποσταλεί μηχάνημα, αλλά ζητήθηκε και η βοήθεια του Δήμου διότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Πράγματι από την πλευρά της Περιφέρειας έγιναν κάποιοι καθαρισμοί όχι όμως στα τρία γεφυράκια κατά μήκος του παραλιακού, για τα οποία με νεότερη επιστολή ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ο Δήμος πράγματι αποφάσισε, όπως είπε ο κ. Κοζυράκης, να συνεχίσει την διαδικασία, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος «να πνιγούν κυριολεκτικά από μία βροχή άνθρωποι που ήταν εκεί».
Στο γεφυράκι, που έγινε το τελευταίο τεχνικό έργο πριν δύο χρόνια, η άμμος μέσα στο ρέμα απλώνεται περίπου κατά 20 μ. και σε ύψος 1,5 μ. περίπου.
Μετά την ανάληψη καθηκόντων των συμβασιούχων στην υπηρεσία καθαριότητας, εστάλησαν εργάτες για τον καθαρισμό του γεφυριού. Ταυτόχρονα, όπως είπε, επικοινώνησε με την Λιμενική Αρχή Σητείας ρωτώντας τί θα γίνει με την άμμο, «αν και ήταν γνωστό από την προηγούμενη φορά που είχε γίνει η ίδια διαδικασία και σύμφωνα με απάντηση τότε της Κτηματικής Υπηρεσίας ότι η άμμος που βγαίνει από ‘κει δεν επιστρέφει πίσω. Το Λιμεναρχείο δεν γνώριζε και παρέπεμψε στην Κτηματική Υπηρεσία».
Επικοινώνησε με την Κτηματική και απέστειλε στοιχεία ενημερώνοντας για το τί είχε γίνει, δηλαδή για την απομάκρυνση της άμμου από το γεφυράκι και την μεταφορά και αποθήκευσή της στον χώρο των πρώην σφαγείων για λόγους ασφαλείας, ζητώντας από την Κτηματική να μεριμνήσει, όπως νομίζει αυτή σχετικά.
«Αυτές είναι οι ενέργειες που έχω κάνει. Δυστυχώς ο συνάδελφός μας χωρίς να με πάρει ένα τηλέφωνο να ρωτήσει τί γίνεται, προχώρησε σε ανάρτηση απίστευτων στο facebook. Εγώ θέλω να ενημερώσω εσάς να γνωρίζετε τί γίνεται. Να ξέρετε και κάτι άλλο. Σταμάτησε πλέον ο καθαρισμός στα υπόλοιπα γεφυράκια, μιας και δεν είναι αρμοδιότητά μας. Δεν μπορώ να κάνω κάτι και να βάζω το κεφάλι μου στο ντροβά και κάποιοι άλλοι να περιμένουν για να κόψουν το κεφάλι μου. Δυστυχώς έχουμε ένα θέμα και με το δρόμο που καθαρίζουμε συνεχώς. Το γκρέιντερ παρουσίασε πρόβλημα, προσπαθώ να βρω λύση. Ειδοποίησα όμως την Περιφέρεια ότι στην ερχόμενη κακοκαιρία ενδεχομένως να μη μπορούμε να ανταποκριθούμε λόγω προβλήματος του γκρέιντερ. Ειδοποίησα την Περιφέρεια για να αναλάβει τις ευθύνες της και έθεσα και το ζήτημα με τα κιγκλιδώματα, τα οποία πρέπει να αλλαχθούν, καθώς και την τοποθέτηση σήμανσης που χρειάζεται».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας