Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Χρειάζονται περαιτέρω εργασίες ενίσχυσης της ανωδομής της γέφυρας του Χαμεζίου

Εκ νέου ξεκίνησαν οι εργασίες στην γέφυρα του Χαμεζίου. Το έργο ολοκληρώνει ένα κατασκευασμένο τμήμα 4,5 Km εθνικού δρόμου από τον Αυχένα Αγκαθιά μέχρι τη Σκοπή και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συναίνεσης του νέου αναδόχου που ολοκληρώθηκε 14/6/18 και την έκδοση σχετικής απόφασης ολικής υποκατάστασης και εγκατάστασης νέου αναδόχου, θα εκτελεστούν οι εξής εργασίες:

  • Ολοκλήρωση των εργασιών ανωδομής της γέφυρας, δηλαδή της κατασκευής πεζοδρομίων, της διαμόρφωσης επικλίσεων καταστρώματος, των δικτύων απορροής ομβρίων -δικτύων διέλευσης καλωδίων (ΟΤΕ -ΔΕΗ κτλ.) στα πεζοδρόμια, της στεγάνωσης καταστρώματος, των αρμών συστολής- διαστολής, των ασφαλτικών, της σήμανσης ασφάλισης, του ηλεκτροφωτισμού
  • Αναβάθμιση του κόμβου Σκοπής
  • Ολοκλήρωση αποκατάστασης καθίζησης οδοστρώματος περί την ΧΘ 2+500.
Ακολούθως το έργο θα δοθεί προς χρήση, αλλά με κάποιο περιορισμό στην κυκλοφορία των οχημάτων. Θα υπάρχει απαγόρευση -και σχετική σήμανση βάσει των προβλεπόμενων προδιαγραφών- για πολύ βαριά οχήματα προκειμένου να μην συμπέσει η ταυτόχρονη διέλευσή τους. «Κι αυτό γιατί», όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ Α.Ε.) κ. Φώτης Καζάσης, «ο έλεγχος της δοκιμαστικής φόρτισης της γέφυρας έδειξε ότι πρέπει να γίνουν κάποιες περαιτέρω εργασίες ενίσχυσης της ανωδομής της γέφυρας, κάτι που μπορεί να γίνει σε δεύτερο χρόνο.
«Μιλάμε για πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις που όμως πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν διότι μιλάμε για μία γέφυρα που πρέπει να ακολουθήσει τις προδιαγραφές που υπάρχουν. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η γέφυρα δεν θα είναι ασφαλής. Δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Κι αυτό ακριβώς εξασφαλίζουμε.
Αποφασίστηκε λοιπόν να ολοκληρωθεί και να δοθεί σε κυκλοφορία το έργο και δεδομένου ότι υπάρχει εξασφαλισμένο το ποσό των 4.000.000 €, θα χρησιμοποιηθεί ώστε να γίνει στη συνέχεια άλλος διαγωνισμός για την ενίσχυση της ανωδομής της γέφυρας χωρίς όμως να ξαναχρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία. Θα γίνει επικουρικά, στη βάση της γέφυρας, δε θα σταματήσει η κυκλοφορία. Επομένως ο μεγάλος στόχος είναι να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τέλος του χρόνου και σίγουρα σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν να έχει δοθεί στην κυκλοφορία πλήρως. Υπάρχει η διαβεβαίωση από τον εργολάβο ότι αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό» ανέφερε τέλος ο κ. Καζάσης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας