Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Αναβάλλεται στη Σητεία το εγχείρημα για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Πολλά ήταν τα θέματα που συμπεριέλαβε η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας. Επί τάπητος η δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στη Σητεία.
«Η δημιουργία του», ανέφερε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μάρω Νικητάκη,
«είναι ένα σημαντικό, αλλά και πολύ δύσκολο εγχείρημα, όπως διαπιστώνεται μετά κι από επαφές και συζητήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος με αρμοδίους τόσο στην Αθήνα, όσο και στον Άγιο Νικόλαο.
Εξ αρχής δεν ήταν μία εύκολη προσπάθεια, κάτι που είχε αναφερθεί από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου. Δύσκολο εγχείρημα με απαιτητικούς όρους σε ό,τι αφορά την συμμετοχή». Ωστόσο δεδομένης της σπουδαιότητάς του, ο Σύλλογος προχώρησε τάχιστα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. «Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή επιχειρήσεων. Προχωρήσαμε σε συναντήσεις με το Δήμο, με τον Σύμβουλο, με όλους τους αρμοδίους.
Στην πορεία φάνηκε ότι οι δυσκολίες ήταν πολλές, μία εκ των οποίων αφορά έναν όρο που πρέπει να υπάρχει για την κατάθεση του φακέλου. Θα έπρεπε να υπάρχει ένας υφιστάμενος πεζόδρομος με ΦΕΚ, κάτι που δυστυχώς δεν ίσχυε. Αυτό ήταν για την δική μας αγορά στη Σητεία τροχοπέδη.
Βέβαια κατόπιν συζητήσεων και με τη δημοτική αρχή αποφασίστηκε να γίνει ανάθεση σε ειδικό μελετητή ώστε να υπάρξει πεζοδρόμηση της Ελ. Βενιζέλου με Π/Δ και να είμαστε στο μέλλον έτοιμοι να συμμετέχουμε σε προκήρυξη νέου προγράμματος.
Πέραν τούτου ανασταλτικός παράγοντας ήταν το πιεστικό χρονικό όριο κατάθεσης του φακέλου. Οι προϋποθέσεις που τίθενται είναι τόσες πολλές και προβλέπεται ότι λίγοι θα είναι τελικά οι δήμοι που θα μπορούν να προχωρήσουν στην κατάθεση φακέλου.
Όλη αυτή λοιπόν η προσπάθεια και η δουλειά που κάναμε σε τοπικό επίπεδο θα είναι μία παρακαταθήκη, ένα καλό εφόδιο, που αν διευθετηθεί το θέμα του πεζόδρομου, θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε, εάν ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα», πρόσθεσε η κ. Νικητάκη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας