Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Π. Πετράκη: Ενδιαφέρον ξανά για την Περιφέρεια Κρήτης στις ερχόμενες εκλογές

Το ενδιαφέρον της στραμμένο ξανά προς την Περιφέρεια Κρήτης έχει η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη για τις ερχόμενες εκλογές, με τις διεργασίες και τις επαφές όλων των πλευρών κοντά στον Σταύρο Αρναουτάκη να αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Η κ. Πετράκη μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως αν και ακόμα είναι νωρίς και επαφές δεν έχουν γίνει ακόμα με τον Περιφερειάρχη, δική της πρόθεση είναι να παραμείνει στον θεσμό της Περιφέρειας Κρήτης και δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να εμπλακεί στον Δήμο της Σητείας η να διεκδικήσει κάποια βουλευτική έδρα.
Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη χθεσινή ετήσια συνεδρίαση με την επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Κρήτης που αναλύει την πρόοδο των έργων που εξελίσσονται αλλά και συζητούνται ενδεχόμενες νέες εντάξεις. Η Περιφέρεια Κρήτης όπως είπε αυτή τη στιγμή βρίσκεται  σε ένα ποσοστό 62,5% στο κομμάτι της απορροφητικότητας του τρέχοντος προγράμματος ΕΣΠΑ με 160 έργα συνολικού προϋπολογισμού 200 εκάτ. ευρώ, να έχουν ενταχθεί ή να έχει δρομολογηθεί η ένταξη τους στο Περιφερειακό Πρόγραμμμα, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 453 εκάτ. ευρώ.
Ανάμεσα στα έργα που προχωρούν βρίσκεται και το 7ο Νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας το οποίο κατασκευάζεται, οι εργασίες για τη στήριξη του φρουρίου του Καλέ και άλλα αρχαιολογικά έργα που αναμένεται να ενταχθούν. Παράλληλα όπως είπε στο τέλος του μήνα αναμένεται και η δημοπράτηση ενός μεγάλου έργου που αφορά όλη την Κρήτη και έχει σχέση με την οδική ασφάλεια μέσω παρεμβάσεων σε επικίνδυνα σημεία, το οποίο αφορά ιδιαίτερα το νομό Λασιθίου όπου προγραμματίζονται πολλές παρεμβάσεις.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας