Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Η Ελένη Φουρέιρα και τα σχόλια που «πήραν φωτιά» για την εμφάνισή της στην Ιεράπετρα

Ένα θέμα που συζητήθηκε όσο λίγα τις τελευταίες μέρες στην Ιεράπετρα ήταν αυτό της Ελένης Φουρέιρα η οποία σε λιγότερο από ένα μήνα θα βρεθεί στην Ιεράπετρα για τη συναυλία που θα συνοδεύσει τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης, με την παρουσία της αλλά και την… καταγωγή της να σχολιάζεται τόσο με θετικό αλλά και με αρνητικό τρόπο.

Τα σχόλια στη σελίδα του θέματος στο Ράδιο Λασίθι, και όχι μόνο, έδωσαν και πήραν με τους περισσότερους μέσω σχολίων, like και κοινοποιήσεων να είναι θετικοί και αρκετούς άλλους να εκφράζονται πάρα πολύ αρνητικά για την αλβανική καταγωγή της Φουρέιρα σε συνδυασμό με μια χειρονομία της λίγο πριν το διαγωνισμό της Eurovision όπου μαζί με τον Αλβανό υποψήφιο σχημάτισαν με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό» ο οποίος πέρα από τη θέση του στη σημαία της Αλβανίας θεωρείται και εθνικιστικό σύμβολο που εκφράζει τη «Μεγάλη Αλβανία». Μια κίνηση που και τότε είχε λάβει αρνητική δημοσιότητα και η ίδια τότε είχε δηλώσει πως η πράξη της της δεν έχει την παραμικρή σχέση με ζητήματα εθνικισμού, αφού η ίδια θεωρεί εξίσου πατρίδα της και την Ελλάδα. Άλλοι αναφέρθηκαν στο κόστος της εκδήλωσης θεωρώντας ότι θα μπορούσε να έχει γίνει μια πιο οικονομική επιλογή.
Ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Μάνος Γεωργαλάκης σχολιάζοντας όλες αυτές τις αντιδράσεις, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως πρόκειται για μια καλλιτέχνιδα με τεράστια επιτυχία σε όλη την Ευρώπη που είναι τιμή για την πόλη να την φιλοξενεί και κάποιες ακραίες αντιδράσεις που προκλήθηκαν δεν ταιριάζουν στην Ιεράπετρα η οποία δεν έχει δείξει ποτέ ένα πρόσωπο ρατσισμού με δεδομένο μάλιστα τον μεγάλο αριθμό εργατών γης που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται στην περιοχή. Η κριτική είναι θεμιτή ανέφερε όμως οι ακραίες αντιδράσεις προφανώς και καταδικάζονται και τελικά θα είναι ο κόσμος που θα κρίνει αν θα έχει επιτυχία η συγκεκριμένη συναυλία όταν βρεθεί στην πλατεία της πόλης στις 12 Δεκεμβρίου.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση έιπε πως έχει σκοπό να προσελκύσει κόσμό από όλη την Κρήτη και έτσι συνδιοργανώνεται και με την Περιφέρεια Κρήτης που συμμετέχει στο κόστος. «Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους πολίτες βάση των οικονομικών μας δυνατοτήτων και έχουμε προγραμματίσει πολλές άλλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Χριστουγέννων που δεν είναι μόνο στην Ιεράπετρα», ήταν το σχόλιο του.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας