Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ομορφαίνει η Πραισός με τις πλακοστρώσεις

Αυτοψία στην πλακόστρωση, που υλοποιείται στην Τοπική Κοινότητα Πραισού, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης συνοδευόμενος από την επιβλέπουσα αρμόδια υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γωγώ Ζαβερδινού.

Παρουσία και του Προέδρου της Τ.Κ. κ. Νίκου Κοκκινάκη επισκέφτηκαν τον οικισμό του Αγίου Σπυρίδωνα με σκοπό να εξεταστεί η πορεία του έργου που περιλαμβάνει στο σύνολό του σχεδόν την πλακόστρωση του κεντρικού δρόμου του οικισμού μαζί με τους δύο παράδρομους που υπάρχουν και δίνουν -όπως ανέφερε ο κ. Πατεράκης- καλύτερη κι ασφαλέστερη πρόσβαση στα κτίρια που ανήκουν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πραισού.
«Η παρέμβαση της πλακόστρωσης επιφέρει μία ομορφότερη εικόνα στον οικισμό. Θεωρώ ότι ο οικισμός χρειάζεται περαιτέρω ανάδειξη δεδομένου ότι πλησίον του βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Πραισού με μεγάλη αρχαιολογική αξία. Επιπλέον ο Πολιτιστικός Σύλλογος είναι πολύ δραστήριος, διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις θέλοντας να αναδείξει τον πλούτο και την ιστορία της περιοχής. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η παρέμβαση αυτή κινείται στην σωστή κατεύθυνση και η υπόσχεσή μας είναι ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια και την επόμενη χρονιά, για να ολοκληρωθεί στο σύνολό της η πλακόστρωση στον οικισμό του Αγίου Σπυρίδωνα», σημείωσε ο Δήμαρχος.
Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου, περίπου 100.000 συνολικά, αφού περιλαμβάνει πέραν της προαναφερθείσας πλακόστρωσης στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου και μία μεγάλου μεγέθους πλακόστρωση στην Τ.Κ. Πισκοκεφάλου και στον οικισμό Κάτω Επισκοπής, όπου έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση κι έχουν αναδειχθεί έτι περαιτέρω αυτές οι περιοχές».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας