Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Μεγάλες καταστροφές στον Γούδουρα Σητεία από ανεμοστροβιλο! (Video)

11
Μεγάλες καταστροφές στον Γούδουρα Σητεία από ανεμοστροβιλο!
Σε απόγνωση οι παραγωγοί από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι
Nύχτα τρόμου στον Γούδουρα Σητείας όπου υδροστρόβιλος που εξελίχθηκε σε ανεμοστρόβιλο παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Έντρομοι οι παραγωγοί περίπου στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου διαπίστωσαν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι κυριολεκτικά «ξήλωσαν» και σε κάποιες περιπτώσεις «σήκωσαν» ολόκληρα θερμοκήπια .
11 12 13 14 15



Μικροπροβλήματα υπάρχουν και σε περιοχές του δήμου Ιεράπετρας με πτώσεις βράχων και αντικείμενα που παρασύρθηκαν στο δρόμο.
Πηγή : Style 100fm

Φωτογραφίες - Βίντεο: Νεκτάριος Φωτεινάκης



---------------------------------------------------------------------------------------


Τεράστιες ζημιές στην περιοχή του Γούδουρα
Τεράστιες ζημιές προκάλεσε υδροστρόβιλος που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την περιοχή του Γούδουρα. Περίπου στις 5 με 5.30 υδροστρόβιλος κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμα του σε μία ακτίνα σε ευθεία γραμμή, περίπου 800 μέτρων, λίγο μετά τον οικισμό.
Ο υδροστρόβιλος διέλυσε μεταλικά θερμοκήπια ολοσχερώς, ξερίζωσε ελιές, «έκοψε» πλέγματα σε στύλους της ΔΕΗ – αυτή την ώρα υπάρχει διακοπή ρεύματος στο συγκεκριμένο τμήμα του Γούδουρα – προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε αποθήκες, κοτέτσια, κήπους καθώς και σε ένα αυτοκίνητο.
Το ευτύχημα ήταν ότι ο υδροστρόβιλος σημειώθηκε όχι σε κατοικημένο σημείο και ώρα που οι άνθρωποι δεν είχαν πάει στα θερμοκήπια τους , δεν κυκλοφορούσε ο κόσμος διαφορετικά όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και μόνιμος κάτοικος της περιοχής κ Γιάννης Δρακάκης, θα υπήρχαν ανθρώπινα θύματα.
Οι καταστροφές όπως προαναφέρθηκε είναι πολύ μεγάλες . Έχουν διαλύσει θερμοκήπια έκτασης περίπου 30 με 40 στρέμματα και Και δυστυχώς αυτήν τις ημέρες ξεκινάει η συγκομιδή που σημαίνει ότι καταστράφηκε και η παραγωγή και τα ίδια τα θερμοκήπια.

  Οι διαδικασίες σε ότι αφορά τους πληγέντες θα ξεκινήσουν άμεσα με την αναγγελία θυέλλης στον ΕΛΓΑ από την πλευρά του Δήμου ώστε άμεσα να προχωρήσουν τα όσα προβλέπονται με σκοπό την στήριξη στους ανθρώπους αυτούς που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους και η παραγωγή τους.
   Σε ότι αφορά την πληγείσα περιοχή , με την συνδρομή του  Δήμου, οχημάτων  της ΤΚ και εθελοντών , κατοίκων της περιοχής , αυτήν την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους μετά την απομάκρυνση των σπασμένων και ξεριζωμένων δέντρων . Επίσης αναμένεται να αποκατασταθεί και το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης
Οι άνθρωποι της περιοχής όπως τόνισε ο κ Δρακάκης είναι σοκαρισμένοι από το μέγεθος της καταστροφής η οποία έγινε αστραπιαία . Ο υδροστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του αφήνοντας κυριολεκτικά ένα χάος πίσω του.
 ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

------------------------------------------------------------------------------------------

Βάρκα προσγειώθηκε σε θερμοκήπιο - Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» τη Σητεία

Απίστευτο σκηνικό στη Σητεία όπου παραγωγοί έχασαν το βιος τους
Μπροστά σε ένα απίστευτο σκηνικό βρέθηκαν οι παραγωγοί στο Γούδουρα Σητείας. Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε την περιοχή με αποτέλεσμα ακόμα και βάρκες να προσγειωθούν σε θερμοκήπια.
https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2018-11-17/varka1.jpg
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο καθώς στην Ιεράπετρα κατά καιρούς οι θυελλώδεις νοτιάδες έχουν σηκώσει από θερμοκήπια μέχρι…θερμοσίφωνες.

Πάντως οι παραγωγοί της Σητείας περίπου στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου διαπίστωσαν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι κυριολεκτικά «ξήλωσαν» και σε κάποιες περιπτώσεις «σήκωσαν» ολόκληρα θερμοκήπια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 40-50 στρέμματα καλλιεργειών που περιλαμβάνουν αγγούρια, μελιτζάνες και μικρά τοματίνια έχουν καταστραφεί εντελώς.

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς είδαν ξαφνικά όλη τους την περιουσία να χάνεται. Συγκεκριμένα υπήρξε ακόμα και θερμοκήπιο το οποίο «ξήλωσαν» εξολοκλήρου οι άνεμοι με αποτέλεσμα όταν έφτασε στο θερμοκήπιό του ο παραγωγός, να μην βρει ούτε την υποδομή, αλλά ούτε την καλλιέργειά του, αφού είχε μείνει μόνο το χώμα.

Έκτακτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι για να διαμορφωθεί ακριβής εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής και για λήψη αποφάσεων, υπό την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου.
Πάντως μικροπροβλήματα υπάρχουν και σε περιοχές του δήμου Ιεράπετρας με πτώσεις βράχων και αντικείμενα που παρασύρθηκαν στο δρόμο.

Πηγή : Νέα Κρήτη

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Υδροστρόβιλος ισοπέδωσε θερμοκήπια στο Γούδουρα – Κατολισθήσεις στην Ιεράπετρα 

Mεγάλες καταστροφές προκάλεσε η απότομη αλλαγή του καιρού με υδροστρόβιλο να καταστρέφει δεκάδες στρέμματα θερμοκηπίων στον Γούδουρα στην Κρήτη. Η δύναμη του φαινομένου ήταν τόσο μεγάλη, που από τη θάλασσα, βγήκε στη στεριά και σάρωσε θερμοκήπια και δέντρα στο πέρασμά του.
Το καταστροφικό πέρασμα του υδροστρόβιλου, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, έγινε περίπου στις 04:00 το πρωί του Σαββάτου, και κράτησε λιγότερο από μισή ώρα, χρόνος που όμως ήταν αρκετός για να ισοπεδώσει 40 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών, και να ξεριζώσει αιωνόβια, και όχι μόνο, δέντρα, καλλιέργειες ελιών και χαρουπιών, αλλά και υπαίθριες κατασκευές και αποθήκες.
Όπως είπε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας Γιώργος Τσιφετάκης, από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα αφού η κατάσταση ήταν πρωτοφανής για την περιοχή. Ο υδροστρόβιλος όπως είπε προχώρησε 400 μέτρα από τη θάλασσα καταστρέφοντας ότι έβρισκε, και ευτυχώς  μέχρι τις άκρες του χωριού, αφήνοντας πλέον πολύ κόσμο ολοκληρωτικά κατεστραμμένο.
Ο αρμόδιος της Πολιτικής Προστασίας στο Λασίθι Γιάννης Γουλιδάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη στο Γούδουρα στις 11 :30 με την αντιπεριφερειάρχη κ. Πετράκη για να γίνει η αποτύπωση των ζημιών και ο προγραμματισμός για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.



Ζημιές σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, με το ρέμα Κρεμαστών που ξεκινά από το Κεντρί και φτάνει ως τη θάλασσα να υπερχειλίζει και να έχει φράξει σε όλες τις γέφυρες από φερτά υλικά. Συνεργεία του Δήμου από νωρίς το καθάρισαν και μεταφέρθηκαν σε άλλα σημεία που υπήρχαν προβλήματα.
Κατολισθήσεις σημειώθηκαν επίσης στο επαρχιακό δίκτυο κοντά στο Μύρτος προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία και το ίδιο συνέβη και στο δρόμο προς Μακρυλιά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.























Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας