Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Έκκληση στους νέους της Σητείας να γίνουν αιμοδότες

Αυξημένη ήταν η συμμετοχή στην τελευταία αιμοδοσία του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η επόμενη προγραμματίζεται για τις 13 Δεκεμβρίου.

Για άλλη μία φορά οι εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν και παρά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ωρών, που πλέον διαρκούν οι αιμοληψίες, συγκεντρώθηκαν 55 φιάλες αίματος.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του ΕΕΣ πατήρ Γεώργιος Γουλιέλμος για ακόμη μία φορά εστίασε στην αναγκαιότητα, νέοι άνθρωποι να γίνουν εθελοντές αιμοδότες ώστε να υπάρχει συνέχεια και μέλλον σε αυτή την τόσο σημαντική διαδικασία. Ανέφερε ότι «οι ανάγκες είναι πάντα πολλές και συχνά παρατηρείται η εισαγωγή αίματος από το εξωτερικό στη χώρα μας, αφού οι διαθέσιμες ποσότητες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.
Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν τόσοι νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ή και αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι η συνδρομή τους σε αυτή την προσπάθεια. Θέλουμε να αυξάνονται γενικότερα οι αιμοδότες και ειδικότερα οι νέοι ηλικιακά. Παρατηρούμε ότι η πλειοψηφία των αιμοδοτών είναι μέσης ηλικίας, που όμως σε λίγα χρόνια δεν θα μπορούν να δώσουν αίμα.
Κάνω έκκληση λοιπόν στα νιάτα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνειδητοποιήσουν την σπουδαιότητα της πράξης αυτής. Να γίνουν εθελοντές αιμοδότες έχοντας πάντα κατά νου ότι μία φιάλη αίμα σώζει μία ζωή. Και να νιώσουν την χαρά της ουσιαστικής προσφοράς στον συνάνθρωπο», τόνισε ο πατήρ Γεώργιος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας