Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Επιτυχής συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου Σητείας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αλιείας με φελλό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αλιείας με φελλό, που φιλοξενήθηκε στην Κρήτη, στον βόρειο λιμενοβραχίονα των λιμενικών εγκαταστάσεων Ηρακλείου.

Τους αγώνες οργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας, η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλάσσης, ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.
Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και η διεξαγωγή του κρίνεται πολύ σημαντική. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ικανοποίησε διοργανωτές και συμμετέχοντες. Μάλιστα οι αποστολές είχαν την ευκαιρία καταφθάνοντας περίπου μία εβδομάδα νωρίτερα στην Κρήτη για τις ανάγκες των προπονήσεων, να γνωρίσουν το νησί και να γευτούν την τοπική φιλοξενία -για την οποία δήλωσαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι, τόσο οι ίδιοι, όσο και μέλη των οικογενειών τους που τους συνόδευσαν.

Οι συμμετοχές
Στο 12ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αλιείας, που διεξήχθη από 7 έως 10 Οκτωβρίου, έλαβαν μέρος δώδεκα ευρωπαϊκές ομάδες και 72 αθλητές με τους αρχηγούς τους. Συνολικά οι αποστολές αποτελούνταν από 100 και πλέον άτομα συμπεριλαμβανομένων προπονητών και παραγόντων των ομάδων.
Η Ελλάδα συμμετείχε με τρεις ομάδες, την Εθνική Ομάδα, τον Πρωταθλητή Ελλάδος Ναυτικό Όμιλο Σητείας και το Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβασίου Σάμου. Συμμετείχαν επίσης αθλητές και ομάδες, μία από τη Γαλλία, τρεις ομάδες από την Ισπανία, δύο από την Ιταλία, μία από την Κύπρο και δύο από την Πορτογαλία.
Το επίπεδο των αγώνων ήταν υψηλό και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος. Διεξήχθησαν υπό την εποπτεία του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας κ. Alberto Μarki.

Η κατάταξη
Πρωταθλήτρια ομάδα ανεδείχθη η Εθνική Ιταλίας. Ακολουθούν στη 2η θέση η δεύτερη ομάδα της Πορτογαλίας και στην 3η η δεύτερη ομάδα της Ιταλίας.
Πολύ καλή ήταν στο 12ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η παρουσία της Ελλάδας, της οποίας η Εθνική Ομάδα κατέλαβε την 4η θέση -αναρριχώμενη από την 11η, που είχε λάβει στην περυσινή αντίστοιχη διοργάνωση στην Λισσαβόνα.
Την 5η θέση κατέβαλε η δεύτερη ομάδα της Ισπανίας, την 6η η Κύπρος, την 7η ο Όμιλος Καρλοβασίου Σάμου, την 8η η Εθνική της Ισπανίας, την 9η ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας, τη 10η η τρίτη ομάδα της Ισπανίας, την 11η η Εθνική της Πορτογαλίας και την 12η η Εθνική της Γαλλίας.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι τα αλιεύματα των αγώνων διατηρούνται ζωντανά εντός της θάλασσας και μετά την λήξη του αγώνα ζυγίζονται, καταμετρούνται και ελευθερώνονται και πάλι στη θάλασσα. Εξαίρεση αποτελούν τα λαγόψαρα, που ήταν αρκετά και δηλώθηκαν στο ΕΛΚΕΘΕ.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας
Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σητείας κ. Κυριάκος Παπαϊωάννου εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχή πραγματοποίηση της διοργάνωσης στην Ελλάδα και στην Κρήτη. Εστίασε στην συμβολή των αγώνων για την προβολή του νησιού, στις δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού και βέβαια στις υπάρχουσες προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και του συγκεκριμένου.
Ευχαρίστησε παράλληλα όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν για την άψογη διοργάνωση του πρωταθλήματος απευθύνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αρωγή στην Περιφέρεια Κρήτης, στο Δήμο Ηρακλείου, στον ΟΛΗ και στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας