Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Ο Δήμος Σητείας με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET

20181106_111719
Ο Δήμος Σητείας με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 5-7 Νοεμβρίου, φιλοξενούμενος για άλλη μια φορά στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην έκθεση συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την περιοχή  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας κ. Γ. Κακουράκης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Σητείας «ΕΣΤΙΑ» κ. Κωνσταντίνος Λυμπερίου.
Παρευρέθηκαν από Ελληνικής πλευράς η Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια σε θέματα Τουρισμού κα. Κουντουρά, υπηρεσιακοί παράγοντες, πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων, φορείς του τουρισμού, Περιφέρειες, Δήμοι κ.α.
Η συγκεκριμένη έκθεση δεν είναι ανοικτή στο κοινό και αφορά μόνο επαγγελματίες του τουρισμού,  οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη και την περιοχή της Σητείας, των οποίων  η παρουσία ήταν ξεχωριστή και δυναμική.
Έγιναν επαφές με τουριστικά γραφεία όπως το Agencija Van Gogh d.o.o. από τη Σλοβενία, το Sunvill Holidays από την Αγγλία, το Avra Tours από την Ελλάδα το οποίο δραστηριοποιείται ήδη στη περιοχή της Σητείας, και με την εταιρεία low coast jet2. Το πρακτορείο Agencija Van Gogh d.o.o. και το Sunvill Holidays εξέφρασαν το ενδιαφέρον να επισκεφθούν τη περιοχή και να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας.  Το πρακτορείο Sunvill Holidays έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σητείας.
Έγινε επίσης συνάντηση με στελέχη του πρακτορείου APOLLO και εκπροσώπους μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων με τους οποίους συζητήθηκε η δυνατότητα επενδύσεων στη περιοχή.
Από τις επαφές με τους τουριστικούς πράκτορες διαπιστώθηκε δυστυχώς για άλλη μία φορά ότι ο μικρός αριθμός κλινών αποτελεί σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα για τη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Σητείας.  Επίσης ο μικρός  αριθμός κλινών στη Σητεία αλλά και ευρύτερα στο Νομό Λασιθίου αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δρομολόγηση πτήσεων τσάρτερ από εταιρείες χαμηλού κόστους στη περιοχή του Λασιθίου.
Οι προοπτικές από την συμμετοχή στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου είναι συγκρατημένα αισιόδοξες και αυτό γιατί ανοίγουν οι αγορές ανταγωνιστριών χωρών όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, Τυνησία, Μαρόκο κ.λ.π.
Για το επόμενο έτος έχουν προγραμματισθεί οκτώ πτήσεις τσάρτερ εβδομαδιαίως από και προς το αεροδρόμιο της Σητείας,  από Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και Γερμανία.
Η συμμετοχή του Δήμου Σητείας σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, στοχεύοντας συγκεκριμένες αγορές από τις οποίες προσδοκούμε αύξηση των επισκεπτών στη περιοχή μας.

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας