Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Προμήθεια ανταλλακτικών και συντηρήσεις στα οχήματα του Δήμου Σητείας

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας εγκρίθηκε η προμήθεια ανταλλακτικών και ανάθεση εργασιών συντήρησης οχημάτων του Δήμου για αντιμετώπιση έκτακτων ζημιών.
Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής πρόκειται για απαραίτητα ανταλλακτικά για την επισκευή βλαβών, που είναι αδύνατον να προβλεφθούν. Επιπλέον αφορούν την προμήθεια ανταλλακτικών κυρίως βαρέων οχημάτων -απορριμματοφόρων. Η άμεση επισκευή των οχημάτων αυτών είναι, όπως τονίστηκε, άρρηκτα συνυφασμένη με την καθαριότητα και την υγιεινή της πόλης και των Τοπικών Διαμερισμάτων καθώς και τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση, αν δεν γίνει η προμήθεια των ανταλλακτικών και οι αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες, υπάρχει άμεσος κίνδυνος ακινητοποίησης των οχημάτων.
Βάσει όσων προαναφέρθηκαν και επειδή οι επείγουσες ανάγκες οφείλονται σε γεγονότα απρόβλεπτα, δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές κλειστές και με διαπραγματεύσεις διαδικασίες, οι περιστάσεις κατεπείγουσας ανάγκης δεν απορρέουν σε ευθύνη του Δήμου, η προμήθεια των ανταλλακτικών και της υλοποίησης των σχετικών επισκευαστικών εργασιών είναι απαραίτητες.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή :Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας