Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Πέντε συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού του Δήμου Σητείας

Σημαντικές και αλυσιδωτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Τις τελευταίες ημέρες εντονότατη κινητικότητα καταγράφεται.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες,
σήμερα το μεσημέρι (23/11/2018) αναμένεται μέσω συνέντευξης Τύπου να ανακοινώσει την πρόθεσή του να εμπλακεί στις δημοτικές εκλογές και κατ’ επέκταση την υποψηφιότητα του ο πρώην Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, την Κυριακή, εορτή της Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου της Σητείας, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ζερβάκης.
Ως γνωστόν, την απόφασή του να συμμετάσχει στις εκλογές έχει ήδη ανακοινώσει ο νυν Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, αρχικά μέσω συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου – στη ροή συζήτησης και πρόσφατα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αναφορά στα τεκταινόμενα του Δήμου, οπότε και επαναβεβαίωσε την απόφασή του για την εκ νέου υποψηφιότητά του.
Επίσης ο ανεξάρτητος σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος Σητείας κ. Νίκος Καραμανωλάκης πριν λίγες ημέρες προχώρησε στην γνωστοποίηση της απόφασης του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο με σχετική ανακοίνωση στα ΜΜΕ.
Επιπλέον μέσω σχετικής ανακοίνωσης γνωστοποιήθηκε ότι «η Λαϊκή Συσπείρωση, που είναι παράταξη του ΚΚΕ στους Δήμους και τις Περιφέρειες, για ακόμη μία φορά θα είναι παρούσα στις εκλογές…».

Δεν αποκλείονται και άλλες εξελίξεις
Μέχρι στιγμής πέντε φαίνεται ότι θα είναι οι συνδυασμοί που το Μάιο θα διεκδικήσουν την ψήφο του σητειακού λαού για την διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων.
Ο αριθμός αυτός όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί -ακόμη- δεδομένος, αφού απομένει αρκετός χρόνος για την είσοδο νέων ή την αποχώρηση προσώπων… Εξάλλου τα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει ή δρομολογούν εξελίξεις σε πολλές κατευθύνσεις.
Καθοριστικό παράγοντα έτσι κι αλλιώς -εκτός από τα πρόσωπα και τη δυναμική του κάθε υποψηφίου δημάρχου- αποτελούν και οι άνθρωποι που τους πλαισιώνουν και στελεχώνουν τελικά έναν συνδυασμό, μία ομάδα.
Τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις και σε αυτό το επίπεδο είναι ραγδαίες… «Ακούγονται» ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων πότε στον έναν και πότε στον άλλο συνδυασμό ή άλλοτε σε κανέναν, ή ως υποψήφιοι που τελικά δεν είναι υποψήφιοι όπως ο ίδιοι δηλώνουν… Επομένως ο δρόμος προς τις εκλογές είναι ακόμη μεγάλος.
Βέβαια η έναρξη έχει ήδη σημειωθεί και η εξέλιξη είναι και αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα. Πώς όμως θα διαμορφωθεί τελικά η κατάσταση θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας