Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Παιδική Σκηνή θα λειτουργήσει το Θέατρο Σητείας

Την τέχνη του θεάτρου θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα παιδιά συμμετέχοντας στην Παιδική Θεατρική Σκηνή που θα λειτουργήσει φέτος το Θέατρο της Σητείας.

Πρόκειται για μία αξιόλογη δράση, την οποία αποφάσισε να υλοποιήσει το Θέατρο της Σητείας έχοντας ως έναυσμα την περυσινή ιδιαίτερα επιτυχημένη παράσταση «Ο Ματίας ο Α΄» της Αλκης Ζέη, στην οποία συμμετείχαν πολλά παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης της Σητείας. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ κι ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό που την παρακολούθησε, μικρούς και μεγάλους. Αλλά και τα παιδιά που συμμετείχαν φάνηκαν να απολαμβάνουν ιδιαίτερα όλη αυτήν την εμπειρία.
Έτσι φέτος αποφασίστηκε να λειτουργήσει Παιδική Θεατρική Σκηνή με την συμμετοχή παιδιών των Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων.
Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Θεάτρου της Σητείας κ. Φανή Σύρπου, θα οργανωθούν δύο τμήματα αποτελούμενα το καθένα από δώδεκα παιδιά.
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 5 με 6.30 το απόγευμα για τα παιδιά των Γ΄ και Δ΄ τάξεων και 7 έως 8.30 για τα παιδιά των Ε΄ και Στ΄ Τάξεων.
Για το ρόλο της τέχνης του θεάτρου η κ. Σύρπου τόνισε ότι «βοηθάει τα παιδιά να εκφραστούν, να δημιουργήσουν. Το θέατρο λειτουργεί και παιδαγωγικά. Ιδιαίτερα το θεατρικό παιχνίδι είναι πολύ δημιουργικό για τα παιδιά αυτών των ηλικιών».
Τα μαθήματα στο πλαίσιο της Παιδικής Θεατρικής Σκηνής θα ξεκινήσουν σύντομα και όλη αυτή η προσπάθεια αναμένεται να ολοκληρωθεί με μία παράσταση στο τέλος του κύκλου των μαθημάτων.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας