Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Προσλήψεις 42 αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής σε σχολεία του Ν. Λασιθίου

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Λασιθίου προσελήφθησαν 20 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής -οι 12 σε δημοτικά και ειδικά σχολεία και οι 8 για τα τμήματα παράλληλης στήριξης Νηπιαγωγών ενώ καλύφθηκαν και 20 από τα κενά που υπήρχαν στην παράλληλη στήριξη.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανόλης Μακράκης, από τα 16 συνολικά κενά σε δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης του Νομού Λασιθίου με τη φάση αυτή καλύπτονται τα 12. Τα 4 εναπομείναντα όπως και οι ελλείψεις που παρατηρούνται στην παράλληλη στήριξη αναμένεται σύμφωνα με τον κ. Μακράκη να καλυφθούν το επόμενο διάστημα μέσω άλλης φάσης προσλήψεων του Υπουργείου.
Στη Δευτεροβάθμια
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως είπε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης, στο Νομό συνολικά προσλήφθηκαν δύο εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής από τους τρεις που συνολικά αναμένονταν.
Όπως προσθέτει, αναμένεται ακόμη ένας εκπαιδευτικός για το τμήμα ένταξης στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, ενώ μέσα από τις 900 με 1.000 προσλήψεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα θα καλυφθούν και τα εναπομείναντα κενά που υπάρχουν στην γενική αγωγή (σε Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ).
ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας